Aktar Bloğu

Primroz Yağının Faydaları Nelerdir? Kullanmanız için 5 Sebep!

Primroz Yağının Faydaları

[vc_row][vc_column][vc_column_text text_larger=”no” woodmart_inline=”no”]Primroz yağı, yani Türkçeleştirilmiş adı ile çuha çiçeği yağı, oenothera biennis bitkisinin tohumlarından elde edilen bir bitkisel yağdır. Gama – linolenik asit ve Omega 6 açısından oldukça zengin olan yağın pek çok faydası bulunmaktadır. Bu yağ, regl öncesi sendrom, menepozla alakalı problemler ve diyabetik nöropatide oldukça etkilidir.

Daha çok çuha çiçeği yağı ya da evening primrose oil adıyla bilinen bu yağ, adeta yağ asitlerinden olan gamma – lenolenik deposudur. Bu ve diğer yağ asitleri vücut fonksiyonları açısından kritik bir öneme sahip olurken, primroz yağı bu özelliği sayesinde pek çok rahatsızlığa iyi gelmektedir.

Gerek insan sağlığı gerekse cilt sağlığı bakımından oldukça önemli olurken, genellikle kişisel bakım amacıyla kullanılabilmektedir. Saçlar üzerinde de etkili olmasıyla bilinirken, saç dökülmelerinin önüne geçebilmektedir.

İnsan sağlığına önemli faydaları bulunan bu yağ, çuha çiçeğinin ve tohumlarının soğuk presleme yönteminden geçirilmesiyle elde edilmektedir. Pek çok faydalı bitkisel yağlardan biri olarak karşımıza çıkmakta, Omega6 yağ asidi ve Gama-linoik bakımından bir hayli zengin olmasıyla bilinmektedir. Başta egzama ve bunun gibi çeşitli cilt rahatsızlıklarına iyi gelen yağı aynı zamanda menopoz, adet öncesi sendrom gibi problemler karşısında kullanabilmek de mümkündür.

Primroz Yağı Kullanmanız için 5 Sebep!

Genellikle cilt sağlığı üzerinde göstermiş olduğu faydaları sayesinde kişisel bakım ürünü olarak kullanılan primroz yağı, sağlamış olduğu faydaları nedeniyle başlı başına kullanılması gereken bitkisel yağlardan biridir. Buna karşın bu yağı kullanmak için 5 sebep göstermemiz gerekirse;

  • Adet sancılarının ve düzensizliğin giderilmesi,
  • Dikkat eksikliği ya da hiperaktivite bozukluğunun önüne geçilmesi,
  • Kemik ve eklem ağrılarını hafifletmesi,
  • Sicilce gibi cilt sorunlarını gidermesi,
  • Polikistik over sendromuna iyi gelmesi primroz yağının kullanım nedenleri olarak gösterilebilmektedir.

Primroz Yağının Cilde Faydaları

Primroz Yağının Cilde Faydaları

Primroz Yağının Cilde Faydaları

Primroz yağı, cilt ya da saç sağlığı gibi amaçlar doğrultusunda kişisel bakım ürünü olarak da kullanılabilmektedir. İçeriğindeki zengin gamma – linolenik asidin yanı sıra sağlıklı bir cilde kavuşabilmek için ihtiyaç duyulan diğer pek çok yağ asitlerine sahip olan bitkisel yağlardan biridir.

Bunun ile beraber yağın cilde faydaları çeşitlilik gösterebilirken, saça ve saç derisine faydaları da oldukça fazladır. İçeriğinde Omega 6 ve yağ asitlerinden GLA’ya sahip olan yağ, saç dökülmesine karşı oldukça güçlü bir savaşçı olarak karşımıza çıkmaktadır. Bunun için kapsül şeklinde olan çuha çiçeği yağının tüketilmesi gerekmektedir. 6 ila 8 hafta boyunca düzenli bir şekilde kullanılması halinde başarılı bir sonuç elde edilebilmek mümkündür.

Primroz Yağının Faydaları Nelerdir?

Özellikle kadınlar açısından önemli bir kişisel bakım ürünü olan primroz yağı, ciltte meydana gelen problemlerinin düzelmesine yardımcı olmaktadır. Dolayısıyla cilt bakım yağları arasında ideal bir ürün olarak değerlendirilen bu yağ, kaşıntı, kızarıklık ve kabuklanma gibi cilt sorunlarına da fayda sağlamaktadır.

Bunun ile beraber anti-inflamatuar özelliği sayesinde dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu yaşayan çocuklarda bu durumu düzenlemesi primroz yağının faydaları arasında yer almaktadır.

Primroz Yağının Faydaları Nelerdir?

Primroz Yağının Faydaları Nelerdir?

Cilt üzerinde etkisi olduğu kadar insan sağlığı üzerinde de etkileri bulunan yağ, çeşitli rahatsızlıkların giderilmesine fayda sağlamaktadır. Yağın faydalarından biri dikkat eksikliği hiperaktive bozukluğu olan çocuklara iyi gelmesidir. Diyabetli kişiler için de oldukça faydalı olan bu yağ, diyabetik nöropati adı verilen rahatsızlığın giderilmesinde büyük fayda sağlamaktadır.

Ayrıca kolesterolü düşürmesi de bu yağın önemli etkilerinden biridir. Bu sayede genel sağlığa iyi gelen bitkisel yağlar arasında yer edinmeyi başaran primroz yağı, ayrıca kadınların adet sancılarına ya da menepoz ile alakalı sorunlarına da yardımcı olabilmektedir.

Primroz Yağının Zararları Nelerdir?

Zararları Nelerdir?

Zararları Nelerdir?

Primroz yağı bazı hassas ciltlerde ve bünyelerde alerjik reaksiyonlara yol açabilmektedir. Aynı zamanda yan etkileri olarak ifade edilen bu reaksiyonlar, baş ağrısı, mide bulantısı, ishal ve karın ağrısı olarak görülebilmektedir.

Dahili olarak gereğinden fazla kullanılan yağ, insanlarda mide ağrısı ve sindirim sistemi problemlerine yol açabilmektedir. Bunun ile beraber uzmanlar, GLA takviyesi alan, nöbet bozukluğu olan ve fenotiyazin antipsikotik ilaç kullanan hastaların bu yağı kullanmamasını tavsiye etmektedir. Aksi takdirde daha farklı sağlık sorunları ortaya çıkabilmektedir.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

0/5 (0 Reviews)

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.