Aktar Bloğu

Saç Bakımında Bunlara Dikkat Ediyor Musunuz?

Sac bakiminda bunlara dikkat ediyor musunuz

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Ortalama ömrü 2- 6 yıl olan saç telleri günde ortalama olarak 0.3 mm uzar. Saçın sağlıklı olması için A, B (1- 6- 12) ve C vitaminlerinin düzenli bir şekilde alınması gerekir. Bu vitaminlerin eksikliklerinde saçlarda birçok problem ortaya çıkmaktadır. A vitamini eksik olduğu zaman saç kırılmaları ve kepek oluşumu artar. B1 ve B6 vitaminleri eksik olduğu zaman saç dökülmesi artar. C vitamini eksik olduğunda saçın uzaması yavaşlar. B12 vitamini eksik olduğu zaman ise saç kökleri güçsüzleşir.

Saç Bakımında Bunlara Dikkat Ediyor Musunuz?

Saç bakımı; saçların sağlıklı olması açısından çok önemlidir. Kimsayal içerikli olan ürünleri kullanmak yerine doğal olan ürünleri tercih etmeniz önerilmektedir. Saç bakımında dikkat etmeniz gereken başka bir nokta ise saçı yüksek ısılı aletlerden uzak tutmaktır ve çok sık bu aletleri kullanmamak gerekir. Yüksek ısılı aletler saçın yapısını bozarak daha çok kırılmasına sebep olur ve saçı güçsüzleştirir.

Saçları haftada 2- 3 kez yıkamak normal olanıdır. Eğer saçlarınız çok karışıksa ve banyo yaptıktan sonra tararken zorlanıyorsanız banyoya girmeden önce saçınızı taramanız önerilmektedir. Aynı zamanda duş öncesi ve sonrasında saç tipinize uygun bitkisel yağlar kullanabilirsiniz. Saçınızı Banyodan sonra saçlarınızı ıslakken taramamalısınız. Islakken taranan saçlar çok çabuk zarar görür ve kırılır. Bu nedenle banyo sonrasında saç uçlarınızı bitkisel yağlarla nemlendirip, besleyip, bir süre beklenmeli ve devamında tarama işlemi gerçekleşmelidir.

Saçlarınızı her zaman doğal sabunlarla yıkamalısınız. Doğal olmayan, içeriğinde kimyasal içerikler barındıran sabunların kullanılması saçlara zarar vermektedir. Örneğin içeriğinde A, C, K ve E vitaminleri barındıran zeytinyağı özlü sabunu kullanabilirsiniz. Ancak sabun kullanımlarında saç tipinize uygun olmasına özen göstermelisiniz.

Bitkisel Yağ ve Sabunlar Nerede Satılır?

Bitkisel Yağ ve Sabunlar, marketlerde, aktarlarda, kozmetik ürünlerinin ve bitkisel yağların satıldığı dükkanlarda satılmaktadır. İnternetten hemen Bitkisel Yağ ve Sabunlar satın almak isteyenler e-Aktariye üzerinden sipariş oluşturabilirler. Aynı zamanda e-Aktariye üzerinden diğer bitkisel yağları inceleyebilir, sipariş oluşturabilirsiniz.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][woodmart_products post_type=”ids” items_per_page=”4″ include=”1615, 1623, 9661, 9109″ columns=”4″ sale_countdown=”0″ stock_progress_bar=”0″ highlighted_products=”0″ products_bordered_grid=”0″ lazy_loading=”no”][/vc_column][/vc_row]

0/5 (0 Reviews)

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.