Aktar Bloğu

Reyhan ve Kullanımı Hakkında!

Sağlığa faydalarından dolayı yıllardır tercih edilen bu bitki oldukça popülerdir. Diğer adı fesleğen ya da faydalarından dolayı da kutsal fesleğendir. Lamiaceae familyasına aittir ve Latince adı da Ocimum basilicum’dur. Mikropları öldürücü ve dezenfekte özelliği olduğundan dolayı oldukça kullanışlıdır. Reyhanın yapraklarının antibakteriyel, anti oksitleyici ve anti inflamatuar özellikleri vardır ve içerisinde çokça mineral barındırır. Reyhanın faydaları ise kısaca şunlardır:

  • İçerisindeki yağlar ve antibiyotik özelliği sayesinde ateşin düşürülmesine yardımcı olur.
  • İçerisindeki yararlı bileşenler sayesinde solunum rahatsızlıklarının aza indirgenmesinde etkilidir.
  • İçerisindeki mineraller ve antioksidan maddeler sayesinde metabolizmanın ve bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olur.
  • Yaprağını kullanarak öksürüğe karşı etkili bir karışım elde etmiş olursunuz.
  • İçerisinde bolca A vitamini bulunduğundan dolay göz sağlığını destekler.
  • İçerisinde bulunan antibakteriyel bileşenler sayesinde iltihaplanmalarla ve neden olan mikrop veya virüslerle mücadele eder.
  • Ağız ve diş sağlığı için de kullanılan reyhan sayesinde kötü kokudan kurtulabilirsiniz.
  • Reyhan aynı zamanda doğal bir adaptojendir ve vücudun strese bağışıklık kazanmasını sağlayarak ona alıştırır.
  • Aynı zamanda yaprakları, vücuttan toksinleri atarak ve kanı da arındırarak cildin canlı durmasını ve sivilce ve aknenin çıkmasını da engeller.

Reyhanın Besin Değeri

Reyhanın besin değeri 100 gramında aşağıdaki gibidir.

  • 23 kcal kalori
  • 1 gram yağ
  • 0 gram doymuş yağ
  • 0 miligram kolesterol
  • 4 miligram sodyum
  • 3 gram karbonhidrat
  • 2 gram diyet lifi
  • 3 gram protein

Reyhan Ve Kullanımı?

  • Reyhanın tohumlarından elde edilen karışımla öksürüğün geçirilmesine katkıda bulunulur.
  • Arı sokmasına karşı da taze reyhan yaprağının suyu çıkartılır ve o bölgeye uygulanarak şiş ve acının giderilmesinde etkili olur.
  • Taze veya kurutulmuş reyhan ise mutfakta kullanılabilir. Salatalarda, çorbalarda, et veya balık yemeklerinde tercih edilebilir.
  • Reyhan aynı zamanda pekmez yapımında da daha yoğun aroma amacıyla da kullanılır.
  • Aynı zamanda reyhan çayı olarak da tüketilebilir. Bu çay iştah açmaya, gaz sorununu gidermeye, bağırsakların çalışmasını düzene sokmaya ve mideyi yatıştırmaya yardımcı olur.

Reyhan Nasıl Saklanır?

Reyhan soğuktan çabuk etkilenen bir bitki olduğu için oda sıcaklığında saklanmalıdır. Bir vazo veya kabın içine koyularak saklanır.

Reyhan Nerede Satılır?

Reyhan, aktarlarda satılmaktadır. İnternetten hemen Reyhan satın almak isteyenler e-Aktariye üzerinden sipariş oluşturabilirler. Aynı zamanda e-Aktariye üzerinden diğer baharatları inceleyebilir, sipariş oluşturabilirsiniz.

Benzer İçerikler

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır.
Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.