Aktar Bloğu

Sivilceli Ciltler için Terebentin Yağı Kullanabilirsiniz!

Sivilceli Ciltler için Terebentin Yağı Kullanabilirsiniz!

Terebentin yağı, diğer bir adı ile çam terebentin yağı, çam ağacının gövdesinden çıkan baldan elde edilen, bitkisel yağlardan biridir. Distilasyon yöntemi ile elde edilen yağ, daha çok saçlar üzerindeki faydaları ile bilinmektedir. Saç dökülmesinin ve kepeklenmelerin önüne geçebilen bu yağ, boya, kimyasal ve uygulanan işlemler nedeniyle hasar gören, yıpranan saçları onararak, daha canlı ve sağlıklı bir görünüme kavuşmasına yardımcı olabilmektedir.

Sivilceli Ciltler için Terebentin Yağı

Saçlar üzerinde olduğu kadar cilt üzerinde de etkili olan bitkisel yağlardan biridir. Özellikle ciltte adeta bir toksin etkisi oluşturan yağ, sivilceye sahip olan ciltlerde mucizevi etkiler gösterebilmektedir.

Yağlı ciltlerin yağ dengesini oluşturarak sivilce oluşumunun önüne geçebilen bu yağ, aynı zamanda enfeksiyonlu ciltlere de büyük fayda sağlayabilmektedir. Ciltteki enfeksiyonu kurutabilme ve yeni enfeksiyon oluşumunun önüne geçebilme gibi özelliklerini de sergileyebilmektedir.

Terebentin Yağının Sağlığa Faydaları

Terebentin Yağının Sağlığa Faydaları

Terebentin Yağının Sağlığa Faydaları

Aynı zamanda genel sağlık açısından da oldukça faydalı olan bir yağdır. Solumun problemlerine iyi gelmesi ile bilinen bu yağ, astım hastaları için ideal bir alternatiftir.

Öte yandan idrar yolu enfeksiyonlarında büyük fayda sağlayan yağ, el soğukluğuna da fayda sağlarken, kılcal damarlardaki kan dolaşımını düzene sokabilmekte ve vücudun daha dirençli olmasına yardımcı olabilmektedir. Dolayısıyla pek çok rahatsızlık için bu yağın kullanımı tavsiye edilebilmektedir.

Terebentin Yağı Nasıl Kullanılır?

Nasıl Kullanılır?

Nasıl Kullanılır?

Kişisel bakım ya da rahatsızlıkların giderilmesi amacıyla kullanılabilmektedir. Kullanım şekli, bu gibi kullanım amaçlarına göre değişiklik gösterir.

Kişisel bakım için kullanılacak olan yağın, diğer uçucu bitkisel yağlardan biriyle ya da su ile seyreltilerek cilde uygulanması gerekmektedir. Bunun nedeni ise oldukça keskin bir güce sahip olan yağ, bazı hassas ciltlerde olumsuz etkiler göstermesinin önüne geçmektir. Saça bakımı türünden kişisel bakım amacıyla uygulanması halinde ise şampuanın içerisine birkaç damla damlatılabilmektedir.

0/5 (0 Reviews)

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.