Aktar Bloğu

Susam ve Tüketimi Hakkında!

susam ve tuketimi hakkinda

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Susam normalde yıllık bir bitkidir. Pedeliaceae familyasından gelmekte olup boyları ise 50-250 santimetre arasında değişmektedir. Aynı zamanda tohumlarından yağ da elde edilebilen susamın anavatanı ise Afrika’dır. Çiçekleri pembe veya beyaz renkli olup meyvesi de kapsülü andırmaktadır.

Yapraklarının yapısı ise düz çizgilerden ya da dilimlerden oluşmaktadır. Şu anda dünyada üretiminin en fazla yapıldığı ülkeler ise Çin, Hindistan, Venezuela, Sudan ve Meksika’dır. Türkiye’de yetiştirildiği bölgeler ise Akdeniz, Ege, Marmara ve Güneydoğu Anadolu’dur. En fazla üretim yapan il ise Şanlıurfa’dır.

Susamın faydaları da oldukça fazladır ve bazıları ise şunlardır;

  • Vücudun ihtiyacı olan C, E ve A vitaminleri, magnezyum, potasyum, kalsiyum ve bol miktarda demir minerallerinin takviyesine yardımcı olur.
  • Kanda bulunan glikoz miktarını dengeler ve diyabeti önlemeye yardımcı olur.
  • İçerisinde bolca bulundan demir mineralinden dolayı halsizlik ve yorgunluğa ayrıca da kansızlığın azalmasına yardımcı olmaktadır.

Bebekler Susam Tüketebilir Mi?

Bebeklerde 9 aydan önce tüketilmemesi tavsiye edilen susam, işlenmiş bir hazır gıda olduğundan dolayı bebeğinize zararlı olabilir. Ayrıca bebeğinizim susama karşı da alerjisi bulunabilir. Bebeğinizde kusma, baş dönmesi, tıkanıklık, hapşırık, ishal veya burun akıntısı görüyorsanız doktora görünmekte fayda vardır. Bir diğer dikkat edilmesi gereken nokta ise susam yağıdır. Kozmetikte çokça kullanılan susam yağı aynı zamanda bebek kozmetiğinde de kullanılmaktadır. Bu yüzden bebeğinize aldığınız ürünlere dikkat etmelisiniz.

Çocuklar Susam Tüketebilir Mi?

Herhangi bir alerjik durumu ya da hassasiyeti olmayan çocuklar için susam tüketmenin bir sakıncasının bulunmadığı söylenmektedir. Ayrıca içerisinde bulunan demir, Kalsiyum, potasyum vb. gibi mineral veya bazı vitaminler sayesinde de çocuk gelişimine katkı sağlamaktadır. Ayrıca sadece 100 gramında bile 18 gram protein içerdiğinden dolayı susamın gelişime ve bağışıklık sistemine de oldukça faydası vardır.

Kimler Susam Tüketebilir, Kimler Tüketemez?

İçerisinde protein olduğundan dolayı bazı hassas bünyeler, alerjiye müsait veya alerjisi olan ciltler, düzenli ilaç kullananlar ve kilo sorunu yaşayan kişilerin kullanmaması tavsiye edilir. Veya kullanmadan önce doktora görünüp hekim eşliğinde kullanması önerilir. Bununla birlikte herhangi bir rahatsızlığı olan kişilerin de tüketmesi önerilmez.

Bunların dışında herhangi bir sağlık problemi olmayan kişilerin tüketmesinde sakınca yoktur.

Susam Nerede Satılır?

Susam, aktarlarda satılmaktadır. İnternetten hemen Susam satın almak isteyenler e-Aktariye üzerinden sipariş oluşturabilirler. Aynı zamanda e-Aktariye üzerinden diğer baharatları inceleyebilir, sipariş oluşturabilirsiniz.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][woodmart_products post_type=”ids” items_per_page=”4″ include=”1919, 8180, 8176, 8182″ columns=”4″ sale_countdown=”0″ stock_progress_bar=”0″ highlighted_products=”0″ products_bordered_grid=”0″ lazy_loading=”no”][/vc_column][/vc_row]

0/5 (0 Reviews)

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.