Aktar Bloğu

Tarçınlı Bitki Çayın Zararları Var mı?

Tarçınlı Bitki Çayın Zararları Var mı

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Tarçın ağacının kabuğundan elde edilen tarçın, sağlık açısından önemli etkilere sahip olan bir bitki ya da baharattır. Bazı gıdalara ve yemeklere katılarak tüketilebilen bu bitki, aynı zamanda bitki çayı olarak da demlenebilmektedir.

Günümüzde pek çok sağlık sorununa yardımcı olması açısından tüketilen bu bitki çayı, özellikle sindirim sistemi üzerindeki etkileri ile bilinmektedir. İshal, kabızlık, adet öncesi ve sonrasında meydana gelen ağrıların hafifletilmesi gibi konularda fayda sağlarken, aynı zamanda dolaşımı artırma, soğuk algınlığı belirtilerini azaltma, mide sorunlarını en aza indirgeme, kan şekerini düzenleme, kilo vermeyi destekleme, enfeksiyonlara karşı koruma sağlama gibi faydalar sağlayabilmektedir.

Bitki çayları arasında en çok tüketilenlerden biri olan tarçınlı bitki çayı, oldukça kolay bir şekilde hazırlanmaktadır. Yarım litre kaynamış suyun içine bırakılan birkaç damla tarçın kabuğu ya da bir 1,5 çay kaçığı tarçın tozu, 10 dakika kadar demlemeye bırakıldıktan sonra tüketime hazır olacaktır.

Tarçınlı Bitki Çayın Zararları Var mı?

Alternatif tıpta pek çok sağlık sorunları üzerindeki olumlu etkileri nedeniyle tercih edilen tarçınlı çay, genellikle vücuda sağlamış olduğu faydaları ile bilinmektedir. Normal şartlarda herhangi bir zararı bulunmayan bu çay, tüm baharat ya da diğer bitki çaylarında olduğu üzere fazla tüketilmesi halinde zararlara yol açabilmektedir. Çok ve yanlış tüketilmesi halinde tarçınlı bitki çayın zararları kabızlık, ameliyat öncesi ve sonrasında tüketilmesi halinde kan şekeri dengesini alt üst etmesi gibi durumlar olabilmektedir. Bu gibi durumlar ile karşı karşıya kalmamak adına günde 1 fincan başka tüketilememesi gereken bitki çaylarından tarçın çayı, ancak doğru oranda tüketildiği takdirde fayda sağlamaktadır.

Tarçınlı Bitki Çayının Yan Etkileri Var mı?

Çok fazla tüketilmesi durumunda tarçınlı bitki çayın yan etkileri bulunmaktadır. Vücutta çeşitli alerjik reaksiyonların görülmesi, sindirim sistemi sorunları yaşamaları ya da hamilelerde beklenmedik belirtiler göstermesi, tarçınlı çayın zararları ya da yan etkileri olarak değerlendirilmektedir.

Ameliyatlı Hastaların Tarçınlı Çay Tüketmemeli!

Tarçın çayı, ameliyat olan ya da olacak olan hastalar tarafından kesinlikle tüketilmemesi gereken bir çaydır. Kan şekeri üzerinde çeşitli etkiler gösteren bu çay, ameliyattan önce ya da sonra tüketildiğinde kan şekeri dengesini bozabilmektedir.

Bunun dışında tarçın çayının faydalarından yararlanabilmek adına aktarlardan çubuk ya da toz tarçın alınarak evde kolaylıkla demlenebilmektedir.

Tarçınlı Çay Nerede Satılır?

Tarçınlı Çay, aktarlarda satılmaktadır. İnternetten hemen Tarçınlı Çay satın almak isteyenler e-Aktariye üzerinden sipariş oluşturabilirler. Aynı zamanda e-Aktariye üzerinden diğer bitki çaylarını inceleyebilir, sipariş oluşturabilirsiniz.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][woodmart_products post_type=”ids” items_per_page=”4″ include=”1418, 1363, 1434, 1369″ columns=”4″ sale_countdown=”0″ stock_progress_bar=”0″ highlighted_products=”0″ products_bordered_grid=”0″ lazy_loading=”no”][/vc_column][/vc_row]

0/5 (0 Reviews)

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.