Aktar Bloğu

Rezene Yağı Kullanım Yöntemleri

Rezene Yağı Kullanım Yöntemleri

Rezene yağı, insan sağlığı bakımından çeşitli etki ve faydaları bulunan bitkiler yağlardan biridir. Tamamen saf ve doğal bir içeriğe sahip olan bu yağ, kişisel bakım amacıyla kullanılabileceği gibi, genel sağlık açısından da kullanılabilmektedir.

Adını daha çok sakinleştirici bir etkiye sahip olan çayı ile duyurmuş olan rezene, aynı zamanda oldukça faydalı bitkisel yağlardan biri için başrolü oynamaktadır. Rezene bitkisinin bazı işlemlerden geçirilmesiyle elde edilen yağ, antiseptik, balgam sökücü, gaz giderici, idrar söktürücü, uyarıcı, müshil ve antispazmodik özelliklere sahiptir.

Rezene Yağı Kullanım Yöntemleri

Rezene Yağı Kullanım Yöntemleri

Rezene Yağı Kullanım Yöntemleri

Akla gelebilecek pek çok sağlık, cilt ve hatta saç problemi için iyi gelirken, bilinen faydaları ise; sinir sistemine iyi gelmesi, antiseptik olması ile yaraların iyileşmesine yardımcı olması, anne sütünü artırıcı bit etkiye sahip olması, kilo vermeye yardımcı olması, böbrekleri temizlemesi, vücudu ve kanı temizlemesi, spazmla mücadele etmesi, zihinsel işlevleri artırması, mantarlara karşı savaşması, üst solunum yollarına iyi gelmesi ve cilt sağlığını desteklemesidir.

Rezene yağı kullanımı, bu gibi etkilerine ve kullanım amaçlarına göre farklılık gösterebilmektedir. Soluma, masaj ya da esansiyel yağ olarak kullanımı mümkün olan bu yağı, banyo suyuna ilave edildiğinde, ciltte rahatlatıcı bir etki oluşturabilmektedir.

Rezene Yağını Kimler Kullanabilir, Kimler Kullanamaz?

Kimler Kullanabilir, Kimler Kullanamaz?

Kimler Kullanabilir, Kimler Kullanamaz?

7’den 70’e hemen hemen herkes tarafından kullanılabilecek yağlardan biridir. Fakat bu yağın kullanımına başlamadan önce, içeriğinde kimyasal bir madde olmadığından ve tamamen doğal yollarla elde edildiğinden emin olunması gerekmektedir.

Bebeklerde de kullanılabilecek olan faydalı bir yağdır. Tahriş edici bir etkisi bulunmadığından hem bebekler için hem de yaşlılar için oldukça ideal bir ürün olan yağ, gaz sancısını dindirebilmek, bağırsakların faaliyetlerini düzene sokabilmektedir.

Bunların yanı sıra kişisel bakım ürünü olarak da sıklıkla tercih edilen yağın faydaları, yalnızca bunlar ile sınırlı kalmazken, hemen hemen her derde deva olması ile bilinmektedir.

Rezene Yağı Nasıl Saklanmalıdır?

Diğer tüm bitkisel yağlarda olduğu gibi rezene yağında da saklama koşulları hemen hemen aynıdır. Serin ve kuru yerde muhafaza edilmesine dikkat edilmesi gereken rezene yağı, özellikle cam şişede saklanmalıdır. Ayrıca çocukların uzanamayacağı yerlerde olması da faydalı olmaktadır.

0/5 (0 Reviews)

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.