Aktar Bloğu

Vitamin Deposu Sebze ve Meyveler

Vitamin deposu sebze ve meyveler

[vc_row][vc_column][vc_column_text text_larger=”no”]Kimi zaman çayları yapılan, kimi zaman çiğ olarak tüketilen, kimi zamanda yemek ve salatalarda kullanılan bitkiler deyim yerindeyse şifa kaynağı ve vitamin deposudur. Hatta grip, nezle gibi hastalıklara karşı bağışıklık sisteminin güçlenmesinde ve bu hastalıklara yakalanma riskinin azalmasında etkili olmaktadır.

Hemen hemen her ilacın ham maddesini bitkiler oluşturmaktadır. Grip, nezle, soğuk algınlığı gibi bir rahatsızlığımız olduğunda C vitamini deposu olan turunçgilleri tüketmemiz, mide bulantısı hissettiğimizde ilk işimizin nane-limon çayı hazırlamak oluşu, rahatlamak, gerginliğimizi gidermek için adaçayı, anason gibi çayları tüketmemiz hepimizin aklına gelebilecek ilk örneklerdendir.

Aktarlarda kolaylıkla bulabileceğimiz hatta evde hazırlanması mümkün olan şifalı bitkiler ve tohumlardan elde edilen yağlar pek çok sorunun çözümünde tercih edilmektedir. Saç bakımı, cilt bakımı, yeni doğan bebeklerin bakımları ve sağlık için gerekli olan bu yağlar pek çok kişiye yarar sağlamaktadır.

Vitamin Deposu Sebze ve Meyveler

Vitamin Deposu Sebze ve Meyveler

 

Doğada bulunan tüm bitkiler, meyveler, ağaçlar ve hatta yabani otlar bile şifa kaynağımız olabilmektedir. Faydaları saymakla bitmeyecek bitkilere birkaç örnek bulacağınız bu yazı bitkilerin bizlere sağladığı faydaları biraz olsun fark etmenizi sağlayacaktır.

Üzüm Suyu: Antioksidan özelliğe sahiptir ve cildin yaşlanmasını geciktirmeye yardımcı olur.

Mandalina: Sinir yatıştırmaya yardımcı olur.

Elma Suyu: Kalp ve akciğer kanseri riskini azaltmaya, cilt bakımımız yardımcı olur.

Portakal: Cildin kırışmasını ve kurumasını engelleyici rol oynar.

Karpuz: Beta-karoten ve likopen içermektedir. Bu sayede cilt yenilemesinde aktif olarak görev alır.

Kiraz: Elajik asit içeriği sayesinde kansere karşı oldukça etkilidir.

Kayısı: Demir bakımından çok zengindir. Demir yetmezliğinde ve hamilelik döneminde mutlaka tüketilmesi önerilmektedir.

Sarımsak: Şifa kaynağı olarak nitelendirilen ve pek çok faydası olan sarımsak, bağışıklık sisteminin güçlenmesine ve ölümcül atardamar kireçlenmesine iyi gelmektedir.

Pırasa: Uzmanlar tarafından açıklanan bilgilere göre mide hastalıklarına iyi gelmektedir.

Soğan: Yine birçok faydası olan bağışıklık üzerinde etkili bir bitkidir. Boğaz ve solunum yolu enfeksiyonları için de faydalıdır.

Ceviz: Hafıza üzerinde etkilidir. Diş eti kanamaları ve saç dökülmelerini de önlemeye yardımcı olmaktadır.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

0/5 (0 Reviews)

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.