Aktar Bloğu

Pürüzsüz Bir Cilt İçin Neler Yapmalıyız?

Pürüzsüz Bir Cilt İçin Neler Yapmalıyız

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Pürüzsüz ve sağlıklı bir cilde sahip olmak hepimizin hayalidir. Pürüzsüz, temiz bir cilde sahip olmak için birçok ürün kullanırız. Bu ürünleri cilt tipimize uygun şekilde alıp kullanmalısınız. Düzenli olarak cilt bakımı yapmalısınız. Bunun yanında kendi kendimize evde yapabileceğimiz birçok öneri vardır. Peki nedir bunlar?

Pürüzsüz Bir Cilt İçin Neler Yapmalıyız?

Su: Her zaman olduğu gibi yine su ön plandadır. Günde en az 1.5-2 litre su içmelisiniz. Su cildimizin ihtiyacı olan nemi karşılar. Ayrıca su cildimizin güzelleşmesini sağlar. Ayrıca cildimizi yıkarken de ılık su kullanmaya özen göstermelisiniz.

Cilt temizliği: Bazen üşensek de cildimizin temizliğini yapmadan uyumamalıyız. Düzenli ve iyi bir şekilde cilt temizliği çok önemlidir. Özellikle makyajınızı temizlemede uyumayın ve en az haftada bir gün makyaj yapmamaya özen göstermelisiniz.

C vitamini: Bol miktarda C vitamini içeren besinler tüketmeye özen göstermelisiniz. Gün içinde portakal, limon, greyfurt, mandalina tüketebilirsiniz.

Yeşil çay: Çok iyi bir antioksidan olan yeşil çay susuzluğu da gidermeye yardımcı olur.

Uyku: Düzenli uyku cildin yenilenmesine yardımcı olur. Günde en az 7-8 saat uyumaya özen göstermelisiniz.

Sigara: Cildimize zarar veren sigarayı bırakmalısınız.

Egzersiz: Egzersiz sayesinde tüm organlarımız yenilenmeye başlar çünkü egzersiz ile kan dolaşımı ve metabolizma hızlanır. Egzersizi ihmal etmemelisiniz.

Beslenme: Sağlıklı besinler tüketmeye özen göstermelisiniz. Ispanak, havuç, kayısı gibi A vitaminince zengin olan gıdalar, badem, zencefil, kabak çekirdeği gibi gıdalar, yumurta sarısı, yulaf, muz gibi gıdaların tüketimine önem vermelisiniz. Aşırı yağlı gıdalardan uzak durmalısınız.

Sivilce ve siyah nokta: Cildimizde bulunan sivilce ve siyah noktalar bizi rahatsız eder. Hemen bunlardan kurtulmak için sıkmayı deneriz. Bu da cildin tahriş olmasına neden olur.

Bitkisel Yağlar: Pürüzsüz ve sağlıklı bir cilde sahip olmak istiyorsanız cilt tipinize uygun olan bitkisel yağları kullanmalısınız.

Doğal Sabunlar: Aknelerinizden tamamen arınmak istiyorsanız kesinlikle tercihiniz doğal sabunlardan yana olmalıdır.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][woodmart_products post_type=”ids” items_per_page=”4″ include=”2818, 2806, 1614, 1612″ columns=”4″ sale_countdown=”0″ stock_progress_bar=”0″ highlighted_products=”0″ products_bordered_grid=”0″ lazy_loading=”no”][/vc_column][/vc_row]

0/5 (0 Reviews)

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.