Aktar Bloğu

Tere Tohumlu Bitki Çayının Faydaları Nelerdir?

Tere Tohumlu Bitki Çayının Faydaları Nelerdir?

[vc_row][vc_column][vc_column_text woodmart_inline=”no” text_larger=”no”]Tere tohumlu bitki çayı, tere bitkisinin tohumundan elde edilen bir bitki çayıdır. Her ne kadar günümüzde pek fazla bilinen ya da rağbet gören bir çay olmasa da insan sağlığına olan faydaları oldukça fazladır. Tere bitkisinin tohumu tam bir folat ve protein kaynağı olması ile bilinmektedir. Dolayısıyla doğru ve düzenli bir şekilde tüketildiğinde fayda sağlayabilmektedir. Fakat yanlış ve aşırı tüketiminde zararlarını görebilmek de mümkündür.

Tere tohumu, insan sağlığına büyük ölçüde fayda sağlayan bitkilerden biridir. Günümüzde farklı şekillerde kullanımı bulunan tere tohumu, bitki çayı olarak da tüketilebilmektedir. Bu bitki çayı kolaylıkla hazırlanabilen bir çay olmakla beraber, düzenli bir şekilde kullanıldığında pek çok sağlık sorununa olumlu yönde etki edebilmektedir.

Tere tohumu, ülkemizde yetişen doğal bir bitkidir. Sofralarda ağız tadı veya iştah açıcı olarak kullanılabilen bir bitkidir. Tere, öğüttükten sonra çayı yapılarak da kullanılabilir. Bu bitki çayının görünümü parlak koyu kırmızı renktedir. Uzmanlar tarafından sabah aç karnına tüketilmesi gerektiği söylenip, aynı zamanda zayıflatmaya yardımcı bir bitki çayı olarak karşımıza çıkmaktadır. Aktarlarda hem tohum hem de bitki çayı halinde bulunabilen bir besin kaynağıdır.

Tere Tohumlu Bitki Çayının Faydaları Nelerdir?

Tere Tohumlu Bitki Çayının Faydaları Nelerdir?

Tere Tohumlu Bitki Çayının Faydaları Nelerdir?

Tere tohumlu çay, özellikle zayıflatıcı etkisi ile bilinmektedir. Bağırsakların aktif bir şekilde çalışmasına yardımcı olması, sindirim sisteminin düzenli olarak çalışmasını sağlaması ve bu sayede kilo vermeye yardımcı olması, bu çayın faydaları arasında yer almaktadır.

İnsan bedenin çeşitli hastalıklar karşısında direncini artırması, sigaranın zararlarını en aza indirgemesi, hafızanın güçlendirilmesi, metabolizmanın hızlandırılarak kilo vermenin kolaylaştırılması, cinsel gücün artırılması, kabızlığın önüne geçilmesi, emziren annelerin sütünün artırılması gibi konularda etkili olabilmektedir.

Göz sağlığı açısından da oldukça etkili olan bu bitki çayı, içeriğindeki A vitamini sayesinde göz sağlığını koruyucu bir etki göstermektedir. Aynı zamanda kadın hastalıkları üzerinde de etkilidir. Adet düzenleyici ve anne sütü artırıcı etkileri, bünyesindeki bol miktarda vitamin ve mineral sayesinde cilt ya da saç sağlığını koruyucu etki göstermektedir. Tüm bunların dışında idrar söktürücü özellikleri, yine bu çayın faydaları olarak ifade edilmektedir.

Tere Tohumlu Bitki Çayının Sağlığımıza Faydaları Nelerdir?

Tere tohumlu çayı vücut sağlığı için uygun dozda kullanıldığı takdirde olumlu etkiler yaratabilen bir bitki çayıdır. Tere tohumlu çayının faydaları genel olarak incelendiğinde;

  • Kadınların çoğunda görülen adet düzensizliklerine son vermeye yardımcı olmaktadır. Ancak öncesinde yine de doktora danışılması gerekir.
  • Hamilelik döneminde tere tohumlu çay içmek bebeğin gelişim sürecine olumlu etkiler yaratabilmektedir.
  • Tere tohumlu çay kanı temizlemekle birlikte iştah açmaya da yardımcı olmaktadır.
  • Boğaz ağrısı ve baş ağrısı gibi sorunlara etki etmektedir.
  • Metabolizmayı hızlandırır ve canlandırmaya yardımcı olmaktadır.
  • İçeriğinde A ve E vitaminleri olan güçlü antioksidanlar barındırabilen bir bitki çayıdır.
  • Tere tohumlu çayın içindeki aktif maddeler hafıza güçlendirici olarak vücuda olumlu etkiler yaratmaktadır.

