Aktar Bloğu

Tere Nedir? Tere Tohumu ve Terenin Faydaları Nelerdir?

Tere nedir tere tohumu ve terenin faydalari nelerdir

[vc_row][vc_column][vc_column_text text_larger=”no”]

Tere Nedir? Yararları Nelerdir?

Tere, en çok tüketilen yeşilliklerin başında gelmektedir. Turpgiller ailesinin bir üyesi olan tere, taze olarak tüketilmesi gerekir. Tere, tek başına tüketildiği gibi, salataların içine de katılarak tüketilebilmektedir.

Tere Nerede Yetişir?

Tere, Asya ülkelerinde yetişen bir bitki çeşididir. Tat olarak acımtırak bir yapıya sahiptir. Özellikle vitamin açısından zengindir.

Terede Hangi Vitaminler Bulunur?

İçeriğinde A, C ve D vitamini bulunduğu için insan sağlığı için çok kıymetlidir. Bunun yanı sıra tere, folat bakımından da oldukça önemlidir. Ancak acımtırak tadı olduğundan tüketim yüzdesi azdır. Tere aynı zamanda güçlü demir içeriği ile kansızlık için çok yararlı olduğu bilinmektedir. İnsan sağlığı için terenin faydaları çok büyüktür.

Terenin Faydaları Nelerdir?

Terenin faydaları, hakkında kısaca bilgi vermek gerekirse, özellikle kansızlık için oldukça önemli bir besindir. Kan değerlerini yükseltmeye yardımcı olur.

Tere aynı zamanda sindirim sistemini düzenleyici bir bitkidir. Kabızlık sorunu çeken kişilerin tere tüketimi çok yerinde olacaktır.

Tere nedir tere tohumu ve terenin faydalari nelerdir 2Bir diğer faydası ise adet düzensizliğini dengelemeye yardımcı olmaktadır. Kadınların daha sağlıklı olmasına yardımcı olur. Şeker hastalığında tere kullanımı oldukça önemlidir. Abartılmadan yenilen tere, şekerin dengelenmesinde yardımcı olur.

Kilo vermek isteyen kişilerin tere yemesi, kilo vermelerine yardımcı olacaktır. İçeriğindeki A vitamini sayesinde, göz sağlığını korur. Özellikle göğüs hastalıklarında tere, oldukça başarılı sonuçlar vermektedir. Tere aynı zamanda iyi bir antioksidandır. Bu yüzden vücudun bağışıklık sistemini güçlendirerek kanser riskini azaltır. Sigaranın zararlarına karşı vücudu koruyucu bir kalkan korur. Bu yüzden sigara içen kişilerin tere tüketimine özen göstermeleri gerekir.

Terenin Yan Etkileri Var Mıdır?

Terenin bilinen yan etkileri ya da zararları bulunmamaktadır. Ancak tüm besinlerde olduğu gibi fazla tüketilmesi halinde birtakım rahatsızlıkları beraberinde getirebilmektedir. Emziren annelerin, hamilelerin, diyette olanların, yaşlı ve herhangi bir rahatsızlığı bulunan bireylerin tere tüketmeden önce doktorlarına danışmaları tavsiye edilmektedir. Aynı zamanda acımtırak bir tada sahip olduğu için alerjisi olanların da doktorlarına danışmaları önerilmektedir.

Tere Nerelerde Satılır?

Türkiye’de de yetiştirilen tere, marketler ve manavlarda satılmaktadır. Ancak kendileri yetiştirmek isteyenler aktarlardan tere tohumu satın alabilirler. Tere tohumunu hızlı satın almak isteyenler ise e-Aktariye üzerinden sipariş oluşturabilirler.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column]

[/vc_column][/vc_row]

0/5 (0 Reviews)

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.