Aktar Bloğu

Yaz Aylarında Cildi Nasıl Koruruz?

Yaz Aylarında Cildi Nasıl Koruruz

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Sıcak havalarda su kaybettiğimiz için cildimizi korumak daha da zorlaşıyor. Buna bir de güneşin daha yakıcı olması da eklenince cildimizin hasar almaması imkansız. Bu havalarda su içmeği unutmamalıyız, su yerine diğer içecekler de cildimize telafisi zor olan zararlar verebilir.  Cilt yaz aylarında daha çok nem kaybeder. Ayrıca Oruç tutarken yetersiz beslenmek ve düzenli uyuyamamak cildi etkileyen unsurlardır. Bunun tek yolu İftardan sonra bol bol su içmek ve bol bol meyve sebze tüketmektir. Ancak sadece su içerek cildin nem oranını koruyamayız. Hücrelerde meydana gelecek hasarları önlemek için düzenli uyku da önemli.

Nemlendirici Kullanımı

Nemlendiriciler sadece cildi nemlendirmiyor, aynı zamanda çevresel kirlilik ve yıpranmayı da önlüyor. O yüzden düzenli kullanılmalıdır.

Her Gün Nemlendirin

Yağlı bir cildiniz olması nemlendiricilerden uzak durmanız anlamına gelmiyor. Sadece her cilt için en uygun ürünü bulmak gerek. Kuru ciltler için kremler, yağlı ciltler içinse yağ oranını dengeleyen nemlendiriciler tavsiye ediliyor. Nemlendirici ürünler sayesinde su molekülleri cildin en derin tabakalarına taşınıyor ve cildinizi derinlemesine nemlendiriyor. Doğru nemlendirici seçimi için dermotoloji uzmanına başvurmalısınız.

Cildin Dostu: Su

Günde en az 2 litre su tüketirseniz daha sağlıklı ve temiz bir cilde sahip olursunuz. Ama cilt sadece suyla temizlenmemelidir. Cildi yağlı olanlar için temizleme jelleri, kuru ciltli hanımlarsa süt formlu temizleyiciler kullanmalıdır. Vücudumuz %70’i sudur ve bu suyun %20’si deri tarafından kullanılıyor. Cildi toksinlerden arındırmak, yumuşaklığını korumak ve temiz kalmasını sağlamak için günde en az 2 litre su tüketmelisiniz.

Doğru Bitkisel Yağları Kullanmalısınız!

Tüm bitkisel yağlar tüm cilt tipleri için uygun değildir. Eğer yağlı bir cilt tipiniz varsa yağlı ciltlere uygun bitkisel yağları, kuru cildiniz varsa kuru cilt tiplerine uygun bitkisel yağları kullanmalısınız. Benzer şekilde her zaman sabunlardaki tercihiniz doğaldan yana olmalıdır.

Bitkisel Yağlar Nerede Satılır?

Bitkisel Yağlar, marketlerde, aktarlarda, kozmetik ürünlerinin ve bitkisel yağların satıldığı dükkanlarda satılmaktadır. İnternetten hemen Bitkisel Yağları satın almak isteyenler e-Aktariye üzerinden sipariş oluşturabilirler. Aynı zamanda e-Aktariye üzerinden diğer bitkisel yağları inceleyebilir, sipariş oluşturabilirsiniz.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][woodmart_products post_type=”ids” items_per_page=”4″ include=”2820, 2821, 2817, 2803″ columns=”4″ sale_countdown=”0″ stock_progress_bar=”0″ highlighted_products=”0″ products_bordered_grid=”0″ lazy_loading=”no”][/vc_column][/vc_row]

0/5 (0 Reviews)

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.