Aktar Bloğu

Saç Bakımı İçin Hint Yağı Neden Kullanılmalıdır?

Saç Bakımı İçin Hint Yağı Neden Kullanılmalıdır?

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Saç bakımı için hint yağının kullanılması antik çağlara kadar uzanan bir geçmişe sahiptir. Hint yağı, saçların güçlü ve sağlıklı bir biçimde büyümesi için gerekli olan minerallere ve yağ asitlerine sahiptir. Hint yağı temiz, renksiz ve kaliteli bir yağdır.

Hint fasulyesi tohumlarından elde edilmektedir ve birçok faydalı besin maddesine sahiptir. Hint yağı yenileyici özelliklere sahip olduğu için kafa derisinde sirkülasyonu iyileştirerek saç büyümesini güçlendirmektedir. Hint yağının etkisiyle kan dolaşımı iyileştirilir ve böylece saçın büyümek için sahip olması gereken besinler saça kazandırılabilir.

Hint yağını saçlarınıza uygulamak oldukça basittir. Öncelikli olarak kafa derinizi seçilebilir bölgelere ayırmalısınız. Ardından hint yağını kafa derinize uygulamalı ovalama ve masaj işlemlerini birkaç dakika gerçekleştirmelisiniz. Daha sonra kafanızı koruyacak bir biçimde birkaç saat o şekilde beklemelisiniz. Son olarak ise saçınızı yıkamalı ve en iyi verimi alabilmek için bunu tekrar etmelisiniz. Ancak önemli rahatsızlığınız varsa öncesinde mutlaka doktorunuza danışmalısınız.

Saçların Yeniden Çıkması İçin Hint Yağı Kullanımı

Saçların yeniden çıkması için hint yağını kullanmak istiyorsanız, hint yağı tek başına yeterli olmayacaktır. Zeytinyağı veya Hindistan cevizi yağı ile hint yağını karıştırmanız ve bu şekilde kullanmanız gerektiği söylenmektedir.

Hint yağı ile zeytinyağı veya Hindistan cevizi yağını yarı yarıya karıştırarak yeni bir karışım elde edebilirsiniz. Kafa derinizi kolayca seçilebilecek bölümlere ayırmalı ve elde ettiğiniz karışımı bu bölümlere uygulayabilirsiniz. Karışım saçlarınıza tamamen yayılana kadar karışımı uygulamaya devam edebilirsiniz. Ardından kafanızı korunaklı olacak bir biçimde birkaç saat bu şekilde bekletmelisiniz. Son olarak saçınızı yıkamalısınız.

Saçların Karartılması İçin Hint Yağı Kullanımı

Bazı insanlar çok daha koyu saçlar istedikleri için saçlarını karartmak isterler. Hint yağının bu konuda insanlara yardımcı olduğu söylenmektedir. Sahip olduğu bileşenler sayesinde nemlendirici olarak kullanabilmekte ve saçların çok daha koyu gözükmesini sağlayabilmektedir. Bunu yapabilmek için bir miktar hatta bezelye büyüklüğü kadar hint yağını saç köpüğünüz ile karıştırmanız ve onu saçlarınıza doğru dağıtmanız yeterlidir.

Hint Yağı Nerede Satılır?

Hint Yağı, marketlerde, aktarlarda, kozmetik ürünlerinin ve bitkisel yağların satıldığı dükkanlarda satılmaktadır. İnternetten hemen Hint Yağı satın almak isteyenler e-Aktariye üzerinden sipariş oluşturabilirler. Aynı zamanda e-Aktariye üzerinden diğer bitkisel yağları inceleyebilir, sipariş oluşturabilirsiniz.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][woodmart_products post_type=”ids” items_per_page=”4″ include=”2749, 1548, 2822, 2713″ columns=”4″ sale_countdown=”0″ stock_progress_bar=”0″ highlighted_products=”0″ products_bordered_grid=”0″ lazy_loading=”no”][/vc_column][/vc_row]

0/5 (0 Reviews)

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.