Aktar Bloğu

Susam Yağının Faydaları Nelerdir? Nasıl Kullanılır?

Susam yaginin faydalari nelerdir nasil kullanilir

[vc_row][vc_column][vc_column_text text_larger=”no” woodmart_inline=”no”]Susam Yağı hem dahili kullanım hem de harici kullanım için uygun olan bir yağ olduğundan tercih edilen yağlardandır. Saça, cilde ve deriye masaj yaparak uygulandığı gibi içeceklere katılarak da tüketilebilir. Hem susamın hem de susam yağının faydaları çok fazladır.

Susam yağı, sıcak iklimlerde yetişen susam bitkisinden elde edilen bir yağdır. Bitkinin üzerinde yetişen kapsül şeklindeki meyvelerinin bazı işlemlerden geçirilmesiyle elde edilen yağ, pek çok cilt problemine iyi gelmektedir. Ayrıca tahinin de ana maddesi olan yağ, kalsiyum, protein, magnezyum ve B vitamini bileşenlerinin bünyesinde barındırmaktadır. Yemeklik olarak da tüketilebilirken, rengi mat sarı ve kokusuzdur. En faydalı bitkisel yağlardan birdir.

İnsanoğluna mucizevi faydalar sunan susam yağı, neredeyse bin bir derde deva olması ile bilinen bitkisel yağlardan biridir. Hem saçlarda hem ciltte hem de çeşitli sağlık sorunlarında oldukça etkili olan bu yağ, günümüzde her ev ve mutfakta yerini almaktadır.

İnsan bedeninde göstermiş olduğu güçlü etkileri ve bunun ile beraber cilt sağlına sunmuş olduğu faydaları nedeniyle masaj yağı olarak kullanılan yağ, aynı zamanda pek çok kişisel bakım ürünün içeriğinde taşıyıcı yağ olarak yer almaktadır. İnsan sağlığına bu denli faydasının bulunması da yağı popüler kılmaktadır.

Susam Yağı Nedir?

Susam bitkisinin tohumlarından elde edilen susam yağı, fosfor, çinko, bakır, kalsiyum, demir, manganez, selenyum, E ve B6 vitaminleri içeren ve mineraller bakımından oldukça zengin bir bitkisel yağ olarak bilinmektedir. Özellikle cilt bakım ürünlerinin içeriğinde rastlayabileceğiniz bu yağ, kullanım alanına göre birçok etkisi olan ve bitkisel yağlar içinde çok sık tercih edilen yağlardan biridir.

Susam Yağının Faydaları Nelerdir?

Susam Yağının Faydaları Nelerdir?

Susam Yağının Faydaları Nelerdir?

  • Uzmanlar tarafından, diş sağlığını koruyan bir etkisinin olduğu söylenmektedir.
  • Solunuma yardımcı olmaktadır.
  • İçerisinde B1, B2 ve E vitaminleri içerir. Bu sayede stres, yorgunluk, bitkinlik gibi şikayetlerin hafiflemesine yardımcı olur.
  • Lif bakımından zengin olduğu için, sindirimi rahatlatmaya ve kabızlığa yardımcı olur.
  • Sinir harbi ve gerginlik sebebiyle uyku problemi yaşayanlara tüketmesi önerilir. Rahatlık ve huzur veren yağ ile uykusuzluk probleminin yok olmasına da yardımcı olur.
  • Hafızayı güçlendirmeye, unutkanlığa, zihinsel ve fiziksel yorgunluğa, kalp sağlığını korumaya yardımcı olur.
  • Vücuttaki toksinleri temizleme, radyasyona karşı korumaya, vücutta fazla yağ birikimini önlemeye yardımcı olur.
  • İçerisindeki çinko elementi sayesinde, cilt sağlığı için çok önemlidir ve cildin elastikliğini artırmaya yardımcı olur.
  • Saçlara parlaklık ve canlılık vermeye, kırışıklıkları azaltmaya, yaşlılık lekelerini yok etmeye yardımcı olmaktadır.
  • Cildi nemlendirici özelliği vardır. Kurumuş diz ve dirseklere, çatlak topuklara masaj yapılarak uygulanması önerilmektedir.
  • Güneşin zararlı etkilerinden korumaya, saç dökülmelerinde kullanılması tavsiye edilmektedir. Yapılan araştırmalar kapsamında susam yağının saç dökülmesini azalttığı bildirilmiştir.
  • Her cilt tipi için uygun olduğundan, cilde masaj yapılarak uygulanabilir.
  • Uzun kirpikler ve gür kaşlar olması için susam yağı çok kullanılan yağlar arasında yer almaktadır. Kulak pamuğu yardımıyla kirpik diplerine ve kaşlara gece yatmadan önce uygulanmalıdır.
  • Tırnak sağlığı ve tırnak bakımı için çok önemli bir yağdır. Tırnaklara masaj yaparak uygulanabilir.
  • Saçlarda kepek oluşumunu engellemeye yardımcı olur.
  • Ara ara saçlara susam yağı ile masaj yapmak saç derisindeki kan dolaşımını hızlandırarak saçların çabuk ve hızlı uzamasını sağlar.
  • Anti-enflamatuar özelliği vardır.
  • Cilt yüzeyindeki pullanmalar ve kızarıklıklarda etkilidir.
  • Ciltteki siyah noktalar ve akneler üzerinde etkilidir.
  • Bebeklerde masaj yağı olarak kullanıldığında rahatlatıcı etki sağlar.
  • Stres ve kaygı üzerinde etkilidir.
  • Sıkılaştırıcı etkisi dolayısı ile kadınlar tarafından çok sık tercih edilmektedir.
  • Soğuk havadan kolay etkilenen ciltler için iyi bir nemlendirici özellik göstermektedir.
  • Çinko ve kalsiyum açısından oldukça zengin olan susam yağı, kemik sağlığını korumada da etkilidir.
  • Magnezyum açısından zengin olması sebebi ile solunumu rahatlatmaktadır.
  • Lif içeriği fazla olan susam yağı, sindirim problemleri üzerinde de etkilidir.

