Aktar Bloğu

Şeftali Yağı Kullanım Yöntemleri

Seftali yagi kullanim yontemleri

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Şeftali yağı, esansiyel bitkisel yağlardan biri olurken, insan sağlığına, cildine ve saçına önemli faydalar sağlamaktadır. İçeriğindeki pek çok yararlı bileşen sayesinde cildi güzelleştiren şeftali yağı, çoğu zaman kişisel bakım amacıyla kullanılmaktadır. Üstelik bu yağın pek çok kozmetik ürününün içeriğinde yer aldığı da ifade edilmektedir.

Şeftali Yağı Kullanım Yöntemleri

Şeftali yağı, cilt sağlığı bakımından oldukça faydalı olan bitkisel yağlardan biridir. Kozmetik sektöründe yaygın olarak kullanılan bu yağ, deri canlandırıcı özelliği ile ön plana çıkmaktadır. Besleyici, canlandırıcı ve nemlendirici gibi özellikleri nedeniyle kişisel bakım ürünlerinin içeriğinde de yer edinen şeftali yağı, cildi gençleştiren, temizleyen, nemlendiren, elastikiyetini koruyan ve pürüzsüzleştiren bir yağdır.

Şeftali yağı kullanımı, genellikle kullanım amacına göre değişiklik gösterebilmektedir. Cilt temizliği amacıyla kullanılmak istendiğinde bir pamuğa damlatılarak yüze uygulanabilecek olan bu yağın, aynı zamanda masaj yağı olarak tüm vücuda uygulanabilmesi de mümkündür.

Ayrıca bu yağın sıcak yağ maskesi şeklinde kullanımı, anti – selülit olarak kullanımı, etkin dudak bakımı olarak kullanımı, cilt sağlığı ve tırnak bakımı olarak kullanılabilmesi de mümkündür.

Şeftali Yağını Kimler Kullanabilir, Kimler Kullanamaz?

Şeftali yağı, tüm cilt tipleri için uygun olan bitkisel yağlardan biridir. Tamamen saf, doğal ve katkısız bir içeriğe sahip olması nedeniyle 7’den 70’e hemen hemen herkes tarafından gönül rahatlığıyla kullanılabilecek olan bu yağ, cilt üzerinde oldukça faydalı etkiler gösterebilmektedir. Her ne kadar şeftali yağının herhangi zararı bulunmasa da, yine de bazı hassas cilt tiplerinde dikkatli bir şekilde kullanılması gerekir. İstenmeyen sonuçlara neden olmamak adına kullanıma başlanmadan önce cildin küçük bir bölümünde test edilmesi de önemlidir. Bu şekilde herhangi bir alerjik reaksiyon oluşturup oluşturmayacağı hakkında bilgi edinebilmek mümkündür.

Şeftali Yağı Nasıl Saklanmalıdır?

Tıpkı diğer bitkisel yağların olduğu gibi şeftali yağının da muhafazası oldukça önemlidir. Çünkü bu yağlar tamamen bitkisel ve doğal bir içeriğe sahip olduğundan, gerektiği şekilde muhafaza edilmediği takdirde bozulabilmektedir.

İlk olarak şeftali yağının plastik şişe yerine cam bir şişede muhafaza edilmesi gerekmektedir. Aynı zamanda güneş görmeyen serin ve kuru bir alanda muhafaza edilmesi de önemlidir. Bu sayede şeftali yağı daha uzun ömürlü ve daha faydalı bir hale gelebilmektedir.

Şeftali Yağı Nerede Satılır?

Şeftali Yağı, marketlerde, aktarlarda, kozmetik ürünlerinin ve bitkisel yağların satıldığı dükkanlarda satılmaktadır. İnternetten hemen Şeftali Yağı satın almak isteyenler e-Aktariye üzerinden sipariş oluşturabilirler. Aynı zamanda e-Aktariye üzerinden diğer bitkisel yağları inceleyebilir, sipariş oluşturabilirsiniz.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][woodmart_products post_type=”ids” items_per_page=”4″ include=”1516, 2792, 2788, 2615″ columns=”4″ sale_countdown=”0″ stock_progress_bar=”0″ highlighted_products=”0″ products_bordered_grid=”0″ lazy_loading=”no”][/vc_column][/vc_row]

0/5 (0 Reviews)

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.