Aktar Bloğu

Sarımsak Yağının Faydaları Nelerdir?

Sarımsak Yağı ile Saç Dökülmelerini Durdurun

[vc_row][vc_column][vc_column_text woodmart_inline=”no” text_larger=”no”]Geleneksel alternatif tıp alanında geçmişten günümüze kadar kullanılmakta olan en popüler şifa kaynaklarından biri de sarımsaktır. Sarımsak yağı pek çok cilt ve deri rahatsızlıkları için ya da genel sağlık için kullanılıp tüketilmektedir.

Sarımsak yağı, sarımsağın soğuk sıkım işleminden geçirilmesiyle elde edilen bitkisel yağlardan biridir. Günümüzde pek çok alanda kullanılmakta olan yağı, en az sarımsağın kendisi kadar faydalıdır. Hem kişisel bakım hem de genel sağlık alanında oldukça önemli etkiler gösterirken, özellikle cilt problemleri konusunda mucizevi etkiler göstermektedir.

İyi bir kişisel bakım ürünü olarak kullanılabilen yağ, kişide herhangi bir yan etkiye ya da zarara neden olmadan güvenle kullanılabilecek bitkisel yağlardan biridir.

Sarımsak ve sarımsak yağının saç derisinde inanılmaz faydası vardır. Sarımsak, saç köklerini güçlendirerek dökülmeleri durdurmaktadır. Mevsimsel saç dökülmesi yaşıyorsanız sarımsağın gücünden faydalanabilirsiniz. Saç dökümlerinin birçok sebebi vardır. Tabi öncelikle yapılması gereken teşhis koymaktır. Vitamin eksikliği ya da demir eksikliği de saç dökülmesine neden olur. Böyle sorunlarınız varsa öncelikle doktora danışmalısınız. Doktora danışmadan bilinçsiz yöntemler uygulamamalısınız.

Sarımsak Yağının Sağlığa Faydaları

Aynı zamanda genel sağlık bakımından da oldukça faydalı olan bitkisel bir üründür. Ağız kokusunu önleyen, eklem ve kas ağrılarına iyi gelen ve bağışıklık sistemini güçlendiren bu yağ, özellikle de kalp dostu olması ile bilinmektedir. Hazımsızlığı önleyip sindirim sistemini düzenlemekte, kemik sağlığını korumakta ve diyet yapanların kilo vermesini kolaylaştırmaktadır.

Tüm bunların yanı sıra vücuttaki zararlı toksinlerin atılmasını sağlaması, soğuk algınlığını gidermesinde de fayda sağlar.

Sarımsak Yağının Cilde ve Saça Faydaları

Bugün pek çok insan tarafından kullanılmakta olan bitkisel yağlardan sarımsak yağı, saç ve cilde önemli faydalar sağlamaktadır. Örneğin; akne, sivilce ve siyah nokta gibi cilt sorunları deri hastalıkları, siğil ve bunun gibi pek çok probleme iyi gelmesi, yağın cilde faydaları arasında yer almaktadır. Dolayısıyla en önemli cilt bakım yağları arasında yer alan bu yağ, aynı zamanda saçlar üzerinde de etkilidir. Saç dökülmeleri için oldukça başarılı bir ürün olan yağ, yıpranmış, kırılmış ve güçsüz saçları onararak daha sağlıklı ve güçlü bir hale getirebilmektedir.

Sarımsak Yağının Cilde Faydaları

Cilde Faydaları

Cilde Faydaları

Sarımsak yağı, cilt üzerinde oldukça etkili olan bitkisel yağlardan biridir. İçeriğindeki çeşitli yağ asitleri ve yararlı bileşenler sayesinde cilt üzerinde mucizevi etkilere neden olan yağı mantar önleyici olarak kullanılmaktadır.

Sarımsak Yağıyla Hangi Cilt Bakımları Yapılır?

Cilt sağlığı konusunda bir hayli faydalı olan bitkisel yağlardan biridir. Özellikle ciltte akne ve sivilcelere karşı büyük bir etki gösteren bu yağ, günümüzde en sık kullanılan cilt bakım yağlarından biri haline gelmiştir.

