Aktar Bloğu

Ökse Otu Nedir? Faydaları Nelerdir?

Okse Otu Nedir Faydalari Nelerdir

[vc_row][vc_column][vc_column_text text_larger=”no”]

Ökse Otu Nedir?

Ökse otu kendisini taşıyan ağacın yüksek dallarında yetişir ve yuvarlak bir görünüme sahiptir. Yaprakları ve kendisi sarımsı bir yeşilliktedir. Eski dönemlerde sara hastalığı için çok yaygın olarak kullanılırdı. Ekim başı aralık ayı ortası ve Mart, Nisan aylarında toplanır. Bu aylar dışında toplananları ise şifalı olmamaktadır. Ökse otunun yaprakları ve sağı ince kıyılır ve kurutularak tüketilir. Yaprakları ve sapı zehirli olmamasına karşın meyvesi ağız yolu ile tüketildiği zaman zehirli olabilmektedir.

Ökse Otu Faydaları

Ökse otu faydaları incelendiği zaman insanların salgı sistemine pozitif yönde etki ettiği araştırmalar sonucunda açıklanmıştır. Sabah ve akşam olmak üzere ökse otu çayı günde iki kez tüketilmesi tavsiye edilir. Ancak kişiden kişiye günlük kullanım miktarı değişiklik gösterebilir. Bu nedenle bunun uzman kontrolü eşliğinde gerçekleşmesi gerekir. Ökse otu hormonal denge konusunda vücuda fayda sağlamaktadır.

Okse Otu Nedir Faydalari Nelerdir1

 

Ökse otu aynı zamanda atar damar sertliğine de iyi gelmektedir. Bunun yanı sıra kalp krizi rahatsızlıklarına karşıda yardımcı olduğu uzmanlar tarafından söylenmektedir. Ancak kullanımı hastaların bünyelerine göre tavsiye edilmektedir. Bu nedenle ne kadar kullanacağınızı öğrenmek için uzman bir hekime görünmeniz gerekmektedir.

Ökse otu çayı soğuk olarak buruna çekildiği zaman burun kanamalarını ortadan kaldırmaya, çay olarak tüketildiği zamanda bağırsaktaki kanamaları ortadan kaldırmaya, yüksek ve düşük tansiyonu düzenlemeye yardımcı olmaktadır. Bu nedenle tansiyon düzeni konusunda kritik bir öneme sahiptir. Bu nedenle yazının öncesinde de belirtildiği gibi uzman doktor kontrolünde tüketilmesi gerekmektedir.

Ökse otu meyveleri ağızdan ham olarak alındığında zehirlidir. Bu nedenle bu şekilde tüketilmemelidir.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

0/5 (0 Reviews)

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.