Aktar Bloğu

Üzüm Çekirdeği Yağı Faydaları Nelerdir?

Üzüm Çekirdeği Yağı Faydaları

Üzüm çekirdeği yağı, üzüm meyvesinin çekirdeğinden elde edilen bir yağdır. Son yıllarda dermatologlar tarafından sıklıkla önerilen yağ, içeriğindeki E vitamini ve antioksidan özelliği sayesinde cildi beslemekte ve kusursuz bir görünüme sahip olmasında yardımcı olmaktadır. Genellikle kişisel bakım amacıyla kullanılan bu yağın cilde pek çok faydası bulunmaktadır.

Yağın faydalarının en büyüğü kılcal kan damarlarına yaptığı etkidir. Üzüm çekirdeği yağında %64 oranında bulunan Omega 6 ve Omega 3 yağ asitleri damar iç çeperlerini koruyucu etkiye sahiptir. Bu sayede kalp ritmini de düzenlemeye yardımcı olur.

Yağın yapısında bulunan E vitamini ile deneklerde kılcal damarları güçlendirdiği görülmüştür. Keşfedilmiş en yüksek miktarda reserveratrol içerir.

Bu yağ, şarap yapımında kullanılan üzümlerin çekirdeklerinden elde edilmektedir. Soğuk pres yöntemiyle elde edilen bu mucizevi ürün, renksiz ve hafif bir forma sahip olmasıyla bilinir. İnsan sağlığına çeşitli konularda fayda sağlarken, gerek mutfakta gerekse kişisel bakım alanında kullanılabilmektedir.

Üzüm çekirdeği yağı bir hayli güçlü bir içeriğe sahip olurken, E vitamini, Omega6, antioksidanlar, flavonoidler bakımından oldukça zengin olmasıyla dikkat çekmektedir. Bu gibi faydalı içerikleri sayesinde cilt kırışıklıklarından sivilce problemlerine, cildin nem dengesini sağlamasından kalp ve damar sağlığını desteklemeye kadar pek çok alanda fayda sağlayabilmektedir.

Neden Üzüm Çekirdeği Yağı Kullanmak Gerekir?

Neden Üzüm Çekirdeği Yağı Kullanmak Gerekir?

Neden Üzüm Çekirdeği Yağı Kullanmak Gerekir?

Yağı pek çok nedenle kullanabilmek mümkündür. Örneğin cilt ya da saç sağlığı gibi kişisel bakım alanında kullanılabilen bu ürün, çeşitli saç sorunlarını ve ciltte meydana gelen problemleri giderebilmektedir. Ayrıca daha sağlıklı saç ve cilt yapısına kavuşturması nedeniyle kullanılabilmektedir.

Diğer yandan genel sağlık açısından da son derece faydalı bitkisel yağlardan biri olan bu ürün, kardiyovasküler sağlığı desteklemesi, hemoroid problemlerini ve bu sebeple oluşan ağrıları gidermesi, kılcal damarları güçlendirmesi, diyabet sorunlarına iyi gelmesi ve bunun gibi çeşitli etkilerinden dolayı kullanılabilmektedir.

Üzüm Çekirdeği Yağıyla Hangi Cilt Bakımları Yapılır?

Hangi Cilt Bakımları Yapılır?

Hangi Cilt Bakımları Yapılır?

Yağlı, kuru, hassas ve kombine cilt tipleri için uygun olan bir yağdır. Cilt bakım yağları arasında en çok dikkat çeken yağlardan biri olan üzüm çekirdeği yağı, tümüyle saf ve doğal bir yapıya sahip olduğundan günlük kullanım için de uygundur.

Bu yağ ile cilt lekeleri ve göz altı morluklarının giderilmesi ya da cildin canlandırılması için cilt bakımları yapılabilmektedir. Lekelerin giderilmesine yardımcı olması için bakım yapmak isteyen kişiler, yarım yemeklik kabağı rendeleyerek içerisine bu yağ ile bir çorba kaşığı yoğurt ve yulaf unu ekleyip bir kür elde edebilmektedir. Bu kürü yüzüne süren ve 20 dk beklettikten sonra yıkayan kişilerin cilt lekelerinde azalma görülmektedir.

Bunun ile beraber göz altı morlukları ve cilt canlandırması için de ayrı ayrı maskeler yapılarak uygulanması da fayda sağlayacaktır.

Üzüm Çekirdeği Yağı Faydaları Nelerdir?

