Aktar Bloğu

Sivilceli Ciltler İçin Terebentin Yağı Kullanabilirsiniz!

Terebentin yağı, diğer bir adı ile çam terebentin yağı, çam ağacının gövdesinden çıkan baldan elde edilen, bitkisel yağlardan biridir. Distilasyon yöntemi ile elde edilen terebentin yağı, daha çok saçlar üzerindeki faydaları ile bilinmektedir. Saç dökülmesinin ve kepeklenmelerin önüne geçebilen bu yağ, boya, kimyasal ve uygulanan işlemler nedeniyle hasar gören, yıpranan saçları onararak, daha canlı ve sağlıklı bir görünüme kavuşmasına yardımcı olabilmektedir.

Sivilceli Ciltler için Terebentin Yağı

Çam terebentin yağı, saçlar üzerinde olduğu kadar cilt üzerinde de etkili olan bitkisel yağlardan biridir. Özellikle ciltte adeta bir toksin etkisi oluşturan terebentin yağı, sivilceye sahip olan ciltlerde mucizevi etkiler gösterebilmektedir.

Yağlı ciltlerin yağ dengesini oluşturarak sivilce oluşumunun önüne geçebilen bu yağ, aynı zamanda enfeksiyonlu ciltlere de büyük fayda sağlayabilmektedir. Ciltteki enfeksiyonu kurutabilme ve yeni enfeksiyon oluşumunun önüne geçebilme gibi özelliklerini de sergileyebilmektedir.

Terebentin Yağının Sağlığa Faydaları

 

Terebentin yağı, aynı zamanda genel sağlık açısından da oldukça faydalı olan bir yağdır. Solumun problemlerine iyi gelmesi ile bilinen bu yağ, astım hastaları için ideal bir alternatiftir.

Öte yandan idrar yolu enfeksiyonlarında büyük fayda sağlayan çam terebentin yağı, el soğukluğuna da fayda sağlarken, kılcal damarlardaki kan dolaşımını düzene sokabilmekte ve vücudun daha dirençli olmasına yardımcı olabilmektedir. Dolayısıyla pek çok rahatsızlık için çam terebentin yağının kullanımı tavsiye edilebilmektedir.

Terebentin Yağı Nasıl Kullanılır?

Terebentin yağı, kişisel bakım ya da rahatsızlıkların giderilmesi amacıyla kullanılabilmektedir. Kullanım şekli, bu gibi kullanım amaçlarına göre değişiklik gösterir.

Kişisel bakım için kullanılacak olan terebentin yağının, diğer uçucu bitkisel yağlardan biriyle ya da su ile seyreltilerek cilde uygulanması gerekmektedir. Bunun nedeni ise oldukça keskin bir güce sahip olan terebentin yağının, bazı hassas ciltlerde olumsuz etkiler göstermesinin önüne geçmektir. Saça bakımı türünden kişisel bakım amacıyla uygulanması halinde ise şampuanın içerisine birkaç damla damlatılabilmektedir.

Genel sağlık açısından sinüzitin giderilmesi için kullanılacak olan terebentin yağı ise, burna sabah – akşam 1 – 2 damla olarak damlatılabilmektedir.

Terebentin Yağı Nerede Satılır?

Terebentin Yağı, marketlerde, aktarlarda, kozmetik ürünlerinin ve bitkisel yağların satıldığı dükkanlarda satılmaktadır. İnternetten hemen Terebentin Yağı satın almak isteyenler e-Aktariye üzerinden sipariş oluşturabilirler. Aynı zamanda e-Aktariye üzerinden diğer bitkisel yağları inceleyebilir, sipariş oluşturabilirsiniz.

author-avatar

Meltem Canalan Hakkında

e-Aktariye Blog Editörü | Bitkileri merak eder, baharatları sever. Organik ürünler, kullanım alanları, bitkisel yağlar; kullanım alanları, kullanım yöntemleri hakkında araştırma yapar, okuma yapar, inceleme yapar, elde ettiklerini derler, bir araya getirir ve sunar.

Benzer İçerikler

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır.
Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.