Aktar Bloğu

Yeşil Çay ile Adaçayı Arasındaki Fark ve Benzerlikler

Yeşil cay ile adacayi arasindaki fark ve benzerlikler

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Yeşil çay camellia sinensis yapraklarından elde edilen bir çay türüdür ve bitki dünyasındaki en faydalı otlardan biridir. Üretim ve tüketim olarak milattan önce Çin İmparatorluğunda kullanılmıştır. İl kullanım nedeni ise vücudun bağışıklık sistemini güçlendirme özelliğinden dolayıdır. Doğal olarak üretimini yapabildiğimiz bir bitki çayı olmakla birlikte aktarlarda ve marketlerde bulabileceğimiz bir çaydır.

Adaçayı ise lamiaceace yani ballıbabagiller ailesine ait bir bitkidir. Yaprakları sivri ve griye dönük yeşil renklidir. Yumuşak ve tatlı bir tadı vardır. 30-70 cm arasında değişebilen boyu olan bu bitki etrafa acımtırak ve ıtırlı bir koku yaymaktadır. Ülkemizde Akdeniz Bölgesi’nde yetişme imkânı bulmaktadır.

Yeşil Çay ile Adaçayı Arasındaki Farklar

Aynı çay ailesine mensup olmalarına rağmen toplandıktan sonra hasat zamanı yaprakların işleniş türleri aynı değildir. Adaçayı yaprakları oksijene maruz kalarak kimyasal tepkimelere izin verilmektedir ve okside işlemi gerçekleştirilir. Yeşil çayın yapraklarında ise soldurma ve kurutma işleminin zamanı çok az olduğundan iki çay arasında renk ve tat farkı da vardır.

Yeşil çay adaçayından daha fazla antioksidan içermektedir. Bu durumda yeşil çay ada çayına nazaran vücut sistemine karşı direnci daha fazla artırmaktadır.

Yeşil Çay ile Adaçayı Arasındaki Benzerlikler

Yeşil çay ile ada çayının içinde antioksidan bulunmaktadır. Bu yüzden de her iki çay vücut direncini artırmaktadır. Yeşil çayın faydaları ve ada çayının faydaları arasındaki benzerliklerin başında kanser hücrelerini koruma özelliği gelmektedir. Her ikisi de aynı aileden gelmektedirler. Bitki çayları arasında kadınların menopoz dönemlerinde sıcak basması durumuna ve çeşitli sorunlara karşı şikayetlerin azalmasına adaçayı ve yeşil çay yardımcı olmaktadır.

Ağız ve Diş Sağlığı İçin Yeşil Çay Tüketebilirsiniz!

Yeşil çayın içindeki kateşin maddesi ağızda oluşan yaralara faydalı olmaktadır. Yeşil çayın düzenli tüketimi sonucu ağızdaki kötü kokuları giderici özelliği vardır. Ağız ve diş sağlığı için yeşil çay içmek yararlı olmakla beraber bu çayı şekersiz tüketmek gerekmektedir. Aksi takdirde istenilen etkiyi bırakmamaktadır. Aynı zamanda yeşil çay metabolizmanı hızını artırmaktadır. Böylelikle çok daha hızlı kilo vermek mümkündür.

Bağışıklık Sistemini Güçlendirmek İçin Adaçayı Tüketebilirsiniz!

Adaçayı içinde bulundurduğu antioksidanlar sayesinde vücut direncini artırmaya ve bağışıklık sistemini güçlendirmeye fayda etmektedir. Birçok hastalığa karşı vücudun bağışıklık sistemini güçlendirip bakterilere karşı vücudu korumaya yardımcıdır.

Yeşil Çay ve Adaçayı Nerede Satılır?

Yeşil Çay ve Adaçayı, marketlerde ve aktarlarda satılır. İnternetten hemen satın almak isteyenler e-Aktariye üzerinden sipariş oluşturabilirler. Aynı zamanda e-Aktariye üzerinden diğer bitki çaylarını inceleyebilir, sipariş oluşturabilirsiniz.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][woodmart_products post_type=”ids” items_per_page=”4″ include=”1427, 1643, 1434, 2205″ columns=”4″ sale_countdown=”0″ stock_progress_bar=”0″ highlighted_products=”0″ products_bordered_grid=”0″ lazy_loading=”no”][/vc_column][/vc_row]

0/5 (0 Reviews)

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.