Aktar Bloğu

Tatlı Toz Biberin Faydaları Nelerdir?

Tatli toz biberin faydalari nelerdir

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Tatlı toz biber, en çok Güneydoğu ve İslâhiye’de üretilir. Antep ya da Maraş biberi diye adlandırılır. Kırmızı biberin kurutulup daha sonra öğütülmesiyle üretilir. Öğütülme işlemi taş değirmenlerde yapılır. Ülkemizde yıllık 10.000 civarı üretim yapılmaktadır. Yeşil bibere oranla daha tatlıdır. Yüksek miktarda C vitamini bulundurur.  Aktarlarda ve marketlerde bulunabilen bir baharattır.

Tatlı Toz Biberin Faydaları Nelerdir?

  • İçerisinde capsasin maddesi iştah artırmaya yardımcı olduğu için kilo almak isteyenler için fayda sağlayan bir besin kaynağıdır.
  • Metabolizmayı hızlandırmaya yardım eder. Bu sayede de sindirim sistemini düzenli olarak çalıştırır.
  • Tatlı toz biberin kalp krizini azaltmaya karşı yardımcı özelliği vardır.
  • İdrar söktürmeye yardımcıdır.
  • Yağ yakımını kolaylaştırdığı için zayıflamak isteyenlerin tercih edeceği bir besindir.
  • Kabızlığa, sindirim sistemine, mesane ağrılarının hızlı geçmesine yardımcı olmaktadır.
  • İçerdiği likopen maddesi kansere karşı dirençli bir maddedir. Bu sebepten ötürü de pankreas, prostat ve rahim kanserine karşı direnç sağlar.
  • Bronşite ve solunum yolu hastalıklarına faydalıdır. Solunum yollarını açmaya yardım eder.

Tatlı Toz Biberin Sağlığımız İçin Önemi Nedir?

Sağlık için birçok yararı bulunan tatlı toz biberin faydaları:

  • Tükürük üretiminin artırılmasını sağlar, bu da bir yandan ağız kokusunu önlemeye yardım eder. Ayrıca da sindirim sisteminin çalışmasına yardımcı olmaktadır.
  • İçeriğindeki mineraller sayesinde baş ağrılarının hafiflemesine yardımcı olur. Ancak bu etkisi yok denecek kadar azdır.
  • İçeriğinde capsaisin bulunan bu baharat damar tıkanıklığının önüne geçer. Kan şekerinin düzenlenmesinde rol alır.
  • Toksinlerin vücuttan atılmasına yardımcı olur, detoks desteği sağlar. Çoğu baharat çeşitlerinde olduğu gibi metabolizmayı hızlandırır, yağların yakılmasını hızlandırır.
  • İçerdiği A vitamini sayesinde göz, cilt ve nörolojik hastalıklara fayda sağlamaktadır.

Tatlı Toz Biber Nasıl Tüketilmelidir?

Yemeklerin içine katılabilen tatlı toz biber baharat olarak kullanılır. Bunun dışında kışlık domates konservesi yapılırken kullanılabilen bu biber, tat vermek amacıyla tercih edilir. Çeşitli detoks sularının içinde de tüketilen tatlı toz biber sindirim sistemini rahatlatmaya yardımcı olur. Tatlı toz biberi bebeklerde ve çocuklarda toz olarak yedirmek sakıncalı olacaktır. Aynı zamanda emziren annelerin, hamilelerin, kronik, alerjik ve önemli rahatsızlığı bulunan kişilerin tatlı toz biber tüketimi öncesinde doktorlarına danışmaları gerekmektedir.

Tatlı Toz Biber Nerede Satılır?

Tatlı toz biberi, hemen hemen tüm marketlerde ve aktarlarda bulabilirsiniz. Ancak burada önemli olan taze olmasıdır. İnternetten hemen taze tatlı toz biber satın almak isteyenler e-Aktariye üzerinden sipariş oluşturabilirler. Aynı zamanda yine e-Aktariye üzerinden diğer baharat çeşitlerine göz atabilir, sipariş oluşturabilirsiniz.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][woodmart_products post_type=”ids” items_per_page=”4″ include=”1581, 1563, 1580, 1562″ columns=”4″ sale_countdown=”0″ stock_progress_bar=”0″ highlighted_products=”0″ products_bordered_grid=”0″ lazy_loading=”no”][/vc_column][/vc_row]

0/5 (0 Reviews)

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.