Aktar Bloğu

Yasemin Yağının Cilde Faydaları!

Yasemin yağı, günümüzde insanların kişisel bakım alanında kullanmış olduğu bitkisel yağlardan biridir. Yasemin çiçeğinin yapraklarından ve tohumlarından elde edilen bu yağ, aynı zamanda çeşitli sağlık sorunlarına da iyi gelmektedir.

Sakinleştirici özelliği ile bilinen yasemin yağı, öksürüğe iyi gelmekte, vücudu rahatlatıcı bir etki göstermekte, cinsel isteği artırmakta, adet söktürücü olmakta ve uykusuzluğa da iyi gelmektedir.

Yasemin Yağının Cilde Faydaları

Günümüzde bitkisel yağların kullanımının yaygın bir hale gelmesi sayesinde popüler bir hal alan yasemin yağı, cilt üzerinde mucizevi etkiler gösterebilmektedir. Bu nedenle önemli cilt bakım yağları arasında yer alan bu ürün, vücut lekeleri, yara izleri, akne, çatlak ve sivilce izlerinin giderilmesine yardımcı olmaktadır.

Özellikle de hamilelik döneminde kilo alımı nedeniyle meydana gelen karın çatlakları konusunda oldukça etkili olan yasemin yağı, düzenli olarak kullanıldığı takdirde çatlak görünümlerini en aza indirebilmektedir.

Tüm bunların yanı sıra bu yağ cilde daha pek çok fayda sağlarken, iltihabı, kızarıkları, sivilceleri, akneleri ve siyah noktaları gidermesi, yağlı ciltleri dengelemesi, cilt kuruluğunun önüne geçmesi, egzama, dermatit, sedef gibi cilt problemlerine iyi gelmesi, yaşlanma etkilerine ve kırışıklıklara karşı savaşması, lekeleri azaltması gibi özellikleri, yine Yasemin yağının cilde faydaları arasında yer almaktadır.

Yasemin Yağının Diğer Faydaları

Yasemin yağı yalnızca cilt üzerinde değil, genel sağlık ve saç bakımı gibi kişisel bakım alanında da oldukça faydalı olan bir üründür. Saç kuruluğuna iyi gelen, saça parlaklık ve canlılık kazandıran, kepek problemlerini ortadan kaldıran ve kıvırcık saçları kolay şekillendirebilmeye yardımcı olan bu yağ, aynı zamanda hem cilde, hem de vücuda enerji kazandırabilmektedir.

Doğal bir yatıştırıcı özelliğine sahip olan yasemin yağı, uykusuzluğa iyi gelirken, cinsel isteği artırması, öksürüğü azaltması, menopoz etkilerini en aza indirgemesi, bağışıklık sistemini güçlendirmesi, depresyona iyi gelmesi, adet dönemini düzenlemesi ve doğal bir parfüm olarak kullanılabilmesi de yasemin yağının faydalarındandır.

Yasemin yağı harici olarak kullanılabilen bitkisel yağlardan biridir. Cilt problemleri için kullanılmak istendiğinde buğday yağı ile seyreltilerek kullanılması tavsiye edilen bu yağ, üst solunum yolları ve öksürük için kullanılmak istendiğinde ise direkt olarak teneffüs edilmelidir. Ayrıca bu yağı banyo suyuna damlatarak kullanabilmek ve çeşitli ağrılar için ise sütün içerisine birkaç damla ilave edilerek sorunlu bölgeye uygulayabilmek mümkündür.

Yasemin Yağı Nerede Satılır?

Yasemin Yağı, marketlerde, aktarlarda, kozmetik ürünlerinin ve bitkisel yağların satıldığı dükkanlarda satılmaktadır. İnternetten hemen Yasemin Yağı satın almak isteyenler e-Aktariye üzerinden sipariş oluşturabilirler. Aynı zamanda e-Aktariye üzerinden diğer bitkisel yağları inceleyebilir, sipariş oluşturabilirsiniz.

author-avatar

Meltem Canalan Hakkında

e-Aktariye Blog Editörü | Bitkileri merak eder, baharatları sever. Organik ürünler, kullanım alanları, bitkisel yağlar; kullanım alanları, kullanım yöntemleri hakkında araştırma yapar, okuma yapar, inceleme yapar, elde ettiklerini derler, bir araya getirir ve sunar.

Benzer İçerikler

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır.
Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.