Aktar Bloğu

Neden Siyah Sarımsak Yağı Kullanmak Gerekir?

Neden Siyah Sarımsak Yağı Kullanmak Gerekir?

[vc_row][vc_column][vc_column_text woodmart_inline=”no” text_larger=”no”]Siyah sarımsak yağı, son dönemlerde oldukça popüler hele gelen bitkisel yağlardan biridir. Bunun nedeni ise, siyah sarımsak yağı faydalarının beyaz sarımsak yağına kıyasla daha fazla olmasıdır. Beyaz sarımsak yağı, uzun yıllardır gerek Türkiye’de gerekse dünya üzerinde şifa kaynağı olarak bilinip kullanılırken, şimdilerde siyah sarımsak yağı da bu amaçla kullanılmaktadır.

Hem insan sağlığı hem cilt, hem de saç için oldukça faydalı olan bitkisel yağlar arasında yer almaktadır. Çoğunlukla kişisel bakım amacıyla tercih edilen bu yağ, kara sarımsak yağı adı ile de bilinmektedir.

Siyah sarımsak, Kastamonu’nun Taşköprü ilçesinde yetiştirilen ve nadir bulunan bir sarımsak türüdür. İnsan sağlığına oldukça önemli faydalar sunan bu sarımsak, soğuk sıkım işleminden geçirilerek bitkisel yağ haline getirilmekte ve kişisel bakım alanında kullanıma sunulmaktadır. Önemli bitkisel yağlardan biri olarak karşımıza çıkan siyah sarımsak yağı, özellikle de cilt bakımında mucizevi etkiler gösterebilmektedir. Örneğin; alerjik reaksiyon gösteren ciltler için Siyah sarımsak yağı ideal bir tercih olurken, cildi alerjiden koruyabilmekte ve çeşitli cilt sorunlarının önüne geçebilmektedir.

Neden Siyah Sarımsak Yağı Kullanmak Gerekir?

Neden Siyah Sarımsak Yağı Kullanmak Gerekir?

Neden Siyah Sarımsak Yağı Kullanmak Gerekir?

Siyah sarımsak yağı faydaları, bu yağın kullanılması için gerekli neden olarak gösterilebilmektedir. Tıpkı beyaz sarımsakta olduğu üzere pek çok vitamin ve mineral içeren yağ, bünyesinde 17 türden amino asit barındırmaktadır. Bunun ile beraber kalsiyum, magnezyum, demir, fosfor, çinko, potasyum, manganez gibi minerallere sahip olan yağ, bu özellikleri sayesinde insan sağlığı ve kişisel bakım için tercih edilebilecek biçilmiş kaftan olarak görülebilmektedir.

İnsanları çeşitli hastalıklara karşı koruyan yağın antioksidan özelliğinin, beyaz sarımsağa kıyasla iki kat daha fazla olduğu ortaya çıkmıştır. Dolayısıyla bu özelliği sayesinde insanları hastalıklara karşı rahatlıkla koruyabilmektedir.

Siyah Sarımsak Yağının Cilde Faydaları

Cilt bakım yağları arasında yer alan ve özel bir yere sahip olan yağ, cilt sağlığı bakımından mucizevi etkiler gösterebilmektedir. Tüm dış faktörlere karşı cildi koruyan bu yağ, aynı zamanda doğal bir antibiyotik olarak kabul edilmekte ve cildin bağışıklığını güçlendirmektedir.

Öte yandan yaşlanma belirtilerini geciktirici bir etki gösteren yağ, kırışıklıkların, ince çizgilerin ve bu gibi etkilerin geciktirilmesini, mevcut olan kırışıklıkların da en aza indirgenmesini sağlamaktadır. Ayrıca mantar gibi cilt hastalıklarına, sivilcelere ve aknelere de iyi gelmektedir. Bu nedenle de ideal bir kişisel bakım ürünü olarak kabul edilmektedir.

Alerjik Tepki Gösteren Ciltler için Siyah Sarımsak Yağı

Alerjik tepki gösteren ciltler için siyah sarımsak yağı uzun zamandır kullanılan etkili bir yöntemdir. Çeşitli nedenlerden dolayı ciltte meydana gelen alerjik durumların giderilmesi için kullanılan yağ, oldukça etkili olan bitkisel yağlardan biridir. Bunun ile beraber zahmetli yollardan hazırlanan bu yağ, ciltte enfeksiyonlara, mikrop ve virüslere karşı koruyucu bir görev üstlenmekte ve cilt sağlığını koruyabilmektedir.

Siyah Sarımsak Yağının Bilinmeyen Faydaları

Sarımsak yağının faydaları yalnızca cilt ile sınırlı kalmazken, saç sağlığından genel sağlığa kadar her alanda etkisini gösterebilmektedir. Örneğin; saç derisini ve köklerini besleyerek kısa sürede uzamasına yardımcı olan bu yağ, kellik problemine çözüm olarak kullanılabilmektedir. Bunun ile beraber yıpranmış saçları onarması ve saçkıran sorununa da iyi gelmesi, saç üzerindeki etkileri arasında yer almaktadır.

Tüm bunların yanı sıra genel sağlık konusunda da etkili olan bu mucizevi yağ, kabızlığı önlemekte, Alzheimera karşı korumakta, karaciğer hasarlarını onarmakta ve bağışıklık sistemini güçlendirmektedir.

Bilinmeyen Faydaları

Bilinmeyen Faydaları

Siyah sarımsak yağı faydaları beyaz sarımsak yağına göre daha çoktur. Antioksidan maddeleri bünyesinde barındırması sebebiyle romatoid, Alzheimer gibi hastalıklara iyi gelen yağ, diyabete karşı da oldukça fayda sağlamaktadır. Kolesterolü düşürücü bir etkiye sahip olan bu yağ, aynı zamanda alerjik reaksiyonlara, enfeksiyonlara ve virüslere karşı da koruyu bir etki sağlayabilmektedir.

Doğal bir antibiyotik olarak kabul edilmektedir. Alkol kullanımı nedeniyle karaciğerde meydana gelen sorunlar için oldukça faydalı olan bu yağ, soğuk algınlığına ve kabızlığa iyi gelmektedir.

Sarımsak yağı, saç ve cilt üzerinde de büyük faydalar sağlayabilmektedir. Ciltteki yaşlanma belirtilerinin ortadan kaldırılmasına ve yaşlanmayı geciktirmesine yardımcı olan kara sarımsak yağı, ciltte oluşan sivilcelerin ve siyah noktalarında giderilmesini sağlamaktadır. Öte yandan kepek gibi saç derisi problemlerini giderebilirken, saç sökülmesinin önüne geçebilmekte ve dökülen saçların yerinde yenilerinin uzamasına yardımcı olmaktadır.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

0/5 (0 Reviews)

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.