Aktar Bloğu

Saç Bakımı İçin Püf Noktalar Nelerdir?

Sac bakimi icin puf noktalari nelerdir

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Sağlıklı Saçlar sağlıklı bedenlerde bulunur. Saç sağlığını vücut sağlığı ile bir bütün olarak değerlendirmek gerekir. Saçların bakımının günlük olarak yapılması gerekir.

Saç Bakımı İçin Püf Noktalar Nelerdir?

Sağlıklı Saçlar sağlıklı bedenlerde bulunur. Saç sağlığını vücut sağlığı ile bir bütün olarak değerlendirmek gerekir. Saçların bakımının günlük olarak yapılması gerekir. Düzenli ve bakımlı saçlar sizin kendinizi iyi hissetmenizi sağlar.

Saçlar bir bakıma kişinin ruhsal durumunu da ortaya koyar. Psikolojisi düzgün olan bir insanın saçları bakımlıdır. Ancak psikolojik sorunlar yaşayan biri kendini bırakır. Saçlar dağınıktır. Kendi haline bırakılmıştır. Hastanelerde bile yatan, kendi öz bakımını yapamayan hastaların saçları günlük olarak taranır. Bu hastanın morali açısından son derece önemlidir.

Saçların derisi vücut derisine oranla daha yağlı bir deridir. Yağlı olmasına rağmen gözenekleri azdır. Saç derisi dışarı ile direk temas ettiği için daha çabuk kirlenir. Mantarların ve parazitlerin üremesi içi son derece uygundur.

Saçı yıkarken doğal sabun kullanılmalı, mümkünse arap sabunu veya zeytinyağlı sabun tercih edilebilir. Saçlarınızı sabunladıktan sonra bol su ile iyice durulayın. Saçlarınızı saç kurutma makinesi ile kurutmamalısınız. Saç kurutma makinesi saçlarınızın nemini de alır. Saçlarınız daha çabuk kırılır. Bu nedenle saçlarınızı havlu ile kurutun. Saç kurulma işleminde sonra ise saç tipinize göre bitkisel yağlarla saç uçlarınıza yedirmelisiniz.

Saçlar vitaminsiz kaldığı zaman acır, saçlarınıza düzenli olarak C vitamini takviyesi yapmalısınız. Saçlarınızı yıkamadan önce limon yağı sürebilirsiniz. Benzer şekilde lavanta yağı, zeytinyağı, badem yağı, sarımsak özlü yağları kullanabilirsiniz. Bu yağlar her saç tipine uygun, saçlardaki yağ dengesini koruyan, gerekli vitamin ve mineralleri sağlayan, saçları daha canlı ve parlak gösteren bitkisel yağlar sınıfındadır.

Bitkisel Yağ ve Sabunlar Nerede Satılır?

Bitkisel yağ ve sabunlar, marketlerde, aktarlarda ve kozmetik ürünlerinin satıldığı dükkanlarda satılmaktadır. İnternetten hemen bitkisel yağ ve sabun satın almak isteyenler e-Aktariye.com’dan sipariş oluşturabilir. Aynı zamanda e-Aktariye üzerinden diğer bakım ürünlerini inceleyebilir, sipariş oluşturabilirsiniz.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][woodmart_products post_type=”ids” items_per_page=”4″ include=”1621, 1619, 1623, 1615″ columns=”4″ sale_countdown=”0″ stock_progress_bar=”0″ highlighted_products=”0″ products_bordered_grid=”0″ lazy_loading=”no”][/vc_column][/vc_row]

0/5 (0 Reviews)

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.