Aktar Bloğu

Yakıotu Bitki Çayının Cilde Faydaları!

Yakıotu Bitki Çayının Cilde Faydaları!

[vc_row][vc_column][vc_column_text woodmart_inline=”no” text_larger=”no”]Yakıotu bitki çayı, günümüzde çeşitli sağlık sorunları için kullanılan bitki çaylarından biridir. Uzun yıllardır alternatif tıp alanında kullanılmakta olan bitki çayı, sindirim sistemi problemlerinden ve öksürükten astıma varana kadar pek çok alanda etkisini göstermektedir. Özellikle de cilt sağlığı konusunda oldukça etkili olan bu bitki çayı, düzenli olarak kullanıldığından daha sağlıklı bir cilt yapısına kavuşmaya yardımcı olmaktadır.

Yakıotu bitki çayı, insan sağlığına faydaları bulunan ve yakıotu ya da meragülü adı ile bilinen bir bitkiyle hazırlanan çaydır. İçeriğindeki faydalı bileşenler sayesinde kabızlıktan, cilt ve derideki yaralara ya da öksürüğe varana kadar pek çok sağlık probleminin giderilmesine etki etmektedir. Her ne kadar bitki çayları arasında pek fazla bilinmese de sağlığa olan faydaları oldukça fazladır.

Yakıotu Bitki Çayın Cilde Faydaları Nelerdir?

Yakıotu bitki çayının cilde faydaları neredeyse sayılamayacak kadar çoktur. Bunlardan birkaçına örnek göstermemiz gerekirse;

  • Ciltte meydana gelen yaralanmaların giderilmesini sağlaması,
  • Yanık ve şişliklere iyi gelmesi,
  • Cildin bağ dokusu yapısındaki kolojenleri sağlamlaştırması,
  • Varisin giderilmesini sağlaması,
  • Vücutta ve ciltte biriken zararlı maddelerin atılmasına yardımcı olması,
  • Cildin dinç ve genç bir yapıya kavuşmasını sağlaması,
  • Cilt maskesi olarak kullanıldığında ise canlı, parlak ve sağlıklı bir cilt yapısı oluşturması, yine çayın cilde faydaları arasında yer almaktadır.

Yakıotu Bitki Çayının Sağlığımıza Faydaları Nelerdir?

Yakıotu Bitki Çayının Sağlığımıza Faydaları Nelerdir?

Yakıotu Bitki Çayının Sağlığımıza Faydaları Nelerdir?

Bitki çayının sağlığımıza faydaları ise;

  • İshal gibi bağırsak sorunlarında kabızlık yapıcı etkisi ile ishali düzenlemesi,
  • İdrar söktürücü özellik göstermesi,
  • Cilt ve vücuttaki şişkinliği dağıtması,
  • Vücutta biriken toksinlerin dışarı atılmasını sağlaması,
  • Öksürüğü gidermesi,
  • Astım gibi solunum yolu rahatsızlıklarının giderilmesine yardımcı olması gibi etkileri, bu çayın faydaları arasında yer almaktadır.

Yakıotu bitki çayını hazır poşet çay olarak satın almak mümkün olacağı gibi, aktarlardan kurumuş ve demlemeye hazır ot olarak alabilmek de mümkündür. Tavsiye edilen ise evde demleyebilecek şekilde olan kurumuş yakıotunun satın alınmasıdır.

Yakıotu Bitki Çayını Demlemenin Püf Noktaları

Pek çok bitki çayında olduğu gibi bu bitki çayını demleme konusunda da bazı püf noktalar bulunmaktadır. Örneğin; su ile beraber yakıotunun kaynatılmaması, bunun yerine kaynamış suyun içerisine ilave edildikten sonra yaklaşık olarak 10 dakika boyunca demlenmeye bırakılması, yakıotu bitki çayını demlemenin püf noktalarındandır.

Cilde Sürülür mü?

Yakıotu bitki çayı cilde kolaylıkla uygulanabilen bitki çaylarından biridir. Maske ya da tonik gibi uygulanabilen bu bitki çayı, düzenli olarak kullanıldığı takdirde büyük ölçüde fayda sağlamaktadır. Bunun ile beraber doğru ve düzenli olarak tüketildiğinde de cilt üzerindeki faydalarını gösterebilmektedir.

