Aktar Bloğu

Saçı Yıkarken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Saci yıkarken nelere dikkat etmeliyiz

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Saç bakımı için önemli olan birçok unsur vardır. Bunlar saç uçlarına bakım yapmak, saçları doğru ürünlerle ve doğru bir şekilde yıkamak, saç diplerine bakım yapmak, duş öncesi ve sonrası bakım yapmak gibi… Saçı yıkarken dikkat etmeniz gereken 5 madde vardır. Bunlar:

  • Saçınızı ıslattıktan sonra şampuanı çok fazla sıkmamalısınız. 2- 3 fındık tanesi büyüklüğünde olacak olan miktar saçınız için yeterli olacaktır. Saçınızı sert bir şekilde ovuşturmak yerine saç derinize masaj yaparak kan dolaşımı arttırılmalıdır. Şampuanlama bittikten sonra saçın iyice durulanması gerekmektedir.
  • Şampuanınızdan memnunsanız ve saçınıza gerçekten iyi geldiğini hissediyorsanız şampuanınızı değiştirmemeli ve sürekli olarak aynı şampuanı kullanmaya dikkat etmelisiniz.
  • Eğer saçlarınız çok kuru bir saç tipiyse saç kremi kullanabilirsiniz. Saç kremini saç derinize uygulamamalısınız. Saç derisine uygulanan saç kremi saçı hızlı bir şekilde yağlandırır. Saçların uç kısımlarına uygulanarak biraz bekletilip durulanmalıdır. Aynı zamanda bitkisel yağ ve sabunları kullanabilirsiniz.
  • Saçınızı durularken iyice durulanmasına dikkat etmeniz gerekmektedir. İyi durulanmayan saçta kalacak olan şampuan kalıntıları kepek şeklinde görülebilir ve kaşıntıya sebep olabilir.
  • İyi köpüren şampuan, iyi temizler düşüncesinden kurtulmalısınız. Bu tarz şampuanların içinde hastalık yapıcı maddeler vardır. Bu tür şampuanları kullanmamaya çalışın. Toksit içermeyen şampuanları tercih edin.

Saç Bakımında Neler Kullanmalısınız?

Saç bakımı yaparken her zaman tercihiniz doğal sabunlardan yana olmalıdır. İçerisinde kimyasal içeren sabunlar kullanılmamalıdır. Aynı zamanda saçlarınız dökülüyor, kırılıyor, kepeklenmeler oluyorsa bu durumlara uygun bitkisel yağlar kullanmalısınız. Bitkisel yağ satın almadan önce ne işe yaradığını, içerisinde hangi vitamin ve mineralleri barındığını öğrenmelisiniz. Aynı zamanda saçınız için de analiz yaptırmalısınız. Analiz sonucunda saçınızın nelere ihtiyacı olduğu ortaya çıkacaktır. Bunun sonucunda saç tipinize uygun bitkisel yağlarla saç uçlarına, diplerine ya da saçın tamamına bitkisel yağı yedirmelisiniz. Eğer saç tipinizi tanıyorsanız ve hangi bitkisel yağları kullanacağınızı bilmiyorsanız e-Aktariye.com Blog kategorisini ziyaret edebilir, tüm bitkisel yağlara ve içeriklerine göz atabilirsiniz.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][woodmart_products post_type=”ids” items_per_page=”4″ include=”2130, 1610, 1309, 2120″ columns=”4″ sale_countdown=”0″ stock_progress_bar=”0″ highlighted_products=”0″ products_bordered_grid=”0″ lazy_loading=”no”][/vc_column][/vc_row]

0/5 (0 Reviews)

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.