Aktar Bloğu

Sedir Ağacı Yağının 12 Faydası!

SedirAğacıYağınınFaydası!

Odunsu bir kokuya sahip olmasıyla bilinen sedir ağacı yağı, insan sağlığı için oldukça faydalı olan bitkisel yağlardan biridir. İçeriğindeki pek çok yararlı bileşen ile cilt ve saç üzerinde mucizevi etkiler gösteren yağ, özellikle parfüm gibi kişisel bakım ürünlerinin içeriğinde yer almaktadır.

Sedir ağacının buharla damıtılması sayesinde elde edilen yağ gerek saçlarda gerekse cilt üzerinde büyük etkiler gösterebilmektedir. Her insanın evinde bulunması gereken bitkisel yağlardan olduğu için, saç foleküllerini uyararak saç derisindeki dolaşımı artırabilmektedir. Bu sayede saç dökülmesinin önüne geçebilmekte ve dökülen saçların yerine yenilerinin daha sağlıklı bir şekilde uzamasına yardımcı olabilmektedir.

Kekik, lavanta ve biberiye gibi esansiyel yağlar ile saça uygulanması ile saç dökülmesi yaşayan kişilerde 44 oranında saç artışı yaşandığı gözlemlenmiştir. Öte yandan kuru ve tüysüz saç derisine de iyi gelirken, saç derisindeki dolaşımı artırmakta ve saçın nemlenmesini sağlamaktadır.

Sedir Ağacı Yağı Nedir?

Çamgiller ailesinden olan sedir ağacının yapraklarından elde edilen bir bitkisel yağ olarak bilinmektedir. Hoş kokulu, yapraklarını dökmeyen ve yayvan dalları olan sedir ağaçları farklı çeşitlerdedir ve süs ağacı olarak yetiştirilmektedirler. Olgunlaştıkları durumda kahverengi ve morumsu renklerde kozalakları gelişmektedir. Cilt ve beden sağlığı üzerinde birçok faydası olduğu bilinen sedir ağacı yağı, uçucu bir yağdır ve farklı şekillerde kullanım imkanı vermektedir.

Sedir Ağacı Yağı Nasıl Elde Edilir?

Sedir Ağacı Yağı Nasıl Elde Edilir?

Sedir Ağacı Yağı Nasıl Elde Edilir?

İğneli yaprakları olan sedir ağacından elde edilen sedir ağacı yağı buhar damıtma, karbondioksit damıtma ve soğuk presleme gibi farklı yöntemler ile elde edilebilmektedir. Yaprak dökmeyen ve kozalaklı olan sedir ağaçlarının birçok çeşidi bulunmaktadır. Genellikle yağ eldesi için Fas ve Amerikan sedir ağaçları kullanılmaktadır.

Sedir Ağacı Yağı Nasıl Kullanılır?

Sedir Ağacı Yağı Nasıl Kullanılır?

Sedir Ağacı Yağı Nasıl Kullanılır?

Bitkisel yağlar içinde en faydalı yağlardan biri olan sedir ağacı yağı, su içine damlatılarak buhar banyosu şeklinde, cilt üzerine masaj yapılarak veya belirtilen miktarlarının suda demlenerek tüketimi mevcuttur. Vücut losyonları ve şampuanların içine karıştırılarak kullanılabilir. Ayrıca saç kremlerine de eklenebilmesi mümkündür.

Sedir Ağacı Yağı Faydaları Nelerdir?

  • Ciltteki tahriş, kızarıklık, soyulma gibi durumların etkilerini azaltmak için kullanılabilir.
  • Akneli ciltlerin oldukça sık tercih ettiği bir yağ türüdür.
  • Dikkat dağınıklığı üzerinde konsantrasyonu sağlayıcı etkileri vardır.
  • Odunsu kokusu sayesinde stresi azaltıcı ve dinginleştirici özelliği vardır.
  • Saç dökülmelerini azaltarak saç köklerini besler ve daha sağlıklı saçlara sahip olmada etkilidir.
  • Antibakteriyel özelliğe sahiptir.
  • Saç derisine masaj yapılarak uygulandığında nemlendirici özellik sağlar.
  • Cilt üzerinde de aynı saç derisinde olduğu gibi nemlendirme özelliği vardır.
  • Hoş kokusu sebebi ile oda kokularında ve kıyafet dolaplarında kullanılabilmektedir.
  • Yağlı ciltlerde, yağ dengesinin sağlanması için oldukça etkilidir.
  • Güçlü bir antiseptik özelliği vardır.
  • Oda kokusu olarak kullanıldığında ortama yayılan kokusu ile nefesi rahatlatıcı özelliği söz konusudur.

Sedir Ağacı Yağının Cilde Faydaları

Sedir Ağacı Yağının Cilde Faydaları

Sedir Ağacı Yağının Cilde Faydaları

Cilde faydaları da oldukça fazladır. Ciltteki tahriş olan bölgelerin iyileşmesine yardımcı olan yağ, cildi toksinlerden arındırabilme ve sivilce problemlerini en aza indirgeyebilmesi ile bilinmektedir. Bunların yanı sıra doğal bir deodorant görevi görmesi de yine yağın faydalarındandır. Bunun gibi pek çok kişisel bakım uygulamalarında tercih edilen bu yağ, mantar enfeksiyonlarının ortadan kaldırılması konusunda da oldukça başarılıdır.

Sedir Ağacı Yağının Yan Etkileri

Çoğunlukla kişisel bakım alanında tercih edilen esansiyel yağlar arasında yer alan yağ, tamamen doğal ve organik bir içeriğe sahip olması sayesinde fayda sağlamaktadır. Bu yağ, diğer pek çok bitkisel yağlarda olduğu üzere, bazı hassas ciltlerde alerjik reaksiyonlara neden olabilmektedir. Bu gibi durumlarda kişinin direkt olarak kullanıma başlamadan önce, cildinin küçük bir noktasında yağı test etmesi gerekmektedir.

Öte yandan tamamen doğal ve organik olanının kullanıldığından ve içeriğinde hiçbir kimyasal bulunmadığında emin olunması da faydalı olacaktır. Aksi takdirde kimyasal içerikli sedir ağacı yağının zararları çok olabilmektedir.

Sedir Ağacı Yağı Fiyatları

Fiyatı, yağın elde edilme yöntemi, miktarı ve doğal olmasına göre farklılık gösterebilmektedir. Etkilerinin net bir şekilde gözlemlenebilmesi için %100 doğal bir yağ kullanması önerilmektedir.

0/5 (0 Reviews)

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.