Aktar Bloğu

Soğuk Preslenmiş Hint Yağı

Soğuk preslenmiş hint yağı, hint fasulyesi tohumlarından elde edilmiş bir yağdır. Hint fasulyeleri yoğun oranda besin maddesi içermektedir. Ağırlıkların neredeyse %50’si ve hatta daha fazlası besin maddesidir. Fasulyelere presleme yapıldığında, hint yağı dahil olmak üzere sahip olduğu tüm besin maddeleri, mineraller ve temel yağ asitleri dışarıya salınır. Yağı elde etmek için ısıya gerek yoktur. Fasulyelere presleme uygulamak zengin besin maddeleriyle dolu yağın elde edilmesini sağlamaktadır.

Bazı hint yağı üreticileri yağı elde etmek için çeşitli kimyasallar kullanmaktadırlar. Bu tür işlemler sonucunda elde edilen hint yağında kirlilikler meydana gelmektedir. Bu yöntem ucuz ve hızlıdır ama kalitesiz yağ elde edilmesine neden olmaktadır. Kimyasallarla gerçekleştirilen işlemler yağın kalitesini düşürdüğü gibi içerisinde bulunan birçok faydalı bileşenin kaybedilmesine yol açabilmektedir.

Eğer hint yağını bir besin takviyesi olarak kullanmak istiyorsanız soğuk preslenmiş hint yağı sizin için en doğru tercih olacaktır. Bu tür hint yağları gıda kalitesinde değerlendirilmektedir. Eğer hint yağını bir tür besin takviyesi olarak kullanmak istiyorsanız alacağınız ürünün ambalajında “soğuk preslenmiş” ibaresinin yer aldığına dikkat etmelisiniz. Bu ibare yoksa alacağınız ürünün besin takviyesi açısından pek bir değeri olmayacaktır.

İşlenmemiş Hint Yağı

İşlenmemiş hint yağı, hint fasulyelerinin tohumlarına uygulanan ilk soğuk presleme işleminin ardından elde edilen yağdır. Bu şekilde elde edilen yağ en yüksek kaliteye sahip yağdır. Bunun sebebi uygulanan ilk presleme işleminde tüm besin maddelerinin, minerallerinin ve yağ asitlerinin büyük bir kısmının açığa çıkmasıdır. Uygulanan ilk presleme işlemiyle elde edilen soğuk preslenmiş hint yağı sağlık ve güzellik açısından en değerli yağdır.

Bazı hint yağı üreticileri ilk presleme işleminin ardından kalan hint yağını çıkarmak için birkaç presleme işlemi daha uygulamakta veya bu yağı ısıtma yöntemiyle çıkarmaya çalışmaktadırlar. Isının kullanılması birçok besin maddelerini yok etmektedir ve birkaç presleme işlemi elde edilen yağın kalitesini düşürmektedir. Bu şekilde elde edilen hint yağını besin takviyesi veya cilt bakım ürünü olarak kullanmamalısınız.

Soğuk Preslenmiş Hint Yağının İşlevi Nedir?

Soğuk preslenmiş hint yağının kullanım alanları çok fazladır. Bu yağın iç organlara ve vücut sistemine pozitif katkısı vardır. Birçok hastalığa karşı mücadele edebilmenizi ve dirençli olmanızı sağlayabilmektedir.

Soğuk preslenmiş hint yağı cilde uygulandığında kısa süre içerisinde emilme işlemi gerçekleşir. Cildi nemlendirir ve aynı zamanda yumuşatır. Bu açıdan oldukça etkileyici bir doğal nemlendiricidir. Etkisi günlerce sürebilmekte ve cildiniz sürekli olarak desteklenmektedir. Saç bakımı için kullanıldığında saç köklerini beslemekte, saplarını güçlendirmekte ve kaybedilen besinlerin geri kazanılmasını sağlamaktadır. Ayrıca saç büyümesini teşvik etmekte ve saç sıklığını iyileştirmektedir.

Hint yağının anti-enflamatuar özelliğini bulunmaktadır. Bununla birlikte anti-bakteriyel, mantar önleyici ve anti-viral özellikleri bulunmaktadır. Hint yağı bağırsakların ve kan damarlarının temiz kalmasını sağlamaktadır. Sindirim sistemini güçlendirmek ve kan dolaşımını iyileştirmek gibi çeşitli faydaları bulunmaktadır.

Hint yağının birçok farklı özelliği bulunduğundan sadece güzellik ürünü olarak kullanılmayabilir aynı zamanda hastalık önleyici kullanılabilmektedir. Bu nedenle hint yağı oldukça değerlidir. Eğer cilt sağlığı, saç bakımı ve hastalıklarda takviye olarak hint yağını kullanmak istiyorsanız normal hint yağını değil, soğuk preslenmiş hint yağını tercih etmelisiniz.

Hint Yağı Nerede Satılır?

Hint Yağı, marketlerde, aktarlarda, kozmetik ürünlerinin ve bitkisel yağların satıldığı dükkanlarda satılmaktadır. İnternetten hemen Hint Yağı satın almak isteyenler e-Aktariye üzerinden sipariş oluşturabilirler. Aynı zamanda e-Aktariye üzerinden diğer bitkisel yağları inceleyebilir, sipariş oluşturabilirsiniz.

author-avatar

Meltem Canalan Hakkında

e-Aktariye Blog Editörü | Bitkileri merak eder, baharatları sever. Organik ürünler, kullanım alanları, bitkisel yağlar; kullanım alanları, kullanım yöntemleri hakkında araştırma yapar, okuma yapar, inceleme yapar, elde ettiklerini derler, bir araya getirir ve sunar.

Benzer İçerikler

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır.
Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.