Aktar Bloğu

Tespih Ağacı Yağıyla Yapılabilecek Cilt Bakımları Nelerdir?

Tespih Ağacı Yağıyla Yapılabilecek Cilt Bakımları Nelerdir?

Tespih ağacı yağı, neem ağacı olarak da bilinen bir ağacın yapraklarından elde edilmektedir. Yabancı ülkelerin tıbbında köy eczanesi olarak kabul edilen bu ağacın yaprakları, insan sağlığına pek çok fayda sağlamaktadır. Bu yağ da neem ağacının yapraklarından elde edilmesi sebebiyle, en az yaprakların kendisi kadar faydalıdır.

Tespih Ağacı Yağıyla Hangi Cilt Bakımları Yapılır?

Tespih Ağacı Yağıyla Hangi Cilt Bakımları Yapılır?

Tespih Ağacı Yağıyla Hangi Cilt Bakımları Yapılır?

Günümüzde pek çok kişinin kullanmakta olduğu cilt bakım yağları arasında yer almaktadır. Cilde sağlamış olduğu faydaları sayesinde kişisel bakım amacıyla oldukça sık kullanılan bu yağ, ciltte göstermiş olduğu olumlu etkileri nedeniyle tercih edilmektedir.

Sivilce, akne, siyah nokta ve bunun gibi çeşitli cilt sorununa karşı doğal bir çözüm yolu olması ile bilinen yağ, bu alanda güvenle kullanılabilecek cilt bakım yağlarından biridir. İçeriğindeki yararlı bileşenleri sayesinde cilt ve deri sorunlarının giderilebilmesi amacıyla da kişisel bakım yapılabilecek bitkisel yağlardan biridir.

Tespih Ağacı Yağının Faydaları

Gerek cilt üzerinde gerek saç üzerinde, gerekse genel sağlık açısından büyük faydalar sağlayan bir yağdır. Tamamen doğal ve organik bir içeriğe sahip olması sebebiyle bu denli faydalı olan bu yağ, cildi yatıştırıp nem dengesini sağlayabilmekte, banyoda kullanıldığında vücudu yatıştırıp dinlendirebilmekte, saç bitlerinin giderilmesini sağlayabilmekte ve hatta sivrisinekleri dahi kovucu bir etki gösterebilmektedir.

Yağın faydaları bu kadarla da sınırlı değildir. Dişlerde plak oluşumunun önüne geçen bu yağ, ağız ve diş sağlığı konusunda da büyük faydalar sağlayabilen bitkisel yağlardandır. Öte yandan doğum kontrol ve cinsel sorunlara yardımcı olması, kardiyovasküler rahatsızlıklara iyi gelmesi, burun kanamalarını dindirmesi ve bunun gibi çeşitli konularda yardımcı olması, faydaları arasında yer almaktadır.

Tespih Ağacı Yağının Yan Etkileri Var Mı?

Yan Etkileri Var Mı?

Yan Etkileri Var Mı?

Kişisel bakım ve sağlık açısından kullanılabilecek en ideal bitkisel yağlardan biridir. Çeşitli sağlık problemlerine yardımcı olan bu yağ, düzenli ve doğru bir şekilde kullanıldığı takdirde herhangi bir yan etkiye neden olmamaktadır. Fakat gerektiğinden daha fazla kullanılması, tamamen doğal bir içeriğe sahip olmaması, alerjisi bulunan kişiler tarafından kullanılması ya da bozulmuş olması, bu yağın yan etki göstermesine neden olabilmektedir. Ayrıca yağın bebeklerde de kullanılmaması gerekmektedir.

0/5 (0 Reviews)

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.