Aktar Bloğu

Ylang Ylang Yağı Kullanmamız için 10 Sebep!

Neden Ylang Ylang Yağı Kullanmalıyız!

Ylang ylang yağı gerek cilt için gerekse saç için oldukça faydalı olan bitkisel yağlardan biridir. Günümüzde pek az rastlanan, ancak insan sağlığına büyük ölçüde faydalı olan bu yağ, Cananga Odorata isimli ağacın çiçeklerinden elde edilmektedir. Bu ağacın sahip olduğu son derece özel çiçeklerin damıtılması yolu ile üretildiğinden nadir bulunmakta ve oldukça önemli olmaktadır.

Oldukça zengin bir içeriğe sahip olan ylang ylang yağı, insan sağlığına çeşitli alanlarda fayda sağlayabilmektedir. Sakinleştirici özelliğine sahip olan ve bu sayede insanı sakinleştiren, dinlendiren ve rahatlatan bu yağ, aynı zamanda uykusuzluk problemi çekenler için ideal bir ürün olarak sunulmaktadır. Gerginliği alarak uykuya dalmayı kolaylaştırırken afrodizyak özelliği ile de dikkat çekmektedir. Üstelik ylang ylang çiçeklerinin doğurganlık sistemini düzenlediği de elde edilen bilgiler arasında yer almakta, bu özelliğiyle doğurganlık sistemi ile alakalı problem yaşayanlara tavsiye edilmektedir.

İçeriğinde pek çok yararlı bileşeni barındıran bu ağacın çiçekleri, hoş kokusu ile de bilinmektedir. Özellikle de parfüm ağacı olarak bilinen bu ağacın yağı, egzotik bir kokuya sahiptir. Dolayısıyla bu alanda da oldukça sık kullanılabilmektedir.

Ylang Ylang Yağı Ne için Kullanılır?

Ne için Kullanılır?

Ne için Kullanılır?

Pek çok amaç doğrultusunda kullanılabilecek doğal ürünlerden biridir. Yüzde 100 doğal ve organik bir içeriğe sahip olan yağ, saç, cilt ve genel sağlık üzerinde oldukça etkili olan bir yağdır. Örneğin; cilt bakım yağları arasında yer alan ve antiseptik özelliği sayesinde cildin daha sağlıklı bir yapıya kavuşmasını sağlayan ylang ylang yağı, ciltte meydana gelen kesikler, yaralar, yanıklar ve sıyrıklar için kullanılmaktadır. Bu gibi yaraların iyileşme sürecini hızlandırma konusunda son derece faydalıdır. Bunun ile beraber cilt rahatsızlıklarına iyi gelmesi, cildin daha canlı ve parlak bir görünüme kavuşmasını sağlayan yağ, aynı etkileri saç bakımında da gösterebilmektedir.

Ylang Ylang Yağı Kullanmamız için 10 Sebep!

Neden Ylang Ylang Yağı Kullanmalıyız!

Neden Ylang Ylang Yağı Kullanmalıyız!

Ylang ylang yağı faydaları saç ve cilt üzerinde oldukça fazladır. Bu faydaların her biri, yağın kullanılması için bir sebep olarak gösterilebilmektedir.

Antiseptik özelliği sayesinde cilt üzerinde meydana gelen yaraların kısa sürede iyileşmesini, cildin bakteri ya da mikroplardan arındırılmasını ve temizlenmesini sağlayabilmektedir. Sebore ya da seboretik egzama gibi cilt problemlerinin de giderilmesine yardımcı olurken, ciltteki kızarıklık ve tahrişin önüne geçebilmektedir.

Çoğunlukla tek başına kullanılmasının yerine masaj yağı olarak kullanımı tercih edilen yağın faydaları bu kadarla sınırlı değildir. Saç üzerinde de oldukça etkili olan bu yağ, saçları güçlendirerek kırılmaların ve dökülmelerin en az seviyeye düşmesine yardımcı olmaktadır. Öte yandan sönük ve mat saçların yeniden canlanmasına yardımcı olurken, daha sağlıklı saçlar elde edilmesinde oldukça etkilidir.

Ylang Ylang Yağı Nerelerde Kullanılır?

Nerelerde Kullanılır?

Nerelerde Kullanılır?

İnsan sağlığına, cildine ve saçına oldukça fayda sağlayan bitkisel yağlardan ylang ylang yağı, sahip olduğu koku sayesinde kozmetik ve kişisel bakım sektöründe de en çok tercih edilen yağlardandır. Öte yandan rahatlatıcı bir etkiye sahip olması da bu yağın oldukça farklı alanlarda kullanımına neden olabilmektedir.

Ylang Ylang Yağı Nasıl Kullanılır?

Kullanım şekli, genellikle kullanım amacına göre değişiklik göstermektedir. Sahip olduğu hoş kokusu sayesinde parfüm olarak kullanılabilen yağ, aynı zamanda cildi rahatlatması için masaj yağı olarak da kullanılabilir. Bunun dışında maske şeklinde kullanımı da mümkün olabilmektedir.

Ylang Ylang Yağını Bebekler ve Çocuklar Kullanabilir mi?

Tüm bitkisel ve organik yağlarda olduğu üzere ylang ylang yağının da bebekler ve çocuklar üzerinde kullanımı tavsiye edilmemektedir. Her ne kadar oldukça faydalı ve etkili bir kişisel bakım ürünü olsa da bebeklerin ve çocukların cilt yapısı narin olduğundan bu gibi bitkisel ürünleri kaldıramamaktadır. Bu nedenle de kesinlikle kullanılması tavsiye edilmemektedir.

0/5 (0 Reviews)

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.