Aktar Bloğu

Toz Zencefil ile Kök Zencefil Arasında Fark Var Mı?

Toz zencefi ile kok zencefil arasinda fark var mi

Zencefil, zencefilgiller ailesine ait olup, 1-2 metre boyunda çok yıllık bir bitkidir. Gövdesinin boruyu andıran bir duruşu vardır. Kurutulup öğütüldükten sonra toz haline getirilmektedir. Toz haline getirilen kökleri ekmek, tatlı, pasta ve şaraplarda kullanılmaktadır. Toz zencefil baharat olarak da kullanılmaktadır. Ülkemizde iklim şartlarından ötürü her mevsim yetişme imkanı bulunmamaktadır. Güneydoğu, Asya, Hindistan, Malezya gibi ülkelerde üretimi yapılmaktadır.

Toz Zencefilin Faydaları Nelerdir?

Toz zencefil yararları çok olan şifa ve besin kaynağıdır. Çeşitli enfeksiyonlarda cilt ve vücut bakımında grip ve soğuk algınlığı gibi alanlarda kullanımı mevcuttur. Keskin bir tadı ve aroması vardır. Vücut sağlığı ve dengesi için toz zencefilin faydaları şunlardır:

  • İçinde bol miktarda C vitamini ve antioksidan bulunduğundan limon ile birlikte kullanıldığı zaman vücut direncini artırmaya yönelik etkiler edebilmektedir.
  • Kabızlık sorununa yardımcı olmaktadır. Sindirimi hızlandırdığı için bağırsak hareketlerinde artışa neden olmaktadır.
  • Beslenme ve Diyet Uzmanlarının diyet listelerinde yer verdiği besin grupları arasında bulunmaktadır. Zencefil metabolizmayı hızlandırmakta, ödem atılmasına yardımcı olmaktadır. Böylelikle kilo verme süreci daha hızlı geçekleşir.

Kök Zencefilin Faydaları Nelerdir?

Toz Zencefil ile Kok Zencefil Arasinda Fark Var MiKök zencefil, aktarlarda ve marketlerde bulunabilen zencefil bitkisinin kök halidir. Vücut sağlığı ve direnci için yarar sağlayan bir besin kaynağıdır. Kök zencefilin faydaları toz zencefille hemen hemen aynıdır. İçerisinde bulunan anti-enflamatuvar maddelerin ağrı kesmeye yardımcı olma özelliği vardır.

Kök zencefil aç karnına tüketildiğinde mide bulantısının baskılanmasına, şiddetinin azalmasına yardım etmektedir.

Eklem ağrıları için tüketildiği zaman ağrıya karşı koruyucu etkisi vardır.

Kalp ritmini düzenlemeye yardımcı olmaktadır ve kalp rahatsızlıklarına karşı koruyucu etkiler barındırmaktadır.

Toz Zencefil ile Kök Zencefil Arasında Fark Var Mı?

Toz zencefil ile kök zencefil arasında fark olmamaktadır. Toz zencefil, kök zencefilin öğütülmüş halidir. Faydaları aynı olmakla beraber kök zencefilin aşırı dozda tüketimi daha zararlıdır. Kök zencefil daha çok direkt tüketim ve çayı yapılarak kullanırken, toz zencefil hamur işlerinde, yemeklerde ve salatalarda kullanılmaktadır. Toz zencefil ile kök zencefilin kullanım alanları farklı olup, faydalarında ya da zararlarında farklılıklar bulunmamaktadır.

Zencefil Nerede Satılır?

Zencefil, marketlerde ve aktarlarda satılmaktadır. İnternetten hemen zencefil satın almak isteyenler e-Aktariye üzerinden sipariş oluşturabilirler. Aynı zamanda e-Aktariye üzerinden baharat çeşitlerimizi inceleyebilir, sipariş oluşturabilirsiniz.

0/5 (0 Reviews)

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.