Aktar Bloğu

Terebentin Yağı Ne İçin Kullanılır?

Terebentin Yağı Ne İçin Kullanılır?

[vc_row][vc_column][vc_column_text woodmart_inline=”no” text_larger=”no”]Terebentin yağı, son yıllarda oldukça popüler hale gelen ve özellikle de saç bakımında tercih edilen bitkisel yağlardan biri olarak karşımıza çıkmaktadır.  Çam terebentin yağı olarak da ifade edilen bu yağ, güçlü bir antibiyotik olması ile dikkat çekmektedir. Bunun ile beraber antioksidan ve antiseptik özelliğine de sahip olurken, aynı zamanda genel sağlık ve cilt bakımı açısından da faydalı olmaktadır.

Bu yağın faydaları saymakla bitirilemeyecek kadar fazladır. Çam reçinesinden elde edilen yağ, ağrı kesici, enerji verici ve bu gibi özellikler de gösterebilmektedir. Çam terebentin yağının faydaları arasında en dikkat çekeni saç sağlığına olan etkileri olurken, daha sağlıklı bir saç yapısına sahip olmak isteyen pek çok insan kişisel bakım için bu yağı tercih etmektedir.

Terebentin Yağı Ne için Kullanılır?

Terebentin Yağı Ne için Kullanılır?

Terebentin Yağı Ne için Kullanılır?

Bu yağ pek çok amaç doğrultusunda kullanılabilecek doğal yöntemlerden biridir. Özellikle de saç bakımı için kullanılabilecek olan yağın bu alandaki faydalarından bahsetmek gerekirse; kepek sorunundan saç dökülmelerine, saçın nemlendirilmesinden güçlü bir saç yapısı elde edilmesine varana kadar faydalı olabilmektedir.

Saçlarda doğal bir bakım oluşturarak saçın daha canlı ve parlak görülmesine yardımcı olabilmektedir. Öte yandan saç köklerini güçlendirmesi, saçların daha hızlı uzamasını sağlaması, daha sık yağlanmasını engellemesi, koparak dökülmelerin önüne geçilmesi ve saç köklerini besleyerek onarması bu yağın faydaları arasında yer alırken, yağı bu etkileri için kullanabilmek mümkündür.

Öte yandan genel sağlık ve cilt bakımından da önemli etkiler gösterebilen bu yağ, en çok tercih edilen cilt bakım yağları arasında yer almaktadır. Cilt sorunlarına, grip ve soğuk algınlığı gibi rahatsızlıklara iyi gelmesi ile bilinmektedir.

Terebentin Yağını Bebekler Kullanabilir mi?

Bebekler Kullanabilir mi?

Bebekler Kullanabilir mi?

Bebeklerin kullanımına uygun olan bir yağ değildir. Oldukça güçlü ve etkili bir yapıya sahip olan terebentin yağı bebeklerde çeşitli sağlık sorunlarına yol açabilmektedir. Bu nedenle kesinlikle bir uzmana danışmadan bu yağı bebeklerde kullanmamak gerekir.

Günümüzde hemen hemen her aktardan ya da organik pazardan temin edebilmek mümkündür. Doğru, bilinçli ve düzenli bir şekilde kullanıldığı takdirde büyük ölçüde fayda sağlayan bu yağ, daha çok diğer hafif doğal yağlar ile karıştırılarak kullanılabilmektedir.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][woodmart_products post_type=”ids” items_per_page=”4″ include=”2799, 2796, 2821, 2807″ columns=”4″ sale_countdown=”0″ stock_progress_bar=”0″ highlighted_products=”0″ products_bordered_grid=”0″ lazy_loading=”no”][/vc_column][/vc_row]

0/5 (0 Reviews)

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.