Aktar Bloğu

Tere Tohumu Yağının Faydaları Nelerdir?

Neden Tere Tohumu Yağı Kullanmalıyız?

Tere tohumu, Türkiye’nin pek çok noktasında yetişmekte olan bitkilerden biridir. Kimyon tohumu olarak bilinen ve insan vücudunun ihtiyaç duyduğu tüm direnci sağlayabilen tere tohumu yağı, bu gibi faydaları nedeniyle yağ haline getirilerek de kullanılabilmektedir.

Günümüzde pek bilinmeyen bitkisel yağlardan biri olsa da eski çağlardan bu yana şifa kaynağı olarak kullanılmıştır. Sahip olduğu pek çok özelliği, tere tohumu yağını ya da diğer bir deyişle kimyon tohumu yağını kullanmak için bir sebep olarak gösterilebilmektedir.

İnsanların genellikle kişisel bakım alanında kullanmış oldukları, aynı zamanda genel sağlık açısından da oldukça etkili olan bitkisel yağlardan biridir. Susama benzer bir yapıya sahip olan tere tohumlarının soğuk sıkım işleminden geçirilmesi ile elde edilen yağ, koyu parlak kırmızı rengine sahip olması ile bilinmektedir.

Neden Tere Tohumu Yağı Kullanmalıyız?

Neden Tere Tohumu Yağı Kullanmalıyız?

Neden Tere Tohumu Yağı Kullanmalıyız?

Kimyon tohumu yağını kullanmak için en önemli sebep, insan sağlığına ve cilde fayda sağlıyor olmasıdır. Nefes problemlerine iyi gelen kimyon tohumu yağı, bu gibi durumlarda büyük etkiler gösterebilmektedir. Bunun ile beraber mideden meydana gelen sorunlarda, bacaklarda varis oluşumu gerçekleştiğinde, anne sütü yetersiz geldiğinde ve sinüzit ağrısı yaşandığında kullanılabilmektedir.

Tere Tohumu Yağının Faydaları

Yağın faydaları, aslında bilinenden daha fazladır. Öte yandan grip ve soğuk algınlığına karşı da etki sağlayan bitkisel yağlardan biri olan bu yağ, öksürüğe ve bronşların temizlenmesine fayda sağlamaktadır.

Saç bakımı ve genel sağlık açısından da faydalarını görebilmek mümkündür. Örneğin; saç dökülmelerinin ve kepeklenmenin önüne geçmesi, adet düzensizliklerini engellemesi, sigaranın zararlı etkilerini hafifletebilmesi, sindirim sistemi sorunlarının ortadan kaldırabilmesi, kanı temizleyip iştahı uyandırması bu yağın faydaları arasında yer almaktadır.

Her türlü kişisel bakım konusunda faydalı olan bu yağ aynı zamanda enerji veren bir etki göstermesi de bu yağın faydaları arasında yer almaktadır. Öte yandan balgam söktürücü olması, grip, soğuk algınlığı, nezle gibi hastalıklara iyi gelmesi, emziren annelerin sütünü artırması, vücut direncini artırıp idrar yollarını temizlemesi ve metabolizmayı hızlandırması gibi etkileri ile de bilinmektedir.

Tere Tohumu Yağının Cilde Faydaları

Cilde Faydaları

Cilde Faydaları

Cilt bakımı konusunda bir hayli etkili olan bitkisel yağlardandır. Bu nedenle de cilt bakım yağları arasında yer alan yağ, cildin daha sağlıklı bir yapıya kavuşmasını sağlayabilmektedir.

İçeriğinde faydalı bileşenler sayesinde yıpranan cilt hücrelerinin yenilenmesini sağlayan yağ cilt problemlerinin giderilmesi konusunda etkili olabilmektedir. Öte yandan cildin temizlenmesini sağlaması, sivilce siyah nokta, akne gibi önemli cilt problemlerinin ortadan kaldırılması konusunda etkili oluşu, canlı ve parlak bir cilt görünümü sunması cilde faydaları arasında yer almaktadır.

Tere Tohumu Yağı Nasıl Kullanılır?

Cilde uygulamak mümkün olduğu gibi tüketerek kullanabilmek de mümkündür. Genellikle sabahları aç karnını bir tatlı kaşığı kadar tüketilmesi tavsiye edilen bu yağ, direkt olarak tüketmek istemeyenler için ekmeğin üzerine damlatılarak da tüketilebilmektedir.

Öte yandan kişisel bakım için kullanılacak olan yağ ise pamuk yardımı ile cilde uygulanabilmektedir. Her aktardan kolaylıkla temin edilebilen yağı düzenli ve dikkatli kullanılması gereklidir.

Nasıl Kullanılır?

Nasıl Kullanılır?

Yağının kullanım şekli, kullanım amacına göre belirlenmektedir. Örneğin; adele ya da romatizma ağrıları için kullanılacak ise ağrının olduğu bölgelerde masaj yapılarak uygulanabilmektedir. Bunun ile beraber cilt bakımı için kullanılması halinde ise tatlı badem yağı gibi bitkisel yağlardan biri ile karıştırılarak cilde uygulanması da mümkündür.

Öte yandan dahili olarak da kullanılabilmektedir. Salataların ya da yemeklerin içine katılması ile tüketilebilen bu yağ, genel sağlığa büyük fayda sağlayabilmektedir.

0/5 (0 Reviews)

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.