Aktar Bloğu

Pirinç Kepeği Yağı Kullanmanız İçin 10 Neden!

Pirinc kepegi yagi kullanmaniz icin  neden

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Günümüzde pek çok bilinen ya da bilinmeyen bitkiden, soğuk presleme yöntemi ile bitkisel yağlar elde edilmektedir. Bu yağlardan biri de pirinç kepeği yağıdır. Pirinç kepeği yağı çoğunlukla yemeklerde kullanılan ve tüketilen bitki yağlarından biridir. Saç ve cilt gibi kişisel bakım alanında oldukça faydalı olan bu yağ, ayrıca pek çok kozmetik ürününün içeriğinde yer alabilmektedir.

Pirinç kepeği yağı, diğer bitkisel yağlara kıyasla 4 kat daha fazla sağlıklı yağ asitlerini bünyesinde barındırması nedeniyle, saç bakımında mucizevi etkiler yaratabilmektedir. Üstelik bu yağın her faydası, kullanılması için bir gerekçe olarak gösterilebilmektedir.

Pirinç Kepeği Yağı Kullanmanız için 10 Neden!

Pirinç kepeği yağını kullanabilmek için en az 10 etkisini sayabilmek mümkündür. Ayrıca bu etkileri saç bakımı, cilt bakımı ve genel sağlığa yayabilmek de mümkündür.

Pirinç kepeği yağını kullanabilmek için gösterilebilecek ilk sebep, omega 3 ve omega 6 gibi yağ asitleri bakımından zengin olmasıdır. Bu yağ asitleri insan sağlığına da cildine de, saçına da büyük fayda sağlayabilmektedir. E vitamini bakımından da zengin olan bu yağ, yoğun ısıdan dolayı yıpranan saçları onarabildiğinden kullanılmalıdır. Ayrıca saçların erken beyazlamasını engellemesi, seyrelmesinin önüne geçmesi ve saç köklerini besleyerek daha sağlıklı ve canlı saçlara kavuşulmasını sağlaması sebebiyle saçlarda kullanılması gereklidir.

Öte yandan cilt hücrelerinin yenilen yapılanmasını sağlaması, cilt lekelerini gidererek cildin rengini açması, pek çok kişisel bakım ürününün içeriğinde yer alması ve genel olarak çeşitli problemlere iyi gelmesi, pirinç kepeği yağını kullanabilmek için birer sebep olabilmektedir.

Pirinç Kepeği Yağının Saça Faydaları

Pirinç kepeği yağı faydaları, saç bakımı açısından oldukça fazladır. İçeriğindeki çeşitli faydalı bileşenler sayesinde saç köklerini besleyen bu bitkisel yağ, bu sayede saçların daha sağlıklı bir şekilde uzamasını ve sağlıklı bir görünüme kavuşmasını sağlayabilmektedir. Öte yandan saçlara doğal bir parlaklık kazandırması, fön makinesi gibi yüksek ısıya sahip olan cihazlardan dolayı yıpranan saçları onarması ve güçlendirmesi, bu yağın faydaları arasında yer almaktadır.

Pirinç Kepeği Yağının Cilde Faydaları

Saçlarda mucizevi etkiler gösteren pirinç kepeği yağı faydaları cilt üzerinde de fazladır. Cildi beyazlatma, güneş ışınlarına karşı koruma, cilde yumuşaklık kazandırma ve cilt kuruluğunu engelleme gibi etkilere sahip olan bu yağ, aynı zamanda cildi besleyip, serbest radikallerin neden olduğu olumsuzlukları giderebilmektedir.

Pirinç Kepeği Yağı Nerede Satılır?

Pirinç Kepeği Yağı, marketlerde, aktarlarda, kozmetik ürünlerinin ve bitkisel yağların satıldığı dükkanlarda satılmaktadır. İnternetten hemen Pirinç Kepeği Yağı satın almak isteyenler e-Aktariye üzerinden sipariş oluşturabilirler. Aynı zamanda e-Aktariye üzerinden diğer bitkisel yağları inceleyebilir, sipariş oluşturabilirsiniz.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][woodmart_products post_type=”ids” items_per_page=”4″ include=”1444, 1445, 2815, 2785″ columns=”4″ sale_countdown=”0″ stock_progress_bar=”0″ highlighted_products=”0″ products_bordered_grid=”0″ lazy_loading=”no”][/vc_column][/vc_row]

0/5 (0 Reviews)

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.