Aktar Bloğu

Passifloralı Bitki Çayının Zararları Var mı?

Passiflorali bitki cayinin zararlari var mi

[vc_row][vc_column][vc_column_text text_larger=”no”]Çarkıfelek bitkisi olarak da bilinen passiflora bitkisi, insan sağlığına ve zihnine olumlu yönde etki eden bir bitkidir. Dolayısıyla passifloranın bitki çayı da, bitki ile hemen hemen aynı etkileri göstermektedir. Özellikle de zihinsel açıdan rahatlatıcı etkisi ile bilinenen passifloralı bitki çayı, yumuşak içkilere lezzet olarak katılabilmektedir.

Passifloralı Bitki Çayının Zararları Var mı?

Passifloralı bitki çayının faydası olduğu kadar zararı da bulunmaktadır. Aşırı derecede tüketildiği takdirde bazı bünyelerde baş dönmesi geçici bilinç kaybı, düzensiz kas ağrıları gibi görülen passifloralı bitki çayının zararları, bu kadarla sınırlı değildir. Kusma, kalp atışında düzensizlik ve rehavet gibi problemler de passifloralı bitki çayının zararları arasında yer almaktadır.

Passifloralı Bitki Çayının Yan Etkileri Var mı?

Passiflorali Bitki Cayinin Zararlari Var mi 1

 

Pek çok bitki çaylarının olduğu gibi passifloralı bitki çayının yan etkileri de bulunmaktadır. Bu yan etkilerin arasında rahim kaslarının kasılması gibi bir durum yer almaktadır. Bu sebepten ötürü hamile kadınların bu çaydan uzak durması gerekmektedir. Ayrıca merkezi sinir sisteminde de etkili olan bu çay, vücuttaki anestezinin ya da alınan ilaçların etkisini iki katına çıkarabilmektedir. Bu nedenle herhangi bir nedenden dolayı ameliyat olacak kişinin en az 2 hafta öncesinde çay tüketimini azaltması gerekmektedir.

Passifloralı Bitki Çayının Faydaları Neler?

Passifloralı bitki çayı insan sağlığına büyük faydalar sağlayabilmektedir. Ciltteki ve vücuttaki iltihapların giderilmesine, kas ağrılarının hafiflemesine, adet sancılarının dindirilmesine ve stres nedeniyle ortaya çıkan ağrıların giderilmesine fayda sağlayan bu çay, pek çok faydalı vitamin ve mineralleri bünyesinde barındırmaktadır. Düzenli ve doğru bir şekilde tüketildiği takdirde insanın bedenini ve zihnini yatıştıran, sakinleştiren ve dinginleştiren passifloralı bitki çayı, menopoz belirtilerini azaltma, yüksek tansiyonu dengeleme ve sigarayı bırakma gibi konularda da etkilidir.

Passifloralı bitki çayı, günümüzde aktarlardan ve eczanelerden temin edilmesi mümkün olan bir çaydır. Sağlık açısından olumlu etkileri bulunan bu çayın dikkatli bir şekilde tüketilmesi gerekmektedir.

Passifloralı Bitki Çayı Nerede Satılır?

Passifloralı Bitki Çayı, marketlerde ve aktarlarda satılmaktadır. İnternetten hemen Passifloralı Bitki Çayı satın almak isteyenler e-Aktariye üzerinden sipariş oluşturabilirler. Aynı zamanda e-Aktariye üzerinden diğer bitki çaylarını inceleyebilir, sipariş oluşturabilirsiniz.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

0/5 (0 Reviews)

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.