Aktar Bloğu

Paçuli Yağıyla Yapılabilecek Cilt Bakımları!

Paculi yagiyla yapilabilecek cilt bakimlari

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Paçuli yağı, pogostemon türünde bir bitkinin yapraklarının buharla damıtılması yöntemi ile elde edilen bitkisel yağlardan biridir. Oldukça güçlü bir kokuya sahip olan papuçili yağı, uzun yıllardır parfüm gibi kişisel bakım ürünlerinde kullanılmaktadır. Öte yandan tütsü, böcek kovucu ve alternatif ilaç olarak kullanıldığı da bilinmektedir.

Paçuli yağı aynı zamanda saç ve cilt bakımı için kullanılan bitkisel yağlar arasında yer almaktadır. Özellikle de cilt bakım yağlarından biri olarak kabul edilen bu yağ, sedef ve egzaması olan, çatlayan, tahriş olan ve iltihaplı deri hastalıkları bulunan ciltler için ideal bir kişisel bakım ürünüdür.

Paçuli Yağıyla Hangi Cilt Bakımları Yapılır?

Paçuli yağının cilt sağlığına iyi gelmesi nedeniyle çeşitli cilt bakımları yapılabilmektedir. Daha çok anti – aging amacıyla yapılan cilt bakımlarında öncelikli tercih edilen cilt bakım yağlarından olan paçuli yağı, cilt üzerindeki yara izlerinin, sivilce lekelerinin giderilmesi için kullanılabilmektedir.

Paçuli yağı ile yapılabilecek cilt bakımlarına birkaç örnek gösterilecek olursa; gençleştirici maske, yara izleri ve lekelere karşı maske, kırışıklıklar için ev kremi, yağlı ciltler için maske kaldırma, donuk ciltler için ferahlatıcı maske, kırışıklıklara karşı maske, kuru cilt için nemlendirici maske ve yaşlanan cilt için maske gibi cilt bakımları yapılabilmektedir.

Paçuli Yağının Faydaları

Paçuli yağının cilt üzerindeki faydaları; anti – aging özelliği sayesinde ciltteki kırışıklıkların giderilmesini sağlaması, yeni kırışıklık oluşumunun önüne geçmesi, sivilce lekelerinin, yara izlerinin giderilmesine yardımcı olması ve cilt hücrelerinin yenilenmesini sağlamasıdır. Böcek kovucu özelliği ile de bilinen bu yağ, keskin kokusu ile böcekleri ve sivrisinekleri uzaklaştırırken, yüksek ateşin düşürülmesini de sağlayabilmektedir.

Tüm bu özelliklerinin yanı sıra paçuli yağı yatıştırıcı özelliği sayesinde uykusuzluğa iyi gelmektedir. Hormonları uyararak cinsel işlev bozukluklarını gideren, saçı ve cildi güçlendiren bu bitkisel formül, enflamasyonu azaltırken, enfeksiyonu da önlemekte ve metabolik sisteme yardımcı olabilmektedir.

Paçuli Yağını Kimler Kullanabilir?

Paçuli yağı oldukça faydalı bir yağ olurken, hamile ve emziren kadınların kullanmaması tavsiye edilmektedir. Bunun ile beraber güneşe maruz kalınmadan öncesinde ve alerjik reaksiyon göstermesi durumunda kullanılmaması gerekmektedir. Dolayısıyla bu yağı kullanmaya başlamadan önce cildin küçük bir bölümünde test edilmesi, herhangi bir alerjik reaksiyon gösterip göstermeyeceğinin anlaşılmasına yardımcı olacaktır.

Paçuli Yağı Nerede Satılır?

Paçuli Yağı, marketlerde, aktarlarda, kozmetik ürünlerinin ve bitkisel yağların satıldığı dükkanlarda satılmaktadır. İnternetten hemen Paçuli Yağı satın almak isteyenler e-Aktariye üzerinden sipariş oluşturabilirler. Aynı zamanda e-Aktariye üzerinden diğer bitkisel yağları inceleyebilir, sipariş oluşturabilirsiniz.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][woodmart_products post_type=”ids” items_per_page=”4″ include=”1445, 1444, 2613, 2621″ columns=”4″ sale_countdown=”0″ stock_progress_bar=”0″ highlighted_products=”0″ products_bordered_grid=”0″ lazy_loading=”no”][/vc_column][/vc_row]

0/5 (0 Reviews)

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.