Tere Tohumlu Bitki Çayı Aç mı Tok mu İçilmelidir?

Aç mı Tok mu İçilmelidir?

Aç mı Tok mu İçilmelidir?

Faydalarını görebilmek için doğru ve düzenli bir şekilde kullanılması gereken bu bitki çayı, ister aç karnına, ister tok karnına tüketilebilmektedir. Fakat metabolizma üzerindeki hızlandırıcı etkisi nedeniyle çoğu zaman tok karnına tüketilmesi tavsiye edilmektedir.

Ayrıca her insanın tüketimine uygun olan bir çay değildir. Tiroidleri gereğinden çok çalışan yani diğer bir deyişle hipertiroidi olan kişilerin tere tohumlu çay tüketmesi tavsiye edilmemektedir. Çünkü hormonların daha fazla çalışmasını sağlamakta ve çeşitli sağlık sorunlarına yol açabilmektedir. Öte yandan hamile kadınların, ülser problemi yaşayanların ve gaz rahatsızlığı olanların tere tohumu çayını tüketmemesi gerekmektedir.

Tere Tohumlu Bitki Çayı Soğuk mu Sıcak mı İçilmelidir?

Bitki çayları arasında pek fazla bilinmese de doğru ve düzenli kullanımlarda etkili olan tere tohumu çayı, oldukça kolay hazırlanabilen bir çaydır. Tere bitkisinin tohumlarının kaynamış su içerisine ilave edilerek 15 – 20 dakika kadar demlenmeye bırakılması ile hazırlanan bu çay, tercihe göre balla karıştırılarak da tüketilebilmektedir.

Sıcak ya da soğuk fark etmeksizin tüketilebilmesi mümkün olan tere tohumlu çayın faydaları, daha çok sıcak ya da ılık olarak tüketildiğinde görülmektedir. Dolayısıyla tavsiye edilen tüketim şekli ılık olarak gösterilebilmektedir.

Çayı günde en fazla bir ya da iki fincan kadar tüketilmelidir. Fazla tüketilmesi halinde faydadan çok zararlı etkilerini gösterebilen bu çay, çeşitli alerjik reaksiyonlara ya da yan etkilere de neden olabilmektedir. Tere tohumunu günümüzde her aktarda bulabilmek mümkündür.

Tere Tohumlu Bitki Çayın Zararları Var mı?

Zararları Var mı?

Zararları Var mı?

Tere tohumlu bitki çayının zararlarından ilki tiroid hastalığı olanlar için uygun bir bitki çayı olmayışıdır. Dolayısıyla bu hastalığa sahip olanların doktoruna danışmadan kesinlikle bu bitki çayını tüketmemesi gerekmektedir. Öte yandan içeriğinde bol miktarda hardal yapı bulunduran bu çay, fazlaca tüketildiğinde sindirim sistemi problemlerine neden olabilmektedir. Ayrıca bu gibi durumlarda gaz probleminin ortaya çıkması, yine çayın zararları arasında yer almaktadır.

Tere tohumlu bitki çayını çok içmenin zararlarından birisi iştah açıcı özelliği beyin içi haberleşmedeki serotonin ve dopamin maddelerini salgılamayı zorlaştırmaktadır. Bitkisel bir bitki çayı olmasına rağmen uygun miktarda tüketilmediği zamanlarda zararlarının olacağı unutulmamalıdır. Tere tohumlu çay çok içilirse metabolizmayı hızlandırdığı gibi ishal gibi çeşitli rahatsızlıklara da yol açabilmektedir. Bilinçsiz olarak tere tohumlu çayın kullanımı zayıflatmaya yardımcı olmamakla birlikte tehlikeli sonuçlar doğurabilmektedir. Tere tohumlu çayın fazla tüketimi gaz sorunlarına neden olabilmektedir. Aynı zamanda emziren annelerin, hamilelerin, kronik, alerjik ve önemli rahatsızlığı olan kişilerin de tere tohumlu bitki çayı tüketmeden önce doktorlarına danışmaları önerilmektedir.

Tere Tohumlu Bitki Çayının Yan Etkileri

Çayının yan etkileri, zararları ile hemen hemen aynı olmaktadır. Ayrıca yanlış ve fazla tüketimlerde, bazı kişilerde alerjik reaksiyona neden olabilmektedir. Bu da reaksiyonlar da kaşıntı, kızarıklık ve kabarıklık gibi semptomlarla kendini göstermektedir.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

0/5 (0 Reviews)

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.