Aktar Bloğu

Sağlığımız için Kinoanın Faydaları Nelerdir?

sagligimiz icin kinoanin faydalari nelerdirü

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Kinoa, amaranthcea bitkisinden elde edilen yenilebilen bir tohumdur. Protein, demir ve potasyum açısından zengin bir besin kaynağıdır. Diyet lifi için yararlı bir baharat olup sindirime yardım etmektedir. Kinoa, benzeri tahıllara göre farkı çimden üretilmemesidir. Kinoa’nın çeşitli renklerde türleri olmakla birlikte satılan genel olarak beyaz renkte olmaktadır.  Marketlerden, pazarlardan, aktarlardan ve organik gıda dükkanlarında bulunabilen bir baharat çeşididir.

Kinoanın Faydaları Nelerdir?

Tohum olarak yenilebilen bir besin kaynağı olan kinoanın vücut sağlığına yardımcı olduğu bilinmektedir. İçerisinde bulundurduğu maddeler Kinoa tüketen kişilerin sağlığına etki etmektedir. Genel olarak kinoanın faydaları incelendiği zaman;

  • Kinoanın içindeki maddelerde kuvvetli antioksidan özelliği mevcuttur. Bu antioksidanlar strese karşı kalp, karaciğer, böbrek ve akciğerlerin korunmasına yardımcı olmaktadır.
  • Kinoa tüketimi vücudun ihtiyaç duyduğu proteini karşılamaya etki etmektedir.
  • Kinoa bol kalsiyum içerdiğinden beyne ve sinir sistemine olumlu etkiler yaratmaktadır.
  • Kan şekerini düzenlemeye yardımcı olan Kinoa diyabet riskini azaltmaya da olumlu etkiler göstermektedir.
  • İçindeki yüksek lif özelliği kötü kolesterolü düşürmeye yardımcı olmaktadır.
  • Kinoanın içindeki potasyum ve sodyum maddeleri kan basıncını kontrol etmeye yardım etmektedir.
  • İçerisinde bol miktarda demir bulundurmaktadır. Bu da kansızlık sorunu çekenlerin demir ihtiyaçlarının giderilmesine yardımcı olmada etkilidir.

Kinoanın Sağlığımız İçin Önemi Nedir?

Kinoa glüten içermeyen bir besin olduğundan ötürü çölyak hastaları için sorun teşkil etmeyen bir besin kaynağıdır. İçindeki lif ve protein içeriğiyle yemeklerden sonra tokluk hissi yaratmaya yardımcı olmaktadır ve glütensiz ürünlere kıyasla daha fazla antioksidan barındırmaktadır. Bu antioksidanlar uzun vadede vücut ağırlığını azaltmaya yardımcı olmaktadır.

Kinoa, içindeki flavonoidler açısından zengin bir besin kaynağı olduğu için birçok hastalığa karşı vücut direncini artırmaya yardım etmektedir. Kanser hücrelerini önlemeye ve hızlı iyileşmeyi sağlamaya yardımcı olmaktadır.

Kinoanın içindeki yüksek besin içeriği beyindeki nöron fonksiyonlarına etki etmektedir. Beyin hücrelerini hasarlardan korumaya yardımcı olmaktadır. Kinoa mineraller, yağ asitleri, vitaminler ve antioksidanlar açısından bol bir baharattır.

Kinoa Nasıl Tüketilmelidir?

Kinoanın tohumları yenilebilir özelliği ile dikkat çeken bir bitkidir. Çeşitli yemeklerde baharat olarak kullanılabilir. Lezzetli ve hafif bir besindir ve garnitür olarak da tohum şeklinde yemeklere katılabilmektedir. Çorbalarda ve pilavlarda özellikle kullanılır. Un haline getirilip pasta, keke ve kurabiyelerde yapım aşamasında hamura katılabilmektedir.

Emziren annelerin, hamilelerin, kronik, alerjik ve önemli rahatsızlığı bulunan kişilerin kinoa tüketimi öncesinde doktorlarına danışmaları tavsiye edilmektedir.

Kinoa Nerede Satılır?

Kinoa, organik gıda satışı yapan dükkanlarda, pazarlarda, marketlerde ve aktarlarda satılmaktadır. Kinoa alımında taze olmasına önem verilmektedir. İnternetten taze kinoa satın almak isteyenler e-Aktariye üzerinden sipariş oluşturabilirler. Aynı zamanda e-Aktariye üzerinden diğer baharat çeşitlerini inceleyebilir, sipariş oluşturabilirsiniz.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][woodmart_products post_type=”ids” items_per_page=”4″ include=”1904, 1903, 1890, 1889″ columns=”4″ sale_countdown=”0″ stock_progress_bar=”0″ highlighted_products=”0″ products_bordered_grid=”0″ lazy_loading=”no”][/vc_column][/vc_row]

0/5 (0 Reviews)

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.