Aktar Bloğu

Sarı Kantaron Yağının 7 Faydası!

Sarı Kantaron Yağının 7 Faydası!

Sarı kantaron yağı, günümüzde cilt bakımı için kullanılmakta olan bitkisel yağlardan biridir. İçeriğindeki çeşitli yararlı bileşenler ile ciltteki lekelenmelerin giderilmesini sağlarken, daha sağlıklı bir cilt yapısına kavuşmaya yardımcı olmaktadır. Dolayısıyla cilt bakım yağları arasında yer alan bu yağ ile çeşitli cilt bakımları yapabilmek mümkündür.

Sarı kantaron yağı, kantaron bitkisinden elde edilen bir yağdır. Sahip olduğu özellikleri sayesinde pek çok rahatsızlık ve cilt problemi için faydası bulunan bu kantaron yağı, en önemli bitkisel yağlardan biridir. Romatizmal sorunlar, sırt ve bel ağrıları, adale ağrılarında büyük ölçüde etkisi bulunan bu yağ hem yetişkinlerde hem de bebeklerde güvenle kullanılabilmektedir. Geçmişten günümüze kadar süre gelen alternatif tıbbın bir parçası olan sarı kantaron yağı, bugün hala en çok kullanılan bitkisel yağlar arasında yer almaktadır.

Sarı Kantaron Yağı ile Kırmızı Kantaron Yağı Arasındaki Fark

Sarı Kantaron Yağı ile Kırmızı Kantaron Yağı Arasındaki Fark

Sarı Kantaron Yağı ile Kırmızı Kantaron Yağı Arasındaki Fark

Kantaron yağı kullanmak istediğimizde, bu bitkisel yağ karşımıza sarı kantaron yağı ve kırmızı kantaron yağı olarak çıkmaktadır. Her iki yağ da kantaron bitkisinden elde edilmektedir. Aralarındaki fark ise sarı kantaron yağının kurutulmuş bitkilerden, kırmızı kantaron yağı ise taze bitkilerden elde edilmesidir. Her iki yağ da temelde aynı bitkiden elde edildiği için etkileri de benzer şekildedir.

Sarı Kantaron Yağı Kullanmanız için 5 Sebep!

Sarı kantaron yağının kullanımı için yüzlerce neden bulabilmek mümkündür. Fakat bu nedenlerden kısaca bahsetmek gerekirse 5 örnek göstermek yeterli olacaktır. Antiseptik özelliği sayesinde mikropları öldüren yağ, et benlerini kurutmak için de ideal bir üründür. Düzenli bir şekilde kullanıldığı takdirde 2 – 3 ay içerisinde et beninin kurumasına yardımcı olabilmektedir. Mideden kaynaklı ülser gibi rahatsızlıklar için de birebir olan bu yağı, yaralanma ve kanamalarda da büyük fayda sağlamaktadır.

Sarı Kantaron Yağıyla Hangi Cilt Bakımları Yapılır?

Hangi Cilt Bakımları Yapılır?

Hangi Cilt Bakımları Yapılır?

Çoğu zaman kişisel bakım için kullanılan yağ ile pek çok amaç doğrultusunda cilt bakımı yapabilmek mümkündür. Göz altı morlukları, cilt beyazlatma ve sivilcelerden kurtulabilmek amacıyla cilt bakımı yapmak isteyenler, bu yağı direkt olarak cilde uygulayabilecekleri gibi, hazırlamış oldukları maskeler ile de uygulayabilmektedir.

Sarı Kantaron Yağı Neye İyi Gelir?

Sarı kantaron yağının faydaları saymakla bitmeyen türdendir. Yazın oluşan güneş yanıklarına yağ sürülmesi tavsiye edilirken, bu yağ yanıkların hem çabuk iyileşmesini hem de acısının azalmasını sağlamaktadır. Hücre yenileme özelliği sayesinde yaralanmalarda da kullanılan yağ, yaranın hızlı bir şekilde iyileşmesine katkı sağlamaktadır.

Öte yandan ciltteki sivilce ve akne gibi problemlere de çözüm sunan bitkisel yağlardan biri olan yağ, cildin tekrardan pürüzsüz bir görünüm elde etmesine yardımcı olmaktadır. Kas – eklem ağrıları, romatizma, sırt ve bel ağrılarına da iyi gelirken, kaşıntı gibi cilt sorunlarınızda rahatlatabilmektedir.