Diğer yandan yakıotunun cilde uygulama şekilleri değişiklik gösterebilmektedir. Örneğin; diğer faydalı bitkisel yağlar ile de karıştırılarak kür, krem ya da maske haline getirilerek de cilde uygulanması mümkündür.

Cildine Kimler Uygulamalı, Kimler Uygulamamalıdır?

Hemen hemen herkesin gönül rahatlığı ile cildine uygulayabileceği bir bitki çayıdır. Üstelik uygulaması da oldukça kolay olan bu bitki çayı, yalnızca bir pamuk yardımı ile uygulanabilmektedir.

Oldukça fayda sağlayan bitki çayı, yalnızca hassas cilt yapısına sahip olan kişiler tarafından uygulanmamalıdır. Yakıotu bitki çayı, bu gibi kişilerde kaşıntı, deri döküntüsü gibi alerjik reaksiyonlara neden olabilmektedir.

Yakıotu bitki çayını, diğer pek çok bitki çayları gibi aktarlardan temin edebilmek mümkündür. Bu sayede kolaylıkla hazırlanarak kullanılabilmektedir.

Yakıotu Bitki Çayı Çok İçilirse Bir Şey Olur mu?

Çeşitli alanlarda insan sağlığına fayda sağlayan bitki çaylarından biridir. İçeriğindeki faydaları bileşenler sayesinde kanserli hücrelere dahi etki eden bu bitki çayı, ancak doğru ve dozunda kullanıldığında faydalı olmaktadır. Fazla tüketildiğinde ise istenmeyen sağlık sorunlarına neden olabilir.

Çok içildiği takdirde insan sağlığına zararı dokunan bir çaydır. Bu nedenle tıpkı diğer bitki çaylarında olduğu üzere yakıotu bitki çayının da bir kullanım şekli ve tavsiyeleri bulunmaktadır. Taze olarak demlenen bu çayın sabah yemekten önce ve akşam yemekten sonra olmak üzere en fazla günde 2 kez 1 fincan olarak tüketilmelidir.

En fazla 2 hafta boyunca düzenli olarak tüketilmesi gereken bitki çayının, 2 hafta sonrasında birkaç günlük ara verilmesi gerekmektedir. Ancak bu şekilde düzenli olarak kullanıldığında faydalı olur. Aksi takdirde yakıotu bitki çayı çok içilirse zararlı olacaktır.

Yakıotu Bitki Çayını Çok İçmenin Zararları Var mı?

Çok içmenin zararları bazı kişilerde deri döküntüleri, kaşıntı, kızarıklık ve bunun gibi alerjik reaksiyonlar olarak örneklendirilebilir. Bitki çayları birer şifa kaynağı olduğundan günümüzde pek çok insan “ne zararı olabilir ki?” düşüncesi ile bol bol tüketebilmekte ve bu şekilde faydalı olabileceğini düşünebilmektedir. Fakat aksine bu durum yakıotu gibi pek çok bitki çayının faydasını değil, zararını ortaya çıkarmaktadır. Dolayısıyla her türlü bitki çayını tüketirken dikkatli olmalı ve 2 hafta sonrasında küre ara verilmesi gerekmektedir.

Yakıotu Bitki Çayı Yerine Bunları Tercih Edebilirsiniz!

Yakıotu bitki çayı, tamamen doğal ve organik bir bitki çayı olması nedeniyle özellikle cinsel işlev bozuklukları ve idrarın atılması konusunda olumlu yönde büyük etkileri bulunmaktadır. Fakat yakıotu bitki çayı, keskin kokusu ve tadı nedeniyle bazı kişiler tarafından tüketilmek istenmeyebilir. Bunun yerine tüketilebilecek bitki çayları ise; funda otu bitki çayı, ıhlamur çayı, çınar ağacı yaprağı çayı, ginkgo bitki çayı ve civan perçemli bitki çayı olabilmektedir. Bu gibi çaylar, hemen hemen bu bitki çayı ile aynı faydaları sağlayabilmektedir.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

0/5 (0 Reviews)

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.