Aktar Bloğu

Yaban Mersini Nedir? Yaban Mersini Faydaları Nelerdir?

Yaban Mersini Nedir?

Yaban mersini, Batı Asya, Avrupa ve Kuzey Amerika’da yetişmekte olan bir bitkidir. Kızılcık meyve familyasından gelen bu bitki, meyveleri olan çalı bitkisi olarak nitelendirilir. Tüm besinler arasında antioksidan bakımından en zengin olan meyvedir.

Yaban Mersini İçeriğinde Neler Bulunur?

İnsan sağlığına pek çok anlamda faydalı olan bu meyve, görme kaybını azaltma konusunda etkili olan antosiyanin’e sahiptir. A,B,C vitaminleri bakımından zengin, selenyum, magnezyum, bakır, fosfor, çinko mineralleri bakımından da çok verimli bir besin kaynağıdır. Üstelik içeriğindeki lif oranının yüksek olmasıyla da bilinir.

Yaban Mersininin Sağlığa Faydaları

Yaban Mersininin Sağlığa Faydaları

Yaban Mersininin Sağlığa Faydaları

  • Kan şekerini düzenlemeye yardımcı olmaktadır.
  • Yapılan araştırmalar sonucunda görme kaybını önleyici özelliğinin bulunduğu açıklanmıştır.
  • Beyin sağlığını korumaya yardımcı olmaktadır.
  • Kalp sağlığını korumada önemlidir. Çünkü bir çeşit kolesterol olan LDL’yi azaltma özelliğine sahiptir.
  • Sindirim sistemini düzenlemeye yardımcı olmaktadır.
  • Kalp krizi riskini azaltmaya yardımcı olmaktadır.
  • Günde 50 gram kadar yemek tansiyonu düzenleme konusunda katkı sağlayacaktır.

Yaban Mersini Nasıl Tüketilir?

Nasıl Tüketilir?

Nasıl Tüketilir?

Taze veya şoklu olarak sabahları aç karna 150-200 gram kadar yaban mersini yemek bağırsakları çalıştırır ve vücuttaki toksinlerin atımını sağlamaya yardımcı olur. Diğer öğünlerde ise yoğurt ile beraber tüketilebilir.

Birçok insan tarafından severek tüketilen bu meyvenin meyve özlü yaprak çayı, tüketilmesi önerilen bir bitki çayıdır. Sabahları 1 çay kaşığı yaprak çay sakız gibi çiğnenip peşine bir bardak ılık su içilebilir. Kış aylarının vazgeçilmez çayları arasında yer alan yaban mersinli bitki çayı, sabahları vücudumuza direnç vermeye ve toksinlerin vücuttan atılmasına yardımcı olur. Özellikle Beslenme ve Diyet Uzmanları tarafından sıklıkla tavsiye edilir.

Bu meyvenin kuruyemişçilerde ve aktarlarda kuru halini de bulabilmek mümkündür. Ara öğünlerde yemiş yerine tüketmek vücudumuz için faydalı olacaktır. Ancak yaban mersininin insan sağlığı üzerindeki faydalarının tam olarak etkili olup olmadığı kanıtlanabilmiş değildir. Bu alanda yapılan araştırmalara göre edinilen bilgiler paylaşılmıştır. Dolayısıyla faydaları kişiden kişiye göre de değişiklik gösterebilir. Her vücudun her besine olan tepkisi aynı değildir. Bu nedenle hamilelerin, emziren annelerin ve herhangi bir rahatsızlığı bulunan kişilerin doktorlarına danışmadan tüketmemeleri önerilmektedir. Aynı zamanda alerjisi olanların da doktorlarına danışmaları gerekecektir.

0/5 (0 Reviews)

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.