Aktar Bloğu

Tarçınlı Bitki Çayı ile Kilo Vermek Mümkün mü?

Tarcinli bitki cayi ile kilo vermek mumkun mu

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Tarçınlı bitki çayı, sağlığa olan faydaları ile ön plana çıkan bitki çayları arasında yer almaktadır. Tarçın çoğunlukla bir baharat olarak bilinse de, aynı zamanda bitki çayı olarak da tüketilmektedir. Kan dolaşımını hızlandırmaya, sindirim sistemini düzene sokmaya, mide bulantısını gidermeye ve bunun gibi pek çok rahatsızlığa fayda sağlayan tarçınlı bitki çayı, bebeklerin de tüketebileceği bitki çaylarındandır.

Tarçınlı Bitki Çayı ile Kilo Vermek Mümkün mü?

Günümüzde pek çok kişi, “Tarçınlı çay yağ yakar mı?” sorusu hakkında araştırmalar yapmakta, bilgi edinmeye çalışmaktadır. Tarçınlı çayın sağlamış olduğu faydalardan biri de yağ yakımıdır. Kan şekerinin düzenlenmesine fayda sağlayan tarçınlı çay, insülin direncinin engellenmesi konusunda da etkilidir. İnsülin hormonunun düzenli olarak çalışmasını, yağ metabolizmasının düzene girmesini de sağlayarak yağın vücutta depolanmasına önleyici etki göstermektedir. Aç karnına tüketildiği takdirde tarçınlı çay, iştahı azaltabilmeye ve fazla besin tüketiminin de engellenmesine fayda sağlamaktadır. Üstelik bu sayede tarçınlı bitki çayı ile kilo vermek mümkündür.

Tarçınlı Bitki Çayı Günde Ne Kadar İçilmelidir?

Çeşitli bitki çayları ya da meyveler ile karıştırıldığında etkileri daha da çok artan tarçınlı çay, günde bir defa, bir fincan kadar içilmelidir. İçilmesi gereken zaman ise, içilme amacına göre değişiklik göstermektedir. Örneğin; gece yatmadan önce tüketildiğinde migren ağrısının giderilmesine fayda sağlayan bu bitki çayı, aç karnına yemekten önce tüketildiğinde ise kilo vermeye fayda sağlamaktadır.

Tarçınlı Bitki Çayının Faydaları ve Zararları

Tarçınlı bitki çayı hafızayı güçlendirici bir etkiye sahiptir. Kolesterol seviyesini dengede tutmaya yarayan tarçınlı bitki çayı, içeriğindeki antioksidanlar sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirme, vücudu enfeksiyonlara karşı korumakta, başta mide kanseri olmak üzere pek çok kanser hücresinin önüne geçmeye de yaramaktadır. Üstelik iltihaplanmanın önüne geçilmesi, şeker krizinden kaynaklanan el ve ayak titremelerinin giderilmesi, mide ve bağırsaklardaki şişkinliğin giderilmesi ve diş eti problemlerinin en aza indirgenmesi, yine tarçınlı bitki çayının faydalarındandır. Tarçını hemen hemen her aktardan temin edebilmek mümkündür.

Tarçınlı çay, herhangi bir zararı olmayan bitki çaylarındandır. Ancak yine de bazı durumlarda dikkatli tüketilmesi gerekmektedir. Özellikle de kan şekerini düşürücü etkisi nedeniyle kan şekeri düşük olanların tüketmemesi gerekmektedir. Ayrıca karaciğer rahatsızlığı olanların da mutlaka doktor kontrolünde olması gerekmektedir.

Tarçınlı Bitki Çayı Nerede Satılır?

Tarçınlı Bitki Çayı, marketlerde ve aktarlarda satılmaktadır. İnternetten hemen Tarçınlı Bitki Çayı satın almak isteyenler e-Aktariye üzerinden sipariş oluşturabilirler. Aynı zamanda e-Aktariye üzerinde diğer bitki çaylarını inceleyebilir, sipariş oluşturabilirsiniz.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][woodmart_products post_type=”ids” items_per_page=”4″ include=”1418, 1367, 1981, 1933″ columns=”4″ sale_countdown=”0″ stock_progress_bar=”0″ highlighted_products=”0″ products_bordered_grid=”0″ lazy_loading=”no”][/vc_column][/vc_row]

0/5 (0 Reviews)

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.