Aktar Bloğu

Pudra Şekeri Nasıl Tüketilir?

Pudra sekeri nasil tuketilir

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Pudra şekeri normal kesme şekerlerin pudra şeker adı verilen değirmenlerden geçmesiyle elde edilen bir şeker türüdür. Genelde Türk mutfağında tatlı ve böreklerin içinde kullanılan bir besin maddesidir. Şekerden üretildiğinden dolayı katılan besinlerde bayatlama oranına etki eder.

Pudra Şekerini Çocuklar Tüketebilir mi?

İki yaşına kadar bebeklerin beyin gelişimleri için şeker pek tercih edilmemesi gereken bir besindir iki yaşından sonra yavaş yavaş çocuk şekerle tanıştırılabilmekle birlikte çocukların şeker kullanımının az olması tercih edilmelidir.

Pudra Şekeri Gluten İçerir mi?

Gluten kelime anlamı olarak yapışan madde anlamına gelir. Nişastanın içinde glutene çok sık rastlanır. Nu nedenden ötürü pudra şekeri yapımında toz şeker ve mısır ya da buğday nişastası içerir. Bu sebeple de içeriğinde glütene rastlanır. Fakat özellikle glütensiz pudra şekeri yapımları vardır. İçinde nişasta olmadan yapılan ve şeker yerine şeker pancarından tamamen doğal ve katkısız olarak üretilen pudra şekeri türüdür.

Pudra Şekerinin Yan Etkileri Var mı?

Pudra şekerinin yan etkileri şöyle açıklanabilir;

  • Şeker tüketimi kan şekerini çok hızlı artırdığından insülin salgılanır ve bu da fazlasını vücut yağ olarak depoya atabilmektedir.
  • Şeker tüketimi vücudumuzdaki mineral dengesini bozabilmektedir. Kadınlarda daha da zararlıdır. Çünkü kolon kanserinin başlangıcında etkili olabilir. Fazla şeker tüketimi kolonlaşmaya sebep olur ve ağır hareket etme süreci başlar.
  • Pudra şekerinin faydalarından olan tatlandırma görevi yan etki olarak kilo almada çok önemli bir etkendir. Kilo almak isteyenlere yardımcı olur.
  • Şeker safra taşı oluşmasına etki eder ve gözlere için zararlıdır.
  • Diş çürümesine etki eder, bu nedenle fazla tüketmekten kaçınılmalıdır.
  • Bağışıklık sistemini zayıflatmaktadır. Bağışıklık sistemi üzerinde önemli bir rolü vardır.
  • Yüksek pudra şekeri ve şeker kullanımı dikkat bozukluğu, motivasyon eksikliği, hafıza kaybı gibi durumlara yol açabilir.

Pudra Şekeri Nerede Satılır?

Pudra şekeri, marketlerde ve aktarlarda satılmaktadır. İnternetten hemen pudra şekeri satın almak isteyenler e-Aktariye üzerinden sipariş oluşturabilirler.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column]

[/vc_column][/vc_row]

0/5 (0 Reviews)

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.