Aktar Bloğu

Reishi Mantarı Nedir? Reishi Mantarı Yağının Faydaları Nelerdir?

Reishi Mantarı Nedir? Faydaları Nelerdir?

[vc_row][vc_column][vc_column_text woodmart_inline=”no” text_larger=”no”]“Ölümsüzlük Mantarı” olarak da bilinen kırmızı Reishi mantarı mutfakta kullanılamamaktadır. Bunun sebebi odunsu yapısı nedeniyle hazmının mümkün olmamasıdır. Buruk ve acı tadın kamufle edilmesi açısından taze ya da kurutulmuş olarak toz haline getirilir. Suda çözdürüldükten sonra yararlı maddeleri suya geçer ve bu şekilde tüketilir. Uzak doğu ülkelerinde geleneksel tıpta yaklaşık 200 yıldır kullanılmaktadır ve bu özelliğiyle en eski mantar türüdür.

Kırmızı Reishi Mantarının Yararları

Kırmızı Reishi Mantarının Yararları

Kırmızı Reishi Mantarının Yararları

  • Sağlıklı ve uzun bir yaşam için koruyucu görevi üstlenmektedir.
  • Bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olur.
  • Toksinlerin vücuttan atılmasını sağlar.
  • Kandaki oksijen miktarında artışı sağlayarak cildin iyileşmesine yardımcı olur.
  • Stresi azaltma ve uykuyu düzenleme gibi görevler üstlendir.
  • Yaşlanma karşıtı etki göstererek hücrelerin yenilenmesine yardımcı olur
  • Sinir sistemini kuvvetlendirmeye yardımcı olur.
  • Yaşlılığa bağlı hastalıkların önlenmesine yardımcı olur.
  • Kandaki şeker seviyelerini düzenler.
  • Kemik erimesinin önüne geçilmesine yardımcı olur.

Reishi Mantarı Yağı

Reishi mantarı yağı, insan sağlığı bakımından oldukça değerli olan bitkisel yağlardan biridir. Mantarın değerli bir mantar türü olması, bu mantardan elde edilen bitkisel yağı da değerli kılmaktadır.

Bir insanın fizyolojisinde meydana gelen aksamaların giderilmesini sağlayan bu mantar, beyne giden oksijen seviyesini artırmakta ve insanların daha zinde, daha enerjik olabilmesine yardımcı olmaktadır.

Reishi mantarının çeşitli işlemlerden geçirilmesi ile elde edilen yağ, tıpkı bitkinin kendisi kadar fayda sağlamaktadır. Yağın faydaları neredeyse saymakla bitmeyecek kadar çok olurken, cilt üzerinde ya da genel sağlık üzerinde pek çok faydası olan bitkisel yağlardan biri olduğu bilinmektedir.

Reishi Mantarı Yağının Cilde Faydaları

Reishi Mantarı Yağının Cilde Faydaları

Reishi Mantarı Yağının Cilde Faydaları

Cilt üzerinde mucizevi etkiler gösteren bitkisel yağların en önemlilerindendir. İçeriğindeki pek çok faydalı bileşen sayesinde ciltte yaşlanma etkilerine karşı savaşan bu yağ, cildin daha genç bir görünüm elde etmesine yardımcı olmaktadır. Özellikle de cilt hücrelerinin yenileyici özelliği ile bilinen bu yağ, bu gibi özellikleri sayesinde çoğunlukla kişisel bakım alanında tercih edilmektedir.

Yağın cilde faydaları arasında, cilt hastalıklarına iyi gelmesi yer almaktadır. Güçlü bir antioksidan olması nedeniyle ciltte hasar gören hücreleri yenilerek sağlıklı bir cilde kavuşmaya yardımcı olan bu yağ, cilde tazelik katmakta ve mevcut lekelerini yok etmektedir. Cilt güzelliği açısından oldukça ideal kullanımlarına sahip olan yağ, pek çok kişisel bakım ve kozmetik ürününün içeriğinde yer almaktadır. Cilt üzerindeki iyileştirici özelliğinin yanında aynı zamanda zilde parlaklık kazandırması ve anti – aging özelliğine sahip olması, yağı ideal kişisel bakım ürünlerinden biri kılmaktadır.

Reishi Mantarı Yağının Sağlığa Faydaları

Yağın sağlamış olduğu faydalar yalnızca cilt ile sınırlı değildir. İnsan sağlığı açısından da oldukça yararlı olan bu yağ, bağışıklık sisteminin güçlenmesine, stresi gidermeye, vücuda enerji kazandırmaya ve depresyonla savaşmaya yardımcı olmaktadır. Bunun ile beraber fazla kiloların atılması, alerjilerin önüne geçilmesi ve solunun sisteminin desteklenmesi yine reishi mantarı yağının faydaları arasında yer almaktadır.

Kırmızı Reishi Mantarı Nasıl Kullanılır?

Nasıl Kullanılır?

Nasıl Kullanılır?

Kırmızı mantar çay ya da katkısız hazır sıvı olarak tüketilebilir. Çay olarak tercih ediliyorsa taze (dilimlenmiş veya parçalara ayrılmış olarak) ya da kurutulmuş mantar cam kapta yaklaşık 2 saat kaynatılır ve hemen tüketilir. Kurutularak aynı zamanda suda çözündürülerek de tüketilebilir.

Bir diğer kullanım şekli ise yağdır. Yapılan araştırmalar neticesinde bu mantar yağının güneş yanıklarına, yaralara, böcek ısırıklarına ve kızarıklara iyi geldiği gözlemlenmiştir. Bunların yanı sıra vücut ve cilt tiplerine göre değişmek suretiyle çeşitli faydaları bulunmaktadır. Alerji önlemeye de yardımcı olan yağı, kan dolaşımını hızlandırmaktadır.

Kimler Kullanabilir, Kimler Kullanamaz?

Yan etkisinin olup olmadığı konusunda fikir birliğine varılamayan bu mantarı hamile ve emziren kadınların kullanmaması tavsiye edilmektedir. Bunun yanı sıra herhangi ufak bir rahatsızlık da dahi doktor tavsiyesine başvurularak tüketilmesi önemlidir.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

0/5 (0 Reviews)

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.