Bu yağ ile birçok cilt bakım uygulaması yapabilmek mümkündür. Bu yağı direk olarak cilde uygulayabilmek pek tavsiye edilmezken, farklı karışım ve maskeler yapılarak kullanılmalıdır. Örneğin akne ve sivilcelere karşı uygulanacak olan kişisel bakım için, bir kaseye2 damla yağı, 2 yemek kaşığı badem yağı veya Hindistan cevizi yağı koyularak karıştırılmalı ve bir pamuk yardımı ile sorunlu bölgeye uygulanmalıdır.

Yağlı Ciltler için Sarımsak Yağı

Özellikle yağlı cilt tipine sahip olanlar için ideal bir kişisel bakım yağlarından biri olan yağ, bu cilt tipinin en büyük problemi olan sivilce ve siyah noktalara da faydalıdır. Bu yağ ile elde edilebilecek kür ve maskeler sayesinde pek çok kişi sivilce problemleri ile başa çıkabilirken, bu yağ sayesinde cildin yağ dengesi sağlanabilmekte, sivilceler kurutularak yeniden oluşumunun da önüne geçilmektedir.

Yağlı ciltlerin sivilce probleminin giderilebilmesi için evde yapılan cilt maskesinin içerisine birkaç damla yağ damlatmak ve maskeyi yaklaşık olarak 10 dakika kadar beklettikten sonra soğuk su ile yıkamak yeterli olacaktır. Bu şekilde maskenin düzenli olarak kullanılması, sivilce, akne ve siyah noktaların giderilmesine yardımcı olacaktır.

Sarımsak Yağının Saça Faydaları

Saça Faydaları

Saça Faydaları

Cilt bakımında olduğu gibi saç bakımında da tercih edilen yağ, pek çok kişinin saç dökülmesi problemine oldukça iyi gelen bir şifa kaynağı olarak kabul edilmektedir. Sarımsağın saç dökülmesi üzerindeki etkileri herkes tarafından bilinirken, bu yağı da güçsüz saçlar üzerinde aynı etkileri oluşturabilmektedir.

Sarımsak Yağı ile Saç Bakımı

Sarımsak Yağı ile Saç Bakımı

Sarımsak Yağı ile Saç Bakımı

Sarımsak direkt saç derisine uygulanabileceği gibi sarımsağın yağından da faydalanabilirsiniz. Kokusu sizi rahatsız ediyorsa esansiyel yağlarla karıştırıp kullanabilirsiniz. Lavanta yağı, menekşe yağı, yasemin yağı gibi bitkisel yağları da saç bakımınız için tercih edebilirsiniz. Sarımsak yağını saç derinize masaj yaparak sürmelisiniz. 15, 20 dakika bekledikten sonra saçlarınızı normal şekilde şampuanlamalı, çok sıcak suyla yıkamamalısınız. Aksi halde saçlarınız kuruyabilir. Ardından saç derinizin kurumaması için zeytinyağı ile masaj da yapabilirsiniz.

Sarımsak saçlarınıza parlaklık katar. Kozmetikte birçok saç bakım ürünlerinde sarımsak yer almaktadır. Çevresel faktörler ve stres kaynaklı saç dökülmeleri için sarımsaklı şampuan kullanabilirsiniz. Sarımsak yağıyla saç derisine masaj yapmak kan dolaşımını hızlandırır. Saçın uzamasına yardımcı olur. Ayrıca saç derisinde biriken toksinleri ve ölü deriyi temizler. Burada dikkat edilmesi gereken nokta sarımsağa alerjiniz varsa bu yağı kullanmayınız.

Bitkisel Yağlar

Bitkisel Yağlar

Saçlar için faydalı olan bir bitkisel yağ ise tarçın yaprağı yağıdır. Tarçın yaprağı yağı saç diplerine uygulanmalıdır. Çeşitli deri problemleri için yararlı olan tarçın yaprağı yağı, vücutta dinlendirici etki bırakmaktadır. Saç bakımınızda kullanabileceğiniz diğer bitkisel yağlar ise; çay ağacı yağı, jojoba yağı ve tespih ağacı yağıdır.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][woodmart_products post_type=”ids” items_per_page=”4″ include=”1527, 2597, 1602, 2612″ columns=”4″ sale_countdown=”0″ stock_progress_bar=”0″ highlighted_products=”0″ products_bordered_grid=”0″ lazy_loading=”no”][/vc_column][/vc_row]

0/5 (0 Reviews)

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.