Aktar Bloğu

Yeşil Çay ile Yeşil Kahve Çayı Arasındaki Fark ve Benzerlikler!

Yesil cay ile yesil kahve cayi arasindaki fark ve benzerlikler

[vc_row][vc_column][vc_column_text woodmart_inline=”no” text_larger=”no”]

Yeşil Çay ile Yeşil Kahve Çayı Arasındaki Farklar

Yeşil çay ile yeşil kahve çayı arasında pek çok farklılık bulabilmek mümkündür. Yeşil çay, camellia sinensis yapraklarından taze ya da kurutulmuş olarak elde edilen bitkisel çaylardan biridir. Yeşil kahve çekirdeği çayı ise, kahve çekirdeklerinin herhangi bir işlemden geçirilmeden demlenmesi ile elde edilmektedir. Yeşil kahve çekirdeği çayı, kahve çekirdeklerinin öğütülmesinin ardından demlenerek hazırlanırken, yeşil bitki çayı ise direk olarak yaprakların kaynamış suya koyulması ile hazırlanmaktadır.

Yeşil Çay ile Yeşil Kahve Çayı Arasındaki Benzerlikler

Yeşil bitki çayı ile yeşil kahve çayı arasındaki benzerliklerden en önemlisi, her ikisinin de bir bitki çayı olmasıdır. Bunun ile beraber insan sağlığına olan faydaları ile de benzerlik gösteren bu çaylar, metabolizmayı hızlandırmakta ve kilo verebilme konusunda etkili olmaktadır. Öte yandan zihni açıp hafızayı güçlendirmesi yine bu iki çayın benzer faydaları arasında yer almaktadır.

Bağışıklık Sisteminin Güçlenmesi İçin Yeşil Çay Tüketebilirsiniz

Yeşil bitki çayı, pek çok sağlık sorununa fayda sağlarken, özellikle de bağışıklık sistemi üzerindeki etkileri ile dikkat çekmektedir. İçeriğindeki bol miktarda C vitamini sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirerek soğuk algınlığı, grip, nezle ve bunun gibi pek çok sorunlara karşı koruyucu bir fayda sağlayabilmektedir.

Yaşlanma Etkilerini Azaltmak için Yeşil Kahve Çayı Tüketebilirsiniz

Yeşil kahve çayının faydaları da en az yeşil bitki çayı kadar fazladır. Özellikle de yaşlanma etkilerine karşı göstermiş olduğu faydaları ile bilinen bu çay, doğru ve düzenli bir şekilde kullanıldığı takdirde büyük ölçüde faydalı olabilmektedir.

İçeriğinde bol miktarda ORAC adı verilen antioksidan madde içermesi sebebiyle kırışıklıklara neden olan serbest radikalleri etkisiz hale getiren yeşil kahve çayı, bu sayede ciltte ya da vücutta meydana gelen kaz ayakları, ince çizgiler ve kırışıklıkları en aza indirgeme ve oluşumunun da önüne geçebilme gibi bir etki gösterebilmektedir.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

0/5 (0 Reviews)

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.