Son yıllarda kullanımı oldukça yaygın bir hal alan bitkisel yağlardan üzüm çekirdeğinin yağı, oldukça faydalı olmasıyla dikkat çekmektedir. Akne ve sivilceler için son derece etkili olan yağ, ayrıca cildin yaşlanmasını yavaşlatan antioksidan özelliğine sahiptir. Bunun ile beraber güneş ışınlarından dolayı oluşabilecek cilt kanserinin de önüne geçebilmekte, cildin sıkılaştırılması, göz altındaki siyah çemberlerin giderilmesi ve cildin nemlendirilmesi gibi konularda faydalıdır. İçeriğindeki linoleik asit cildin ihtiyaç duyduğu bir bileşen olurken, bu özellik sayesinde yaralar hızlı bir şekilde iyileşme gösterebilmekte ve yara izini en aza indirgemeye yardımcı olabilmektedir.

Üzüm Çekirdeği Yağı Faydaları

Üzüm Çekirdeği Yağı Faydaları

  • LDL Kolesterol ve Trigliserit oranının düşmesine yardımcı olur.
  • Eklem romatizmalarında sıkça kullanılır.
  • Badem ve susam yağı gibi saç dökülmesini önlemeye yardımcı olur.
  • Cilt bakımlarında özellikle kadınların en çok tercih ettiği bitkisel yağlar arasında yer alır.
  • İçermiş olduğu antioksidanlarla her türlü kanseri önlemeye yardımcı olur.
  • Hücreleri güçlendirmeye, yenilemeye ve görme bozukluklarının önüne geçilmesine yardımcı olur.
  • Alerjik problemlerde olumlu etkiye sahiptir.
  • Cildi sıkılaştırmaya, tazelemeye, yenilik kazandırmaya, güneşin zararlı etkilerini azaltmaya katkı sağlar.
  • Hem vitamin hem de mineral bakımında oldukça zengin olan bu yağ, ciltte tahrişe sebep olmaz. Cildi rahatlatır, besler ve onarır. Göz altında yer alan morlukların azalmasına yardımcı olur.
  • İçerisinde yer alan E vitamini sayesinde saç ve saç derisini besler. Saçların hem hızlı hem de kısa zamanda uzamasına yardımcı olur. Saçların yumuşamasına, nemlendirmesine etki eder. Kepek oluşumunu engelleyip, saç köklerini güçlendirmeye, saçların koparak dökülmemesinin engellenmesine yardımcı olur.

Üzüm Çekirdeği Yağının Bilinmeyen Faydaları

Üzüm çekirdeği yağının faydaları hemen her alanda oldukça fazladır. Saç, cilt ve genel sağlık bakımından pek çok sağlık problemine iyi gelen bu yağ, birçok aktardan temin edilebilmektedir.

Günümüzde cilt üzerine göstermiş olduğu etkileri ile cilt bakım yağları arasında ön plana çıkmayı başaran yağ, orta seviyedeki sivilce ve akne gibi cilt problemlerine iyi gelmektedir. Ciltte meydana gelen yaraların ve sivilcelerin izlerini silen, yaşlılık belirtilerini en aza indirgeyen ve kırışıklıkları gideren bu yağ, aynı zamanda göz altı morluklarına ve güneş lekelerine de iyi gelmektedir.

Saç bakımı açısından da diğer bitkisel yağlar arasında oldukça etkili olan bu yağ, saçı nemlendirip yumuşatmaya, saç dökülmelerinin engellenmesine, saçın güçlenmesine ve kepek gibi problemlerin giderilmesine yardımcı olmaktadır.

Üzüm Çekirdeği Yağının Yan Etkileri Bulunur mu?

Yan Etkileri Bulunur mu?

Yan Etkileri Bulunur mu?

Üzüm çekirdeği yağı pek çok insanın cildinde oldukça güvenli kullanılabilecek bir yağdır. Fakat alerjisi olan insanların üzüm çekirdeği yağını kullanmaması gerekmektedir.

Bu yağın ilk kez kullanımında alerji testinin yapılması gerekmektedir. Bunun için kişinin bileğinin arkasına az bir miktar koyularak 15 – 20 dakika kadar bekletilmesi ve cildin nasıl bir tepki verdiğinin gözlenmesi gerekmektedir.

Aynı zamanda hamilelerin, emziren annelerin, çocukların, yaşlıların ve herhangi bir rahatsızlığı olan kişilerin üzüm çekirdeği yağı kullanımında doktorlarına danışmaları gerekmektedir.

0/5 (0 Reviews)

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.