Aktar Bloğu

Vücuttan Ödemi Atmak İçin Ne Yapabilirim?

Vücuttan odemei atmak icin ne yapabilirim

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Çoğu insanın şikayetçi olduğu ödem sorunu bir sağlık sorununun belirtisi olabilir. Bu nedenle dikkat edilmesi gereken bir konudur. Ödem sonucu oluşan sıvı vücudun doku ve yapılar arasında kalan boşluklarında ya da dolaşım sisteminde birikmeye başladığında eller, ayaklar, yüz ve karın bölgesinin şişmesine bunun sonucunda da yüksek kan basıncı ve kas ağrılarına sebep olabilmektedir. Yüksek oranda sodyum ve şeker tüketimi, hormonal değişiklikler, tıbbi koşullar ödem riskini arttırıcı nedenlerin başında gelmektedir. Bu nedenle önemli ödem problemlerinde mutlaka doktora görünmek gerekmektedir. Ancak sık sık olmayan, nadiren ödem problemleri ile karşı karşıya kalıyorsak Beslenme ve Diyet Uzmanlarının tavsiye ettiği besin gruplarını tüketerek ödemi vücudumuzdan atabiliriz. Peki vücuttan ödemi atmak için ne yapılmalı?

Vücudumuzdan ödemi atmak için;

  • Tuz tüketiminizi olabildiğince azaltmaya çalışmalısınız. Fast food, konserve gıdalar veya dondurulmuş gıda ürünlerinin kullanımını azaltın hatta yapabiliyorsanız hiç tüketmemelisiniz.
  • Ananas, kızılcık, armut ve karpuz gibi meyveler hem yüksek su oranına sahiptirler hem de diüretik özelliktedirler. Ayrıca bulundurdukları yüksek lif oranıyla sindirim sürecini hızlandırıcı etkiye sahiptirler.
  • Günlük su içme miktarınızı en az 8-10 bardak ölçülerinde tutulmalıdır. Bol miktarda su içerek vücudun hidrate olmasını sağlamış ve bunun sonucunda da vücuttan ödemin atılmasına yardımcı olmuş olursunuz
  • Maydanoz ve rezene tüketilebilir. Bu besinler hem güçlü birer diüretik hem de potasyum bakımından zengin içeriğe sahiptirler.
  • Yulaf tüketilebilir. Yulaf içeriğinde diüretik olan silisyumu bulundurmaktadır. Ödemin atılmasında faydalı olduğu gibi kolesterolle savaşmada da etkili bir besindir.
  • Eğer ödem sık sık karşılaştığınız bir sorunsa bunun tam nedenini öğrenmek için mutlaka doktorunuza danışıp ve muayene olmanız gerekmektedir.

Ödem Attıran Yiyecek ve İçecekler Nelerdir?

Muz, içerdiği potasyum ile birlikte vücuttaki ödemlerin yok edilmesine yardımcı olur. Bunun yanı sıra vücudun ihtiyacı olan doğal şekerin de alınmasına yardımcı olur. Bu nedenle muz ya da muzlu gıdalar tüketebiliriz.

Ödem attıran meyvelerden biri de nardır. Nar doğrudan meyve olarak tüketilebildiği gibi, suyu, reçeli, marmelatı yapılarak da tüketilebilir. Ancak reçel ve marmalet Beslenme ve Diyet Uzmanları tarafından çok sağlıklı olmadıkları için tavsiye edilmez. Ancak hem nar hem de nar suyu ödem atmak için çok aşırıya kaçmamak suretiyle tüketilebilir.

Ödem attıran bir diğer meyve ise ananastır. Ananası hem kahvaltılarda hem de akşam yemeğinde salatalarımızda meyve ve içecek olarak tüketebiliriz.

Bitki çayları arasında adını sıkça duyduğumuz yeşil çayda ödem attırmaya yardımcı olan çaylar arasında yer almaktadır. Yine Beslenme ve Diyet Uzmanları tarafından her sabah sağlığımız için 1 bardak yeşil çay içmemiz tavsiye edilir.

Ödeminiz varsa ve bundan hemen kurtulmak istiyorsanız e-Aktariye üzerinden yeşil çay siparişi verebilirsiniz.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column]

[/vc_column][/vc_row]

0/5 (0 Reviews)

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.