Aktar Bloğu

Yasemin Yağının Faydaları Nelerdir?

Yasemin Yağının Faydaları Nelerdir?

Yasemin yağı, hoş ve büyüleyici kokusuyla bilinen yasemin çiçeğinin bazı işlemlerden geçirilmesi ile elde edilen bitkisel bir yağdır. Bu yağın tarihi oldukça eski dönemlere dayanırken, pek çok rahatsızlığın giderilmesi konusunda oldukça faydalı olduğu bilinmektedir.

Yasemin yağı, geçmişten günümüze dek Mısır ve Çin gibi ülkelerde şifa kaynağı olarak kullanılan bitkisel yağlar arasında yer almaktadır. Özellikle cilt olmak üzere vücudun pek çok bölümüne ayrı ayrı fayda sağlayan bu yağ, güzel kokması nedeniyle de oldukça sık tercih edilmektedir.

Yasemin Yağının Faydaları

Yalnızca cilt üzerinde değil, genel sağlık ve saç bakımı gibi kişisel bakım alanında da oldukça faydalı olan bir üründür. Saç kuruluğuna iyi gelen, saça parlaklık ve canlılık kazandıran, kepek problemlerini ortadan kaldıran ve kıvırcık saçları kolay şekillendirebilmeye yardımcı olan bu yağ, aynı zamanda hem cilde hem de vücuda enerji kazandırabilmektedir.

Doğal bir yatıştırıcı özelliğine sahip olan Yasemin Yağı, uykusuzluğa iyi gelirken, cinsel isteği artırması, öksürüğü azaltması, menopoz etkilerini en aza indirgemesi, bağışıklık sistemini güçlendirmesi, depresyona iyi gelmesi, adet dönemini düzenlemesi ve doğal bir parfüm olarak kullanılabilmesi de yağın faydaları arasında yer almaktadır.

Yasemin Yağının Faydaları

Yasemin Yağının Faydaları

Sakinleştirici ve rahatlatıcı bir etkiye sahip olan yağ stres altında olan insanlar adına oldukça ideal bitkisel yağlardan biri olurken, bu özelliği ile stres kaynaklı çeşitli problemlerin üstesinden gelebilmeye yardımcı olmaktadır.

Yasemin yağı aynı zamanda emziren anneler için de oldukça ideal olan bitkisel yağlardan biridir. Süt artırıcı etkisi bulunan bu yağ meme tümörleri ve kanserinden de korurken, hamilelerin son günlerinde rahatlamalarına ve kolay bir doğum süreci geçirmelerine yardımcı olmaktadır.

Cilt İçin Yasemin Yağı

Cilt İçin Faydaları

Cilt İçin Faydaları

Yasemin yağı, özellikle kuru, hassas ve nemini kaybetmiş olan ciltler üzerinde oldukça etkili olmasıyla bilinmektedir. Genel olarak cilt sağlığı konusunda oldukça etkili olan bu bitkisel yağ, pamuğa damlatılan birkaç damla yağ yüze uygulandığında, cildin temizlenip arınmasını sağlamaktadır. Aynı zamanda gözeneklerin sıkılaşmasını ve bu sayede siyah nokta, sivilce gibi problemlerin oluşumunu da engellemektedir.

Yasemin yağı, harici olarak da kullanılabilen bitkisel yağlardan biridir. Cilt problemleri için kullanılmak istendiğinde buğday yağı ile seyreltilerek kullanılması tavsiye edilen bu yağ, üst solunum yolları ve öksürük için kullanılmak istendiğinde ise direkt olarak teneffüs edilmelidir. Ayrıca bu yağı banyo suyuna damlatarak kullanabilmek ya da çeşitli pek çok ağrının hafifletilmesi konusunda sütün içerisine birkaç damla ilave edilerek sorunlu bölgeye uygulayabilmek mümkündür.

Sağlık İçin Yasemin Yağı

Sağlık İçin Yasemin Yağı

Sağlık İçin Yasemin Yağı

Aynı zamanda genel sağlık açısından da oldukça fazla tüketilen bitkisel yağlardandır. İçeriğindeki pek çok yararlı bileşen ve sahip olduğu antiseptik, antidepresan, afrodizyak gibi özellikleri sayesinde hemen hemen her türlü probleme iyi gelen yağ, cinsel rahatsızlıkların giderilmesi ve kolesterolün düşürülmesi konusunda son derece etkilidir. Diğer yandan yaraların kabuk bağlayıp iyileşmesinden soğuk algınlığı ve öksürükten kurtulmaya, düzensiz ve zor geçen adetlerin bir düzene girmesinden rahim sağlığına kadar pek çok alanda önemli faydalar da sağlayabilmektedir.

0/5 (0 Reviews)

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.