Susam Yağının Saça Faydaları

Saç, kaç ve kirpik üzerinde de oldukça etkili olan yağ, içeriğindeki vitaminler sayesinde kaş ve kirpiklerin çabuk uzamasına ve gürleşmesine yardımcı olabilmektedir. Antibakteriyel, antifungal ve antienflamatıvar özelliği sayesinde saç derisinde meydana gelebilecek mantar oluşumunu engellerken, besleyici özelliği sayesinde saçlardaki kırık uçları da onarabilmektedir. Ayrıca saç derisinin nemlenmesini, sağlıklı bir şekilde uzaması ve gürleşmesi de yağın faydalarından bazılarıdır.

Susam Yağının Cilde Faydaları

Cilt üzerinde yağın faydaları kuru cilde sahip olanların cildini nemlendirmesidir. Bunun ile beraber çatlayan dirsek ve topuklara da iyi gelen susam yağı, cildi güneşin zararlı etkilerinden koruyabilmekte, devamlı kırılan ve güçsüz olan tırnakların güçlenmesini sağlayabilmekte, sivilce akne oluşumunun önüne geçebilmektedir. Yaşlanma noktalarının görünümüm en aza indirgemeye yarayan bitkisel yağlardan biri olan bu yağ, ciltteki toksinlerin vücuttan atılmasına yardımcı olabilmektedir.

Susam Yağı Ne için Kullanılır?

Kullanmak için pek çok neden gösterebilmek mümkündür. Alternatif tıpta uzun yıllar boyunca sağ sağlığını koruyabilmek için kullanılan yağ, saç dökülmesinin önüne geçme ya da saç renginin koyulaşmasını sağlama gibi etkiler gösterebilmektedir. Bunun ile beraber antibakteriyal özelliğe sahip olması sayesinde saç derisinde oluşan patojenlere karşı koruyucu bir etki gösteren bu yağ, saçların daha sağlıklı bir şekilde uzamasına yardımcı olmaktadır.
Öte yandan cilt için gerekli ve önemli olan minerallerden çinkoyu bünyesinde barındıran bir üründür. Dolayısıyla ciltteki çeşitli sorunların giderilmesi için kullanılan yağ, cildin elastikiyetini sağlamakta, pürüzsüz bir görünüme kavuşturmakta ve yaşlanma etkilerini en aza indirgemektedir. Ayrıca güneş ışınlarından koruması, cilt lekelerini önlemesi ve toksinlerden arındırması, yine bu yağın faydaları arasında yer almaktadır.

Kullanma Sebepleri Nelerdir?

Kullanma Sebepleri Nelerdir?

Bu yağın günlük hayatta kullanılması için pek çok sebep sıralayabilmek mümkündür. Cilt sağlığı, kemik gelişimi, saç sağlığı, depresyondan kurtulma ve enerji vermesi bunlardan yalnızca bazılarıdır.

Susam yağı, sesamol ve sesaminin de dahil olduğu pek çok doymamış yağ içermektedir. Dolayısıyla kardiyovasküler sistemi dengede tutmaya yarayan yağ, kalp sağlığı konusunda oldukça etkilidir.

Bakır, çinko ve kalsiyum gibi zengin mineralleri içermesi sebebiyle kemik gelişimi be büyümesi oranını artırabilen bu yağ, depresyon ve kaygı gibi durumlarda kişinin ruh sağlığını normale döndürebilmektedir.

Susam Yağı Nasıl Kullanılır?

Zeytinyağı veya başka bir yağ ile seyrelterek kullanmak etkili olacaktır. Cilt üzerinde kullanılacak ise uygulama bölgesine birkaç damla damlatılarak masaj yapılarak uygulanmaktadır. Ayrıca aromalı tadı, besin değeri ve kokusu dolayısı ile yemeklerde ve salatalarda da kullanımı uygundur.

Kuru ve yıpranmış saçlar için, saç derisine masaj yapılarak kullanılabilmektedir. Bu sayede saç onarımında ve saçların beslenmesinde etkili olacaktır. Bir miktar su ile karıştırılarak gargara yapılması durumunda ağız ve diş sağlığı üzerinde etkilidir. İnce ve zayıf telli kaşları gürleştirmek için kullanımı uygundur.

Susam Yağını Bebekler ve Çocuklar Kullanabilir mi?

Bebekler ve Çocuklar Kullanabilir mi?

Bebekler ve Çocuklar Kullanabilir mi?

Günümüzde en çok kullanılan cilt bakım yağları ve şifalı yağlardan biri olarak karşımıza çıkan yağ, her alanda fayda gösterebilen bir üründür. Fakat ne yazık ki bitkisel olduğundan ve bazı hassas bünyelerde alerjik reaksiyonlara neden olabileceğinden herkesin kullanımına uygun değildir. Yani genel olarak bu yağın çocuk ve bebeklerde kullanımı tavsiye edilmemektedir. Bunun için bir uzmana danışılması yerinde olacaktır.

Susam Yağı Fiyatları

Soğuk pres yöntemi ile elde edilen yağ fiyatı, doğal ve katkısız olmasına, ayrıca miktarına göre değişiklik gösterebilmektedir.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

0/5 (0 Reviews)

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.