Aktar Bloğu

Nar Çekirdeği Yağının 10 Faydası!

NarÇekirdeğiYağınınFaydası!

Nar çekirdeği yağı, nar meyvesinin çekirdeğine soğuk presleme uygulanarak elde edilen yağa verilen addır. Yumuşak bir altın sarısı renge ve meyve tadına sahip olan bu yağ, oldukça sağlıklı bir bitkisel yağdır. Dolayısıyla hem kişisel bakım ürünlerinde hem de tıp alanında yaygın bir şekilde kullanılmakta olan yağ, içeriğindeki potasyum, K, B ve C vitaminleri, bolca demir ve mineral sayesinde bir hayli fayda sağlamaktadır.

Özellikle cilt için sayısız faydası olan bir bitkisel yağ olarak bilinir. İçerisinde bulunan vitaminler ve antioksidan özelliği ile nar çekirdeği yağı faydaları saymakla bitmez. Bu yağ, diğer bitkisel yağlar gibi olgunlaşmış meyvelerden soğuk pres yöntemi ile çıkarılmaktadır. Yaklaşık olarak yarım kilo yağ üretimi için, 100 kg civarında nar çekirdeği kullanılmaktadır.

Nar Çekirdeği Yağının Faydaları Nelerdir?

Nar Çekirdeği Yağının Faydaları Nelerdir?

Nar Çekirdeği Yağının Faydaları Nelerdir?

Hemen hemen her cilt tipi için uygun olan bitkisel yağlardan biridir. Cilt sağlığının yanı sıra saç sağlığı açısından da oldukça faydalı olan yağ, inflamasyonla savaşmakta, kanserle mücadele etmekte, kemiklerin sağlıklı bir şekilde gelişmesini desteklemekte, kardiyovasküler sisteme iyi gelmekte, hormonların dengelenmesine yardımcı olmakta ve arterleri temizlemektedir. Bunun ile beraber kan basıncına ve ağız ve diş sağlığına da iyi gelen bu yağ, pek çok kişinin sağlıklı olabilmesi için kullanması gereken yağlardandır.

  1. Cildin elastikiyetini arttırır ve daha parlak bir görünüm kazandırır.
  2. Nar çekirdeği yağının cildi gerginleştirme özelliği vardır.
  3. Hücrelerin yenilenmesini sağlar.
  4. Renk eşitsizliklerini dengeleyerek cilt tonunda eşitlenme sağlar.
  5. Masaj yapılması ve düzenli kullanılması durumunda sıkılaştırma etkisi ile kadınlar tarafından çok sık tercih edilmektedir.
  6. İçerdiği bol miktardaki C vitamini sayesinde saç derisini besler ve sağlıklı uzamada etkilidir.
  7. Cilt yüzeyinden hızlıca emilmesi ile derinlemesine bir nemlendirme sağlar.
  8. Hoş kokusu ve besleyici içeriği ile kozmetik ürünlerinin içinde de çok sık tercih edilmektedir.
  9. Anti-enflamatuar özellikte besinler içerir.
  10. Omega-5 olarak bilinen esansiyel yağ asidi içerir.

Nar Çekirdeği Yağı Zayıflatır mı?

Yağı kullananlar, zayıflama üzerindeki etkilerini merak etmektedir. Bu yağ, içerdiği flavonoidler sayesinde vücuttaki yağ hücrelerini parçalama üzerinde etkilidir. Tok tutma özelliği de olan bu yağ diyet listelerine eklenerek kullanılabilmektedir. Vücuttaki yağ hücrelerinin yakımın da etkili olduğu bilinmektedir. Zayıflama üzerinde direkt olarak etkili olduğu kesin şekilde söylenemese de sindirim sistemi üzerindeki etkileri ile de zayıflatmayı hızlandırmaktadır.

 Tüm Cilt Tipleri İçin Nar Çekirdeği Yağı

Kişisel bakım ürünlerinin olmazsa olmazları arasında yer alan bu yağ, şampuan, masaj yağı, sabun gibi çeşitli kozmetik ürünlerinin içeriğinde bulunmaktadır. Cilt için oldukça faydalı bitkisel yağlardan olan yağ hem yağlı hem karma hem de kuru cilt tipleri için uygundur. Cildin yağ dengesini sağlama özelliği sayesinde daha sağlıklı ve parlak bir görünüm elde etmeye yardımcı olurken, cildin yaşlanmasına sebep olan serbest radikallerin de önüne geçmektedir.

Bitkisel yağların pek çoğu gibi çeşitli cilt hastalıklarına da iyi gelmekte ve cildin kızarıklığına, kabarıklığına neden olan tahriş etkenlerini ortadan kaldırabilmektedir. Bunun ile beraber yaraların hızlı bir şekilde iyileşmesine, hücresel rejenereasyon ve cildin gençleşme süreçlerinin hızlanmasına yardımcı olmaktadır.

Nar Çekirdeği Yağının Zararları Var Mı?

Nar Çekirdeği Yağının Zararları Var Mı?

Nar Çekirdeği Yağının Zararları Var Mı?

Endişelenecek kadar bilinen herhangi bir yan etkisi ya da zararı bulunmamaktadır. Herhangi bir ürün alırken etiketine ve içeriğine dikkat edildiği gibi, bu yağı da satın alırken dikkat edilmesi gerekmektedir. Tamamen doğal yollardan üretilmiş olması ve organik olmasının yanınsa saklama koşullarının ve son kullanma tarihini de önemi oldukça büyüktür.

Kullanırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Yağı, bir pamuğa damlatılarak veya direkt cilt üzerine uygulanarak kullanılabilmektedir. Ancak herhangi bir alerjik reaksiyon gösterebilmesi ihtimaline dikkat edilmelidir. Bunun için cildin küçük bir kısmında denenmesi etkili olacaktır. Ayrıca cilt yüzeyine uygulanıp bekletildikten 15 dakika sonra yıkanması gerekmektedir.

Nar Çekirdeği Yağı Fiyatları

Fiyatları, yağın doğal ve katkısız oluşuna, miktarına göre değişiklik göstermektedir. Oldukça zahmetli bir üretim aşaması olan bu yağ çok kıymetlidir.

0/5 (0 Reviews)

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.