Aktar Bloğu

Susamın Zararları Var Mı?

Susamin zararlari var mi

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Susam, Asya, Avrupa, Anadolu özellikle de Hindistan’da yetiştirilen bir bitki türdür. Bu bitkinin küçük sarımtırak tohumuna verilen isimdir. Susam tohumlarının makinelerle sıkıştırılması sonucu susam yağı elde edilir. Yenildiğinde vücudu ısıtır ve şişmanlamaya yardımcı olur. Diğer tüm tohumlardan daha yağlıdır. Susam çöreklerin üstünde kullanılır. Tahinin ana maddesidir. Aktarlarda bulunan bir baharat çeşididir.

Susamın Zararları Var Mı?

Susamın faydaları her ne kadar çok olsa da bazı durumlarda alerji yapabilen bir besindir. İçindeki protein oranından dolayı alerjik reaksiyonlar gösterebilir. Alerji ya da alerjiye yatkın vücutlu çocukların tüketmeleri zararlı olabilir. Bu alerjinin belirtileri ise:

  • Kusma
  • Kaşıntı
  • Öksürük
  • Tıkanıklık
  • İshal
  • Hapşırık
  • Burun akıntısıdır.

Bu belirtiler susam yenildikten 1 saat kadar sonra ortaya çıkıp 24 saat devam etmektedir. Bu gibi durumlarda mutlaka doktora görünmek gerekmektedir. Yoğun miktarda yağ içeren bir bitki olduğu için metabolizmayı yavaşlatıp hızlı kilo alımını sağlar. Kilo almak isteyenler için çok doğru bir tercihtir. Ancak kilo vermek isteyenlerin susam tüketimini azaltmaları gerekir. Düzenli ilaç kullanan kişilerin susam tüketmeden önce doktor denetiminden geçmesi gerekmektedir. İlaçla birlikte yan etkiler ortaya çıkabilmektedir. Fazla tüketimi sonucunda tansiyon, baş dönmesi ve deri döküntüsü gibi yan etkiler ortaya çıkabilmektedir. Susamın zararlarından birisi de içeriğinde fazla yağ olduğu için çok tüketildiğinde sivilceleri artırıcı özellikleri vardır.

Bunun dışında susamın faydaları da vardır. Bunlar:

  • Yağ oranı ve enerji değeri çok yüksek bir besin kaynağıdır. İçinde B vitamini ve çeşitli mineraller bulunur.
  • İçinde yağ oranı fazla olduğu için çeşitli kremlerin içeriğinde yer alır. Yaralara merhem olarak kullanılır.
  • Vücuda enerji verir.
  • Göğsü yumuşatmaya yardımcıdır. Nefes darlığı ve bronşite karşı korur.

Cilt Temizliği İçin Susam Tüketebilirsiniz!

Susamın tohumlarından üretilen susam yağı cilde çok faydalıdır. İçinde birçok vitamin ve mineral bulunur. Bunlar:

  • E, A, B vitaminleri
  • Fosfor, bakır, kalsiyum, çinko ve magnezyum mineralleri

Susam yağı bu özellikleri ile cildi besler, nemlendirir ve yaşlanmayı geciktirmeye yardımcı olur. Hücre deformasyonunu ve hücre ölümlerini engeller. İçindeki çinko ile daha elastik ve daha yumuşak bir cilt görünümü sağlanır.

Susam Gluten İçerir Mi?

Susam gluten içermez. Çölyak hastaları için uygun bir besin kaynağıdır.

Susam Nerede Satılır?

Susam, marketlerde ve aktarlarda satılmaktadır. İnternetten hemen susam satın almak isteyenler e-Aktariye üzerinden sipariş oluşturabilirler. Aynı zamanda e-Aktariye üzerinden hem susam yağını hem de diğer baharat ve bitkisel yağ çeşitlerini inceleyebilir, sipariş oluşturabilirsiniz.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][woodmart_products post_type=”ids” items_per_page=”4″ include=”1942, 2611, 1919, 2583″ columns=”4″ sale_countdown=”0″ stock_progress_bar=”0″ highlighted_products=”0″ products_bordered_grid=”0″ lazy_loading=”no”][/vc_column][/vc_row]

0/5 (0 Reviews)

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.