Aktar Bloğu

Sarımsaklı Sabunun Zararları Var mı?

Sarimsakli sabunun zararlari var mi

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Sarımsaklı sabun, kimyasal içerikli şampuanların yerine saç yıkamak için oldukça ideal ve organik bir ürün olarak karşımıza çıkmaktadır. Çeşitli saç problemleri ve özellikle saç dökülmeleri için oldukça faydalı olan bitkisel sabunlardan biri olan sarımsaklı sabun, gerek cilt üzerinde, gerek saç üzerinde oldukça etkilidir.

Son dönemlerde pek çok kişi saç ve cilt problemleri için bu gibi doğal sabunlara yönelirken, içeriğinde herhangi bir kimyasala yer verilmemesi nedeniyle diğer kozmetik ürünlerinden daha faydalı olabilmektedir.

Sarımsak, günümüzde en çok tüketilen besinlerden biri olurken, insan sağlığına oldukça faydalı olması sebebiyle bu denli çok tüketilmektedir. Çeşitli rahatsızlıklar için sarımsak direkt olarak harici ya da dahili kullanılabilirken, sarımsaktan elde edilen bitkisel yağ ya da sabun da cilt üzerinde kullanılabilmektedir. Örneğin; sarımsaklı sabunla kişisel bakım yapılabilmekte ya da saç dökülmelerinin önüne geçebilmek için kimyasal şampuanların yerine kullanılabilmektedir.

Sarımsaklı Sabunun Faydaları Nelerdir?

Sarımsaklı sabun, özellikle saç bakımında oldukça büyük fayda sağlamaktadır. Saç köklerini besleyen ve güçlendiren çeşitli mineral ve bileşenlere sahip olan sarımsaklı sabunu, saç dökülmelerinin önüne geçilebilmesi adında kullanılması gereken bitkisel ürünlerden biridir. Saç diplerini besleyip güçlendiren, saçların daha sağlıklı bir şekilde uzamasına yardımcı olan sarımsaklı sabun, ayrıca kepek oluşumunun da önüne geçebilmekte ve mevcut olan kepeğin giderilmesini sağlayabilmektedir. Öte yandan saç uçlarında meydana gelen kırılmaların en aza indirgenmesine yardımcı olurken, dökülen saçların yerine yenilerinin uzamasına da fayda sağlamaktadır.

Sarımsaklı sabunu faydaları yalnızca saç ile sınırlı kalmayıp cilt üzerinde de oldukça çoktur. Özellikle sivilce, siyah nokta, akne gibi cilt problemlerine iyi gelen sarımsaklı sabun, cildin yağ dengesini koruyarak sivilce oluşumunun önüne geçebilmekte ve var olan sivilcelerin de giderilmesini sağlamaktadır.

Sarımsaklı Sabunun Zararları Var Mı?

Sarımsaklı sabun, içeriğinde herhangi bir kimyasal yer verilmeyen ve tamamen doğal içeriklerden meydana gelen bir sabundur. Doğal ve organik olması sebebi ile oldukça faydalı olan ve tercih edilen sarımsaklı sabunun zararları yoktur. Fakat bazı cilt tiplerinin hassas olması ve sarımsağa karşı alerjisi olabilmesi sebebiyle sarımsaklı sabunun alerjik reaksiyon gösterebilmesi mümkündür.  Bu nedenle direkt olarak kullanıma başlamadan önce vücudun küçük bir bölümüne uygulanması ve yaklaşık olarak 10 – 15 dk bekledikten sonra herhangi bir alerji belirtisi olup olmadığının gözlemlenmesi gerekmektedir. Bu sayede sarımsaklı sabunun yan etki etmeden kullanımı sağlanabilmektedir.

Sarımsaklı Sabun Nerede Satılır?

Sarımsaklı Sabun, marketlerde, aktarlarda, kozmetik ürünlerle doğal sabunların satıldığı dükkanlarda satılmaktadır. İnternetten hemen sarımsaklı sabun satın almak isteyenler e-Aktariye üzerinden sipariş oluşturabilirler. Aynı zamanda e-Aktariye üzerinden diğer doğal ve bitkisel sabunları inceleyebilir, sipariş oluşturabilirsiniz.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][woodmart_products post_type=”ids” items_per_page=”4″ include=”2252, 2239, 2240, 2251″ columns=”4″ sale_countdown=”0″ stock_progress_bar=”0″ highlighted_products=”0″ products_bordered_grid=”0″ lazy_loading=”no”][/vc_column][/vc_row]

0/5 (0 Reviews)

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.