Aktar Bloğu

Tere Tohumu Yağının Cilde Faydaları!

Tere tohumu yağı, insanların genellikle kişisel bakım alanında kullanmış oldukları, aynı zamanda genel sağlık açısından da oldukça etkili olan bitkisel yağlardan biridir. Susama benzer bir yapıya sahip olan tere tohumlarının soğuk sıkım işleminden geçirilmesi ile elde edilen tere tohumu yağı, koyu parlak kırmızı rengine sahip olması ile bilinmektedir.

Tere Tohumu Yağının Cilde Faydaları

Tere tohumu yağı cilt bakımı konusunda bir hayli etkili olan bitkisel yağlardandır. Bu nedenle de cilt bakım yağları arasında yer alan tere tohumu yağı, cildin daha sağlıklı bir yapıya kavuşmasını sağlayabilmektedir.

İçeriğinde faydalı bileşenler sayesinde yıpranan cilt hücrelerinin yenilenmesini sağlayan tere tohumu yağı, sedef, egzama, mantar gibi cilt problemlerinin giderilmesi konusunda etkili olabilmektedir. Öte yandan cildin temizlenmesini sağlaması, sivilce siyah nokta, akne gibi önemli cilt problemlerinin ortadan kaldırılması konusunda etkili oluşu, canlı ve parlak bir cilt görünümü sunması Tere Tohumu yağının cilde faydaları arasında yer almaktadır.

Tere Tohumu Yağının Diğer Faydaları ve Kullanım Yöntemleri

Tere Tohumu yağının faydaları yalnızca cilt ile sınırlı kalmazken, saç bakımı ve genel sağlık açısından da faydalarını görebilmek mümkündür. Örneğin; saç dökülmelerinin ve kepeklenmenin önüne geçmesi, adet düzensizliklerini engellemesi, sigaranın zararlı etkilerini hafifletebilmesi, sindirim sistemi sorunlarının ortadan kaldırabilmesi, kanı temizleyip iştahı uyandırması bu yağın faydaları arasında yer almaktadır.

Her türlü kişisel bakım konusunda faydalı olan bu yağ aynı zamanda kadın ve erkeklerin cinsel performansında artırıcı bir etki göstermesi de bu yağın faydaları arasında yer almaktadır. Öte yandan balgam söktürücü olması, grip, soğuk algınlığı, nezle gibi hastalıklara iyi gelmesi, emziren annelerin sütünü artırması, vücut direncini artırıp idrar yollarını temizlemesi ve metabolizmayı hızlandırması gibi etkileri ile de bilinmektedir.

Tere tohumu yağını cilde uygulamak mümkün olduğu gibi tüketerek kullanabilmek de mümkündür. Genellikle sabahları aç karnını bir tatlı kaşığı kadar tüketilmesi tavsiye edilen bu yağ, direkt olarak tüketmek istemeyenler için ekmeğin üzerine damlatılarak da tüketilebilmektedir.

Öte yandan kişisel bakım için kullanılacak olan tere tohumu yağı ise pamuk yardımı ile cilde uygulanabilmektedir. Her aktardan kolaylıkla temin edilebilen yağı düzenli ve dikkatli kullanılması gereklidir.

Tere Tohumu Yağı Nerede Satılır?

Tere Tohumu Yağı, marketlerde, aktarlarda, kozmetik ürünlerinin ve bitkisel yağların satıldığı dükkanlarda satılmaktadır. İnternetten hemen Tere Tohumu Yağı satın almak isteyenler e-Aktariye üzerinden sipariş oluşturabilirler. Aynı zamanda e-Aktariye üzerinden diğer bitkisel yağları inceleyebilir, sipariş oluşturabilirsiniz.

Benzer İçerikler

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır.
Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.