Aktar Bloğu

Papatyanın Saça ve Cilde Faydaları

Papatya cayinin saca ve cilde faydalari

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Bahar mevsiminde yetişen papatya demlenip bitki çayı olarak da tüketilmektedir. Bitki çayları ise birçok hastalığa karşı koruma görevi üstlendiği için özellikle de son günlerde yoğun talep görmektedir. Kış mevsimi hastalıkları da beraberinde getirdi. Hal böyle olunca vitamin ve mineralleri eksiksiz olarak almamız ve bağışıklık sistemimizi güçlü tutmamız gerekiyor. Ancak eksik bilinen bir bilgi vardır. Bu da bitki çaylarının sadece sağlığımıza değil, cildimize, saça olan faydaları da saymakla bitmiyor.

Bitkisel çaylar içerisinde papatya çayı uyku, saç, öksürük ve daha birçok sorunla karşı karşıya kalmamak için tüketilmektedir. Bilinen zararı olmayan papatya çayı yine de çok fazla tüketilmemelidir.

Genellikle gün içerisinde sapları olmadan toplanarak, gölge bir ortamda kurumaya bırakılmalıdır. Uygun koşullarda kurutularak saklanmayan çiçeklerden istenilen fayda elde edilmeyecektir. Çok eski yıllardan kalan çiçeklerin kullanımının yerine taze olarak saklananların kullanılması önerilmektedir. Marketlerde satılan çayların sadece istenilen ürün değil değişik lezzet ve aromalar kullanılarak üretildiğinde, aktarlardan alarak ya da kendiniz kurutarak tüketebilirsiniz.

Papatya ve Papatya Çayı Faydaları

Bağırsak sorunlarından olan ishal ve gaz oluşumunu engellemeye yardımcı olan papatya çay, sindirim sistemi sorunları olan gastrit ve ülserin etkilerinin azalmasına da yardımcı olmaktadır. Adet düzensizliği problemi yaşayan bayanların düzenli şekilde kullandıklarında, fayda gördükleri bilinmektedir. Ancak yine de adet düzensizliği sıklaşmaya başladığında ya da önemli bir hal aldığında papatya çayından fayda görmeye çalışmak yerine ilk olarak doktora görünmek gerekir. İltihapların giderilmesi ve yaraların iyileşme hızını arttırmaktadır. Alerjik reaksiyonlara karşı etkileri bulunmaktadır. Sıcak su içerisine eklenerek buğusunda durulduğunda sinüzitin etkilerinin azalmasına neden olacaktır. Dikkatlice gerekenden fazla kullanmamak gerekmektedir. Bitkilerden yararlanmak amacıyla kullanılacak çayların hekimlere danışılmadan kullanılmaması gerekir.

Papatya Çayı ve Kurutulmuş Papatyanın Saça Faydaları

Saç bakımı amacıyla papatyanın suyu kullanılabilmektedir. Saç derisinde oluşun kaşıntıların rahatlaması, saçların parlak olması amacıyla bakım ürünü olarak kullanılmaktadır. Saçlarının daha güzel ve parlamasını isteyen kadınların sık sık kullandığı doğal sular arasında bulunmaktadır. Benzer şekilde papatya çayı tüketildiğinde saçlara faydalı olmaktadır. İçerisinde yer alan vitamin ve mineraller sayesinde saç kökleri güçlenmektedir. Benzer şekilde papatya çayı cilt sağlığını desteklemektedir. Antioksidan özelliği taşıyan papatya çayı, cildin temizlenmesine ve nemlendirilmesine yardımcı olur. Aynı zamanda ciltte meydana gelen renk tonu dengesizlerinin yok olmasına, hafif lekelerin de açılmasına yardımcı olur.

Papatyanın Yan Etkileri Var mı?

Papatyanın, önemli bir yan etkisi bulunmamasına rağmen her türlü bitki çaylarının tüketiminde oldukça dikkat edilmelidir. Özellikle hamilelerin, emziren annelerin, kronik, alerjik ya da herhangi bir rahatsızlığı olan kişilerin papatya çayı ve kurutulmuş papatya tüketiminden önce doktorlarına danışmaları önerilmektedir.

Papatya Çayı ve Kurutulmuş Papatya Nerede Satılır?

Papatya çayı, ve kurutulmuş papatya tüm marketlerde, hipermarketlerde, bitki çaylarının satıldığı dükkanlarda ve aktarlarda satılmaktadır. İnternetten hemen satın almak isteyenler e-Aktariye üzerinden sipariş oluşturabilirler.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column]

[/vc_column][/vc_row]

0/5 (0 Reviews)

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.