Aktar Bloğu

Yenibaharın Faydaları Nelerdir?

Yenibaharın Faydaları Nelerdir?

[vc_row][vc_column][vc_column_text text_larger=”no” woodmart_inline=”no”]Yenibaharın anavatanı Amerika’dır. Mersingiller familyasına ait olup kokusu çok olan bir baharattır. Bezelye büyüklüğünde küçük küçük taneleri vardır. Yapısı küçük, pürüzlü ve tanelidir. 10 metreye kadar ulaşan bir bitkidir. Bitkinin meyveleri yeşilken toplanır. Sonrasında ise kurutulmaya bırakılır ve kuruyunca kahverengine döner. Dışı serttir ve acımsı bir lezzeti vardır. Aktarlarda bulunması kolay bir baharattır.

Yenibaharın Faydaları Nelerdir?

Yenibaharın Faydaları Nelerdir?

Yenibaharın Faydaları Nelerdir?

  • Mide ve bağırsak gazlarını geçirmeye, hazmı kolaylaştırmaya, mide kramplarının ve rahatsızlıklarının hafiflemesine yardımcı olur.
  • İçinde çok miktarda demir ve bakır içerdiğinden kan dolaşımını hızlandırır.
  • Yüksek oranda A ve C vitamini içerdiği için kemik gelişimine katkı sağlar.
  • İçinde A vitamini bulunduğundan diş eti sorunlarına karşı yarar sağlar.
  • Yenibaharın hafızayı güçlendirmeye yardımcı olma özelliği bulunur.
  • C vitamini bulundurduğundan grip, soğuk algınlığı, nezleye karşı fayda sağlar.
  • Yenibahar tohumu dışında yağı ile de mucizevi etkilere sahiptir. Rahatlatıcı etkisiyle çoğunlukla masaj yağı olarak kullanılır. Eklem ağrısı gibi rahatsızlıklara karşı fayda sağlar. Ağrıyan eklemlere masaj yapılarak rahatlama sağlar.

Yenibaharın Sağlığımız için Önemi Nedir?

  • Yemeklere eklendiğinde gaz gidermeye yardımcı olur.
  • Sindirim sisteminin çalışmasına yardımcı olur.
  • Kusma, ishal ve mide bulantısının hızlı bir şekilde geçmesine yardımcı olur.
  • Unutkanlıkla savaşmaya yardımcı olur. Hafızanın güçlenmesine etki eder.
  • Hafif acımsı tadı ve içeriği ile kan dolaşımının hızlanmasına katkı sağlar.
  • Diş ağrılarının hafiflemesine yardımcı olur.

Yenibahar Nasıl Tüketilir?

Nasıl Tüketilir?

Nasıl Tüketilir?

Dolma içlerine, köftelere, yemeklere ve turşulara katılabilir. Ev yapımı turşulara tat katmak için kullanılan bir bitkidir.

Sarma, etli dolma ve lahana dolması gibi et yemeklerinde baharat olarak kullanılır. Hamburgere, et yemeklerine, pilav içlerine katılır. Et yemekleri dışında aşure, kek, pasta ve kurabiye gibi farklı tatlılara koku ve tat vermek için eklenir. Aynı zamanda öğütülerek çay olarak hazırlanır.

Emziren annelerin, hamilelerin, kronik, alerjik ve önemli rahatsızlığı bulunan kişilerin tüketimi öncesinde doktorlarına danışmaları tavsiye edilmektedir.

Bebekler Tüketebilir Mi?

Bebeklerin ilk altı ay boyunca ek gıda tüketmeleri uygun görülmemektedir. İlk altı ay sonunda direkt tüketimi sakıncalı olmakla beraber besinlerin içinde tüketilmesi uygundur. Ancak öncesinde yine ailelerin bebeklerinin doktorlarına danışmaları tavsiye edilmektedir. Bu baharatın sağlık için yararı çoktur. Faydaları genel olarak incelendiği zaman;

  • Bebeklerin mide ve bağırsak gazlarını gidermeye yardımcı olmaktadır. Mide krampları ve rahatsızlıklarına karşı rahatlatma etkisi göstermektedir.
  • Çok miktarda demir ve bakır içerdiğinden bebeklerde kan dolaşımını hızlandırmaya yardım eder. Aynı zamanda demir eksikliği olan herkesin demir eksikliğini gidermeye yardımcı olur.
  • Vücut ısısını artırmaya yardım etmektedir.
  • A ve C vitamini içerdiğinden bebeklerde kemik gelişimini hızlandırmaktadır.
  • Kalsiyum içerdiğinden kemik gelişimlerini destekler.
  • A vitamininin de etkisiyle diş sağlığına ve saç gelişiminde etkili olmaktadır.
  • İçerdiği C vitamini soğuk algınlığı, nezle, bronşit gibi rahatsızlıkları iyileştirmeye yardım etmektedir.

Çocuklar Tüketebilir Mi?

Çocuklar Tüketebilir Mi?

Çocuklar Tüketebilir Mi?

Çocukların tüketmelerinde herhangi bir sakınca görülmediği söylenmektedir. Sağlığa faydaları çok olan baharatın tüketilmesinde çocuklar için pek çok yarar bulunmaktadır. Çocuklardaki gaz sorunlarına da yarar sağlayan yenibaharın daha çok yağ şeklinde tüketimi fayda etmektedir. Çeşitli hastalıklara karşı vücut direncini artıran baharat, düzenli kullanımı sonucunda çocuklarda olumlu etkiler yaratabilmektedir. Bitkilerden elde edilen bu baharatın yağı bakterilere ve mantarlara karşı çocukların vücutlarını korumaya yardım sağlamaktadır.

Kimler Yenibahar Tüketebilir, Kimler Tüketemez?

Çocuklar ve bebeklere yağ olarak tüketilmesi uygun görülmektedir. Baharatın tozu çocuklarda ve bebeklerde boğaza kaçma ihtimali öne çıkarmaktadır. Emziren annelerin, hamilelerin, kronik, alerjik ve önemli rahatsızlığı bulunan kişilerin tüketimi öncesinde doktorlarına danışmaları tavsiye edilmektedir.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

0/5 (0 Reviews)

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.