Aktar Bloğu

Neden Siyah Sarımsak Yağı Kullanmak Gerekir?

Siyah sarımsak yağı, son dönemlerde oldukça popüler hele gelen bitkisel yağlardan biridir. Bunun nedeni ise, siyah sarımsak yağı faydalarının beyaz sarımsak yağına kıyasla daha fazla olmasıdır. Beyaz sarımsak yağı, uzun yıllardır gerek Türkiye’de, gerekse dünya üzerinde şifa kaynağı olarak bilinip kullanılırken, şimdilerde siyah sarımsak yağı da bu amaçla kullanılır oldu.

Siyah sarımsak yağı, hem insan sağlığı, hem cilt, hem de saç için oldukça faydalı olan bitkisel yağlar arasında yer almaktadır. Çoğunlukla kişisel bakım amacıyla tercih edilen bu yağ, kara sarımsak yağı adı ile de bilinmektedir.

Neden Siyah Sarımsak Yağı Kullanmak Gerekir?

Siyah sarımsak yağı faydaları, bu yağın kullanılması için gerekli neden olarak gösterilebilmektedir. Tıpkı beyaz sarımsakta olduğu üzere pek çok vitamin ve mineral içeren siyah sarımsak yağı, bünyesinde 17 türden amino asit barındırmaktadır. Bunun ile beraber kalsiyum, magnezyum, demir, fosfor, çinko, potasyum, manganez gibi minerallere sahip olan siyah sarımsak yağı, bu özellikleri sayesinde insan sağlığı ve kişisel bakım için tercih edilebilecek biçilmiş kaftan olarak görülebilmektedir.

İnsanları çeşitli hastalıklara karşı koruyan siyah sarımsak yağının antioksidan özelliğinin, beyaz sarımsağa kıyasla iki kat daha fazla olduğu ortaya çıkmıştır. Dolayısıyla bu özelliği sayesinde insanları hastalıklara karşı rahatlıkla koruyabilmektedir.

Siyah Sarımsak Yağının Bilinmeyen Faydaları

Siyah sarımsak yağı faydaları beyaz sarımsak yağına göre daha çoktur. Antioksidan maddeleri bünyesinde barındırması sebebiyle romatoid, kalp hastalıkları, Alzheimer gibi hastalıklara iyi gelen siyah sarımsak yağı, diyabete karşı da oldukça fayda sağlamaktadır. Kolesterolü düşürücü bir etkiye sahip olan bu yağ, aynı zamanda alerjik reaksiyonlara, enfeksiyonlara ve virüslere karşı da koruyu bir etki sağlayabilmektedir.

Siyah sarımsak yağı, doğal bir antibiyotik olarak kabul edilmektedir. Alkol kullanımı nedeniyle karaciğerde meydana gelen iltihaplanmaların giderilmesi için oldukça faydalı olan bu yağ, kansere, soğuk algınlığına ve kabızlığa iyi gelmektedir.

Sarımsak yağı, saç ve cilt üzerinde de büyük faydalar sağlayabilmektedir. Ciltteki yaşlanma belirtilerinin ortadan kaldırılmasına ve yaşlanmayı geciktirmesine yardımcı olan kara sarımsak yağı, ciltte oluşan sivilcelerin ve siyah noktalarında giderilmesini sağlamaktadır. Öte yandan kepek gibi saç derisi problemlerini giderebilirken, saç sökülmesinin önüne geçebilmekte ve dökülen saçların yerinde yenilerinin uzamasına yardımcı olmaktadır.

Siyah Sarımsak Özlü Yağ Nerede Satılır?

Siyah sarımsak özlü yağ, marketlerde, aktarlarda, kozmetik ürünlerinin ve bitkisel yağların satıldığı dükkanlarda satılmaktadır. İnternetten hemen siyah sarımsak özlü yağ satın almak isteyenler e-Aktariye üzerinden sipariş oluşturabilirler. Aynı zamanda e-Aktariye üzerinden diğer bitkisel yağları inceleyebilir, sipariş oluşturabilirsiniz.

author-avatar

Meltem Canalan Hakkında

e-Aktariye Blog Editörü | Bitkileri merak eder, baharatları sever. Organik ürünler, kullanım alanları, bitkisel yağlar; kullanım alanları, kullanım yöntemleri hakkında araştırma yapar, okuma yapar, inceleme yapar, elde ettiklerini derler, bir araya getirir ve sunar.

Benzer İçerikler

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır.
Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.