Aktar Bloğu

Sumak ve Tüketimi Hakkında

Sumak ve tuketimi hakkinda

[vc_row][vc_column][vc_column_text text_larger=”no”]

Sumak, Türk mutfağında en çok kullanılan baharatların başında gelir. İran, Afganistan, Güney Avrupa, Kuzey Afrika ve Akdeniz’de yetişme imkanı bulur. Yemeklere ve salatalara ekşi bir tat katar. Sağlık açısından güçlü ve çok kimyasal maddeler içermektedir. İçerisinde bol miktarda C vitamini ve antioksidan bulunur.

Bebekler Sumak Tüketebilir Mi?

Bebeklere ilk altı ay boyunca ek gıda verilmemesi önerilir. Ek gıda için en uygun tarih ilk altı aydan sonradır. Bebeğin gelişim sürecine göre bu evre kısalıp uzayabilir. Sumak tüketilmesi ise bebeklere altı ayın sonunda çeşitli yemeklere, mamalara katılarak yedirilebilir. Sumak vücudumuz için yarar sağlayan vücudu korumaya yardımcı bir besindir. Sumağın faydaları şunlardır:

  • Enfeksiyonel hastalıkları önlemeye yardımcıdır.  Vücutta iltihaplanma, ateş, derinin iltihaplanması, solunum rahatsızlıkları ve benzeri gibi birçok hastalığa şifa olarak kullanılır.
  • Anti inflamatuar özellikleriyle cilt sağlığına yardım edici özellikleri vardır.
  • Kalbi ve karaciğeri korumaya yardım eder. Sumağın meyvelerinin içindeki vitamin kan ve kolesterol seviyesini düşürmeye yardım eder.
  • Anti kansorojen özelliği vardır.
  • Anne sütünü artırmaya yarar sağlar.
  • Zararlı toksinlerin vücuttan dışarı atılmasını sağlamaktadır.
  • Solunum ve sindirim sorunlarına fayda etmektedir.
  • İçindeki maddeler sayesinde güçlü bir idrar söktürücüdür.

Çocuklar Sumak Tüketebilir Mi?

Sumağın içindeki C vitamini ve antioksidanlar çocukların kış aylarında bağışıklık sistemine yarar sağlamaktadır. Hastalıklara karşı korunma kazanmak için ilaç kullanmaktansa, doğal besinler tüketmek daha büyük bir fayda sağlamaktadır. Sumağın faydaları arasında tüm bu kış hastalıklarına karşı koruma sağlaması bulunuyor. Ateş düşürmeye yardımcı olma özelliği de olan sumak aynı zamanda bronşit gibi solunum sistemi hastalıklarının iyileşmesine yarar sağlıyor. Sumak yaprakları kaynatıp içilebilmektedir. Aynı zamanda baharat olarak satılanları da çayların içine katılabilir. Ancak öncesinde önemli rahatsızlığı olan çocukların doktorlarına danışmaları gerekmektedir.

Kimler Sumak Tüketebilir, Kimler Tüketemez?

Hamile kadınların aşırı tüketmeleri sakıncalıdır. Çocuklara ve bebeklere yedirilirken toz olarak değil yemeklere katılıp tüketilmesi daha uygun olur. Boğaza kaçma ihtimali vardır. Aynı zamanda kronik, alerjik ve önemli rahatsızlığı bulunanların doktorlarına danışmadan tüketmemeleri önerilmektedir.

Sumak Nerede Satılır?

Sumak, marketlerde, baharat satan dükkanlarda ve aktarlarda satılmaktadır. İnternetten hemen sumak satın almak isteyenler e-Aktariye üzerinden sipariş oluşturabilirler. Aynı zamanda e-Aktariye üzerinden diğer baharat çeşitlerini inceleyebilir, sipariş oluşturabilirsiniz.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][woodmart_products post_type=”ids” items_per_page=”4″ include=”1596, 1573, 8076, 1929″ columns=”4″ sale_countdown=”0″ stock_progress_bar=”0″ highlighted_products=”0″ products_bordered_grid=”0″ lazy_loading=”no”][/vc_column][/vc_row]

0/5 (0 Reviews)

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.