Sarı Kantaron Yağının Cilde Faydaları

Sarı Kantaron Yağının Cilde Faydaları

Sarı Kantaron Yağının Cilde Faydaları

Oldukça geniş bir kullanım alanına sahip olan yağ, onarıcı etkisi ile oldukça önemli ve sık tercih edilen bitkisel yağlar arasındadır. Faydaları şu şekilde sıralanabilir;

  • Demir eksikliğinden kaynaklanan el ve ayak üşümeleri için ısıtıcı etkidedir. El ve ayaklara sürülmesi durumunda hızlıca ısıtıcı özellik gösterir.
  • Rahatlatıcı etkisi sayesinde kadınlar tarafından çok sık tercih edilmektedir.
  • Uykuya dalmayı kolaylaştırır.
  • Onarıcı özelliği sayesinde cilt lekeleri, güneş lekeleri ve izleri üzerinde etkilidir.
  • Ciltteki renk eşitsizliklerini dengeleyici özelliktedir.
  • Yorgunluk ve bitkinliği gidermede etkilidir.
  • Saçlardaki dökülmeleri azaltarak saç derisindeki döküntülerin oluşumunu engeller.

Cilt üzerinde göstermiş olduğu mucizevi etkileri ile cilt bakım yağları arasında yer alan bu yağ, ciltteki renk farklılıklarını dengelemeye yardımcı olmaktadır. Bunun ile beraber ciltte meydana gelen sivilce, siyah nokta ve akne gibi cilt görünümünü bozan problemlerin giderilmesi konusunda da oldukça faydalı olan yağ, bu gibi bozukluklardan arda kalan izleri ve çeşitli nedenlerle ciltte oluşan lekeleri giderebilmektedir. Yine cildin daha canlı ve parlak bir görünüme kavuşmasına yardımcı olması, çeşitli deri rahatsızlıklarına iyi gelmesi de bu yağın faydaları arasında yer almaktadır.

Cilt üzerinde göstermiş olduğu bu gibi etkileri, kişisel bakım ürünleri arasında önemli bir yer edinmesini sağlamaktadır. Her ne kadar günümüzde bu yağın faydaları pek bilinmese de gün geçtikçe daha popüler bir hale gelecektir.

Sarı Kantaron Yağı İçilir mi?

Yoğun kıvamlı bir yağ olduğu için zeytinyağı veya badem yağı ile inceltilerek kullanılabilir. İçilerek kullanımı mümkün olan bu yağın, günde bir çay kaşığından fazla tüketilmemesi gerekmektedir. Doğrudan içebileceğiniz gibi ılık su içerisine karıştırılarak da içimi uygundur.

Sarı Kantaron Yağı Nasıl Kullanılır?

Sarı kantaron yağını haricen ya da dahilen kullanabilmek mümkündür. Haricen kullanımlarda yanık ya da yara için kullanılası halinde birkaç damla damlatılarak masaj yoluyla kullanılmaktadır. Bakım amacıyla kullanılması halinde ise güneşe çıkılmayacak olan saatlerde birkaç damla ile masaj yapılması önerilmektedir.

Dahilen kullanımlarda sarı kantaron yağını bir çay kaşığı yardımıyla direkt olarak içebilmek mümkünken, ayrıca yiyeceklere damlatılması da mümkündür.

Sarı Kantaron Yağının Zararları Var mı?

Sarı Kantaron Yağının Zararları Var mı?

Sarı Kantaron Yağının Zararları Var mı?

Doğru ve ölçülü şekilde kullanımı sonucu herhangi bir zararı yoktur. Ancak yağda olabileceği gibi fazla ve yanlış kullanımı sonucu bazı komplikasyonlar oluşabilmektedir. Bu sebeple aşırı kullanıma kaçmamak ve anlatıldığı biçimde kullanmak gerekmektedir.

Hamilelik döneminde olan kadınlar, ciddi/kronik bir rahatsızlığı olanlar ya da kullandığında vücudunda bu yağa karşı kaşıntı, kızarıklık gibi herhangi bir alerjik reaksiyon yaşayan kişiler bu yağı asla kullanmamalıdır.

Sarı Kantaron Yağının Yan Etkileri Var Mı?

Gelişen teknoloji sayesinde bitkisel yağların insan sağlığına olan faydaları, bilimsel olarak da kanıtlanabilir bir hale gelmiştir. Bunun ile beraber tamamen doğal ve organik yapısı sayesinde çeşitli alanlarda fayda sağlayan bu yağların tümüyle zararsız olduğunu söyleyebilmek mümkün değildir. Örneğin; bazı bünyelerde ya da ciltlerde alerjik reaksiyonlara neden olabilirken, bu durumda yağ tamamen zararsızdır denilemez.

Bazı kişilerde yan etkiler görülebilir. Bu gibi durumlarda yağı kullandıktan sonra beklenmedik etkiler gören kişilerin bir dermatoloji uzmanına ya da bu alanda uzman olan bir doktora görünmesi gerekmektedir.

0/5 (0 Reviews)

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.